Skocz do zawartości

Kiedy ta premiera GTX 660???

Recommended Posts

Mam Msi Platinum P35

4gb Geil Ultra 800 Mhz

E8400@4Ghz

Opłaca mi się do tego procesora brać 7870 czy polecacie mi cos sprzedac/zamienic? Do tej pory mi do wszystkiego starczał. Siedze na Windows XP.

Chce grac w duzych rozdzielczosciach, bo mam 54" telewizor. Mam 1200zł do wydania.

Edytowane przez Szyszak

Zalecałbym wymiane procesora na AMD Athlon X4 651 :P Tutaj możesz spokojnie włożyć nawet Radeona 7950

Nie jest to najlepszy procesor ale w tej cenie jeden z najmocniejszych ... a co dopiero po OC ;)

Edytowane przez gitgosc

@gitgosc

Dokladnie, to jest jakas paranoja ze kazdy mowi "do pokroju 560ti i lepszych koniecznie musi byc i5 2500k"

a ja sie nie zgodze spokojnie widzialem jak typek szalal na phenom II x4 965be z hd 7870 , 7950 czy gtx 570

zawsze lepiej doplacic do grafy

Edytowane przez Kleczkovsky

GTX 560 Ti to lipa w tym czasie .... nieopłacalne jest jego kupno gdyz grzeje sie mocno a pozatym wydajność jest zbyt kiepska. Niecały rok temu GTX 560 Ti kosztował grubo ponad 1000 zł a teraz jego cena spadła do ok. 700 zł z tego powodu żepojawiła sie seria 7XXX która przy troszke wiekszej cenie jest ok. 2 razy wydajniejsza od GTX'a 560 Ti . Jeśli masz do wydania 1200 zł to kupuj tego AMD Athlon X4 651 za niecałe 400 zł i kup GTX'a 570 lub Radeona 7850 .... w tej cenie to najlepsze grafiki :)

Aha .... no i wymiana płyty głównej na coś z podstawką FM1 bo twoja obsługuje Intele starszej generacji

Procesor : http://www.agito.pl/procesor-amd-athlon-ii-x4-651-fm1-box-81-543533.html?utm_content=543533&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie

Płtya główna : http://www.agito.pl/plyta-glowna-asrock-a75-pro4-79-477165.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=477165

Grafika : http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-2gb-ddr5-pci-e-box-84-556644.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=556644

To wychodzi troche ponad budżet ale warto dozbierać żeby mieć bardzo przyzwoity sprzęt :D

Edytowane przez gitgosc

Pragnę zauważyć, że w kontekscie mojej wypowiedzi nie chodziło o 560ti tylko o ukazanie informacji na temat procesora i5 i porownanie go do tańszych amd wzgledem wydajnosci.

Przepraszam rozpedziłem się, gtx 560ti niestety zostało wyparte przez hd 7850 wyparlo widać to w testach

Chciałem tylko wyraźić moją niechęc do przedstawiania i5 2500k jako procesora niezbednego w kazdym komputerze bo inaczej nie odpalimy zadnej gry.

Chetnie na miejscu kazdego wybralbym i5 2400 z tansza plyta + 7870 zamiast i5 2500k + drozsza plyta i 7850 ;p.

A nie mowie juz o prockach amd gdzie po ich kupieniu zostaje mnóstwo pieniazków na karte graficzna

Edytowane przez Kleczkovsky

Oczywiście :D i5 2500K to dość drogi ale jeden z najmocniejszych procków w cenie do 900 zł . On jest bardziej dla fanów mocnego OC ;) ale dla takiego użytkownika który chce ale nie musi podkręcać i zależy mu tylko na płynnym graniu to polecam jak najbardziej procki ad AMD .... cena do wydajności jest imponująca :D Gorąco polecam zapalonym graczom którzy mają dość ograniczony budżet :P

Kleczovski:

Teraz jak jest coś nowego to stare idą w odstawkę? 560Ti z 6950 nie mieli sobie równych w cenie do 1k zł (rynek middle end),a teraz po wyjściu HD78xx i 6xx mówisz, obie karty to gó**o, a przed premierą były idealne? Zastanów się choć raz zanim napiszesz.

Edytowane przez Anoizmrox

7850 osiąga też mniejsze temperatury w stresie niż GTX 560 Ti .... ale kto co woli. Jeśli wolisz GTX'y to bierz 560 Ti a jak Radeony to HD6950 : http://www.pixmania.pl/pl/pl/11984339/art/sapphire-technology/radeon-hd-6950-oc-2-gb-gd.html?srcid=7128&CodePromo=oui . Tam masz z tym rabatem 745 zł + przesyłka ok. 50 zł i płacisz niecałe 800 zł za karte która bije dość wysoko GTX'a 560 Ti :P