Skocz do zawartości

[PC] Wiedźmin 1 i 2

Recommended Posts

Mam kompletny rynsztunek świętokradcy i powiem że gra z nim jest baaaaaardzo łatwa. Podobna do tego na normalnym poziomie albo i lepiej :) Trzeba było się trochę nabiegać za składnikami i kasą ale w końcu jest. Dobrze że kupiłem ten monitor i to jeszcze Della bo na CRT po wyciągnięciu miecza nic by nie było widać...

Gość DANNY__79

Tak na mrocznym są trzy nowe rynsztunki -- ten ostatni wymiata wszystko, ale jest dopiero dostępny praktycznie pod koniec gry (do tego zbieranie potrzebnych składników należy zacząć już we flotsam :/ )

Zauważyłem, że tylko miecze dają ujemne życie, jeśli nie ma się całego kompletu (rynsztunku). Zakładając wszystko na siebie, a nie tworząc mieczy (lub tworząc, aby wykonać zadanie, ale nie zakładać) punkty życia nie są ujmowane, a miecze Geralt może nosić dowolne - ale to szczegół.

więcej niż 30 orenów: we Flotsam w ogóle ciężko jest się dorobić (najlepiej jest w Vergen), ale jeśli już to zadania (kejran po wcześniejszej dobrej negocjacji z kupcami). Ja jeszcze lubiłem się wybrać na nekkery do jaskini kilka razy i sprzedawać, co z nich zostało -- tak udało mi się w miarę zarobić we Flotsam.

Ja z Maćkiem siłowałem się może z 50 razy albo i lepiej :D Szkoda że kasa z W1 nie przechodzi przez save. Miałem tam ostatnio ponad 12000 :/ Ale ten dźwięk przy wyciągniętym mieczu mogliby sobie darować. Wystarczyłoby nas początku przy wyjmowaniu dać a później już nie bo trochę wkurza. I zauważyłem że poprawili kościanego pokera, wcześniej trzeba było grać 2 rundy, teraz jeden raz i koniec.

Edytowane przez rafal12322
Gość DANNY__79

No i wi w1 w pokerze rzut odbywał się automatycznie, w w2 mamy jakieś tam wrażenie, że rzucamy kośćmi -- pamiętam, jak nie mogłem się do tego przyzwyczaić.

W w1 było sporo orenów, ale właściwie nie było na co jej wydać. Ostatni grubszy mój wydatek w w1, to zbroja za 5000 orenów w Wzimie Klasztornej, a tak to na bieżąco: baza do eliksirów i takie tam patałaszki, aby poderwać jakąś kobitkę i dopisać kartę do dziennika.

A właśnie sex karty: jaka zapadła Wam najbardziej w pamięci, mi z Wzimy Handlowej urzędniczka %-) oraz pielęgniarki

Nie chodzi mi o wygląd tych kart, tylko o sposób ich zdobycia. Była też dwie, których do dziś nie zdobyłem (trzeba nadrobić %-) )

Ja to pewnie nawet połowy tych kart nie uzbierałem :D W W1 w pokerze rzeczywiście można było wygrać spore sumy, tak samo podczas walki na pięści z czego z kasą nie było co robić. Ja ją tylko wydawałem na alkohol żeby zrobić Białą Mewę. A tutaj w pokerze to są marne grosze, jedynie tylko u niektórych można wygrać jakieś wartościowe rzeczy.

W Vergen znacznie lepiej o kase, za pióra harpii nieźle płacą :D Szybciej kase można uzbierać niż na siłowaniu itd. Ale na ten rynsztunek Wiarołomcy to nieźle trzeba mieć kasy i materiałów. Został mi jeszcze pancerz i srebrna klinga do zrobienia :D

Gość DANNY__79

Tylko jak będziesz miał już komplet, to nie sprzedawaj patałaszków, kolejny rynsztunek (bratobójcy) pochłonie Ci znacznie więcej -- sam zakup schematów to wydatek ~3000 orenów (o ile dobrze pamiętam)

Dlatego właśnie chce wiarołomce skompletować zaraz na początku. Nie robiłem jeszcze praktycznie żadnego questa oprócz narady wojennej. A później całą kasę zbierać na bratobójcę bo w III akcie o kase bardzo ciężko.

Ten rynsztunek wiarołomcy wymiata, ten świętokradcy w II akcie był słaby. Trzeba się było trochę nabiegać za kasą i składnikami ale warto było :) Teraz zbieram kase i część materiałów na bratobójce, szczególnie skóry, olej i sukna bo tego idzie masakrycznie dużo. Rudy stali mam pod dostatkiem a srebro się kupi bo ciężko znaleźć :/

nom, ja też tylko w kopalni znalazłem 2 sztuki :/ Kolejne dwie kupiłem w Vergen u kupca :D

ale działa to że idziesz spać na 24h i kupiec ma nową dostawę :P

Edytowane przez Rafcio1874

W tym zadaniu "Podejrzany Thorak" to ma znaczenie czy wcześniej go zabiliśmy czy nie? Bo ja mu darowałem życie. Jeszcze nigdy nie udało mi się ukończyć tego questa "Ściany mają uszy" :/

Wchodzę do III aktu zadowolony, mając ponad 5000 orenów i myślałem że to wystarczy na zrobienie rynsztunku Bratobójcy. Kupiłem schematy i zostało mi 55 orenów :o :o Sam pancerz to 3000 z hakiem :/ Przesadzili.....

Tylko na mrocznym

Przechodząc teraz gre na mrocznym spisywałem wszystkie składniki itd. itp. :D Może komuś się przyda :)

Rynsztunek Świętokradcy

Spodnie Świętokradcy: (164 cena schematu + 40 – uszycie/wykonanie)

- 4x Utwardzona Skóra

- 4x Ćwiekowana Skóra

- 6x Solidne Sukno

- 4x Skóra Endriagi

Buty Świętokradcy: (126 + 25)

- 4x Utwardzona Skóra

- 2x Ćwiekowana Skóra

- 6x Solidne Sukno

- 1x Skóra Endriagi

Rękawice Świętokradcy: (201 + 40)

- 6x Utwardzona Skóra

- 2x Solidne Sukno

- 4x Dratwa

- 2x Jad Endriagi

Pancerz Świętokradcy: (564 + 150)

- 14x Ćwiekowana Skóra

- 8x Szpony Nekkera

- 4x Ametystowy Pył

- 4x Diamentowy Pył

- 6x Solidne Sukno

Stalowy Miecz Świętokradcy: (376 + 125)

- 12x Ruda Żelaza

- 2x Utwardzona Skóra

- 2x Kloc Drewna

- 1x Diamentowy Pył

- 5x Zęby Nekkera

Srebrny Miecz Świętokradcy: (376 + 135)

- 12x Ruda Srebra

- 4x Ruda Żelaza

- 3x Kloc Drewna

- 2x Ruda Żółtego Meteorytu

- 4x Zęby Nekkera

KOSZT CAŁKOWITY : 2312 + materiały

Rynsztunek Wiarołomcy

Spodnie Wiarołomcy: (689 – cena schematu 135 – uszycie/wykonanie)

- 6x Utwardzona Skóra

- 4x Dratwa

- 4x Solidne Sukno

- 6x Pióro Harpii

Buty Wiarołomcy: (251 + 70)

- 2x Ćwiekowana Skóra

- 4x Utwardzona Skóra

- 2x Solidne Sukno

- 2x Esencja Śmierci

Rękawice Wiarołomcy: (251 + 60)

- 6x Utwardzona Skóra

- 2x Solidne Sukno

- 4x Dratwa

- 2x Ametystowy Pył

Pancerz Wiarołomcy: (1876 + 550)

- 12x Solidne Sukno

- 18x Ćwiekowana Skóra

- 1x Diamentowy Pył

- 2x Dratwa

- 1x Kawałek Pancerza Draugira

Stalowy Miecz Wiarołomcy: (789 + 175)

- 14x Ruda Żelaza

- 2x Utwardzona Skóra

- 3x Kloc Drewna

- 2x Ruda Niebieskiego Meteorytu

- 5x Ametystowy Pył

Srebrny Miecz Wiarołomcy: (939 + 200)

- 14x Ruda Srebra

- 2x Ruda Żelaza

- 2x Kloc Drewna

- 2x Diamentowy Pył

- 2x Esencja Śmierci

KOSZT CAŁKOWITY : 5985 + materiały

Rynsztunek Bratobójcy

Spodnie Bratobójcy: (551 – cena schematu + 150 – uszycie/wykonanie)

- 4x Dratwa

- 4x Ćwiekowana Skóra

- 2x Solidne Sukno

- 1x Smocza Łuski

- 1x Język Trolla

Buty Bratobójcy: (271 + 150)

- 6x Utwardzona Skóra

- 4x Ćwiekowana Skóra

- 4x Pył z Gargulca

- 2x Solidne Sukno

Rękawice Bratobójcy: (301 + 100)

- 6x Utwardzona Skóra

- 4x Solidne Sukno

- 2x Dratwa

- 2x Pył z Gargulca

- 2x Pióro Harpii

Pancerz Bratobójcy: (3000 + 750)

- 16x Utwardzona Skóra

- 18x Solidne Sukno

- 6x Dratwa

- 2x Ślina Harpii

- 6x Pióro Harpii

Stalowy Miecz Bratobójcy: (631 + 275)

- 16x Ruda Żelaza

- 4x Skóra

- 2x Kloc Drewna

- 3x Pył z Gargulca

- 2x Esencja Śmierci

Srebrny Miecz Bratobójcy: (631 + 250)

- 14x Ruda Srebra

- 2x Ruda Żelaza

- 2x Kloc Drewna

- 4x Kamień Żywiołów

KOSZT CAŁKOWITY: 7060 + materiały

Materiały ogólnie:

Rynsztunek Świętokradcy:

- 16x Utwardzona Skóra

- 20x Ćwiekowana Skóra

- 20x Solidne Sukno

- 4x Dratwa

- 5x Skóra Endriagi

- 2x Jad Endriagi

- 8x Szpony Nekkera

- 9x Zęby Nekkera

- 4x Ametystowy Pył

- 5x Diamentowy Pył

- 5x Kloc Drewna

- 16x Ruda Żelaza

- 12x Ruda Srebra

- 2x Ruda Żółtego Meteorytu

Rynsztunek Wiarołomcy:

- 18x Utwardzona Skóra

- 20x Ćwiekowana Skóra

- 20x Solidne Sukno

- 10x Dratwa

- 6x Pióro Harpii

- 4x Esencja Śmierci

- 1x Kawałek Pancerza Draugira

- 7x Ametystowy Pył

- 3x Diamentowy Pył

- 5x Kloc Drewna

- 16x Ruda Żelaza

- 14x Ruda Srebra

Rynsztunek Bratobójcy:

- 28x Utwardzona Skóra

- 8x Ćwiekowana Skóra

- 26x Solidne Sukno

- 12x Dratwa

- 1x Smocza Łuska

- 1x Język Trolla

- 9x Pył z Gargulca

- 8x Pióro Harpii

- 2x Ślina Harpii

- 2x Esencja Śmierci

- 4x Kamień Żywiołów

- 4x Kloc Drewna

- 18x Ruda Żelaza

- 14x Ruda Srebra

• Popieram 1

Na harpiach to jest najlepszy interes, głównie na ich piórach. W III akcie zdobyłem jakieś 160 piór i dostałem za to ~1500 orenów :D

Ukończyłem Wieśka na mrocznym :D W gruncie rzeczy nie było trudno ale strażnik od Vranów z zadania "Sprzed stuleci" to dał mi po du**e :D Podchodziłem chyba 10 razy ale rozwaliłem dziada :) Tam jak się kończy gre to nie powinno wyjść info że się ukończyło grę na mrocznym?

Gość DANNY__79

W przypadku rynsztunku bratobójcy problem jest ze smoczą łuską. Z tego co pamiętam można ją zdobyć w w wieży od strażnika zapomnianego miecza, albo z domu Filippy. Zatem jeśli się idzie ścieżką Iorvetha lepiej wybrać się na strażnika zaraz po dotarciu do Loc Muine -- i cieszyć się rynsztunkiem wcześniej (pod warunkiem, że mamy większość potrzebnych rzeczy z wcześniejszych lokacji w skrzyni)

Ja przeszedłem na mrocznym dwa razy (rosh i jorveth) nic mi nie pisało, że to na mrocznym :/