rafal12322 5840 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 FCR 1.6a dostępny http://pl.thewitcher.com/community/entry/273 Jeśli ktoś zamierza wrócić w najbliższym czasie do W1, to zachęcam wypróbować. Gra nabiera zupełnie innego wymiaru. Do tego można wrzucić scabbard mod i nie trzeba nic więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Dzięki -- przyda się. Jeszcze przypomniało mi się: "pamiętaj alchemiku młody wlewaj zawsze kwas, do wody" (czy coś podobnego). Swoją drogą dawno temu pani w podstawówce na chemii mówiła dokładnie nam tak samo, tyle, że chemiku młody Misja z Kimboltem i Maravellem jest ciekawa, choć bardzo brudna (trzeba uprawiać gierki -- cóż, jak wśród ludzi, w życiu ), ale umiejętnie rozgrywając można zdobyć odznakę Temerii za zasługi -- bardzo ciekawy artefakt (szkoda, że zdobywamy go praktycznie pod koniec gry ) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Jak nic przydałby się jeszcze jeden akt. Bo nawet z tymi dodatkowymi questami III akt to taki dłuższy prolog/epilog Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 oj tak, niech już będzie bez nowych przedmiotów, aby misje tylko ciekawe były. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Jakby dali więcej takich pobocznych questów byłoby fajnie, W1 w tej kwestii jest świetny. Zadań pobocznych jest multum, samych zleceń w W2 jest bardzo mało na jeden akt. Z tego co pamiętam to jest mniej więcej po 2 zlecenia na jeden akt. Do tego czasami kilka innych questów się nawinie i to wszystko. W W1 samych zleceń w każdym akcie było ~4-6, więc było co robić. Dochodziło jeszcze polowanie na rzadkie potwory, z których trofea dostarczaliśmy m.in. Wielkiemu Łowczemu a w zamian otrzymywaliśmy cenne przedmioty. W W2 poza kilkoma trofeami reszta jest bezużyteczna. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Tak, W2 to świetna grafika (jak na dx9 -- świetna), ciekawy tryb walki, dialogi (w1 akurat tutaj też nie ustępuje -- niektóre cytuje się do dziś, np: W2 to świetna baza, aby zrobić na niej cudowną opowieść, która przykuje gracza na wiele, wiele godzin. Może kiedyś w3 (o ile w ogóle będzie ) nadrobi to, co powinien miec w2 od początku. Pozostaje od czasu, do czasu zagrać sobie w obie części i spokojnie czekać. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Mnie tu coś innego interesuje na tym filmiku a mianowicie niektóre miecze a głównie ich rękojeści, pierwszy raz widzę takie w Wieśku. Szczególnie w przypadku stalowej klingi. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Rzeczywiście, tej żółtej (złotej) rękojeści nigdy nie widziałem -- może to jakieś mody ?? TU znalazłem opis narzędzi. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 dziwne u mnie w wieśku miałem lepszą grafę lol ale filmik ma pomieszane fragmenty to nie jedzie po kolei Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wiem, gdzie widziałem ten stalowy miecz: u Zygfryda 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 zygfryd aj to ten cieć którego zaszlachtowałem Wieczny Ogień LOL Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Zygfryd fajny gość, trochę porywczy ale polubiłem go w W1. Z niektórymi jego poglądami i decyzjami się nie zgadzam ale ogólnie jest ok. W W2 dał mi pierścień dzięki któremu mogłem bezproblemowo poruszać się po mieście w III akcie Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 w W2 ?? przecież go nie było w wiedźminie 2, przynajmniej u mnie ... Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Był, tylko trzeba było mieć save z W1 i tam opowiedzieć się po stronie zakonu Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 ja miałem sajva z jedynki ale Zygfryda za ciachałem stawiał się chłop z kumplami to co miałem zrobić a w W1 dało się jakoś berengara uratować ? jak walczyłem z Javedem to zawsze raz mu się udało mnie odrzucić i w tym momencie zaszlachtował Berengara da się go jakoś uratować ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 ja miałem Zygfryda w W2 ostatni raz w łatce 1.35 (chyba) teraz już nie ma go na początku III aktu. Może to zależy od załadowania stanu gry z pierwszego wiedźmina ? Nie wiem Mi się jeszcze nie udało -- zawsze Berengar leżał szybciej, niż Javed. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=HEQBdgLvwHA&NR=1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 LOL ja miałem Zygfryda w W2 ostatni raz w łatce 1.35 (chyba) teraz już nie ma go na początku III aktu. Może to zależy od załadowania stanu gry z pierwszego wiedźmina ? Nie wiem Mi się jeszcze nie udało -- zawsze Berengar leżał szybciej, niż Javed. Ja Zygfryda mam zawszę jak załaduje save z W1 po stronie zakonu, niezależnie od wersji. Ostatnio próbowałem na v3.2 i był. Jeśli chodzi o Berengara to zawsze ginął w walce z Javedem i nie ma na to ratunku... Przegapiłem A miałem oglądać.... http://uwaga.tvn.pl/59212,wideo,355982,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,reportaz.html Cytuj Link to post Share on other sites
asnex 19 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Jakiego wiedźmina najlepiej zacząć przechodzić ? Opłaca sie przechodzić jedynkę czy warto pominać i zacząć od razu dwójkę? I ile średnio godzin może zająć przechodzenie jedynki i dwójki ? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Zdecydowanie zacznij grać od pierwszej części, choćby dla samej fabuły, która jest świetna. Możesz również później użyć save z W1 do W2. Jak chcesz możesz również grać w W1 z modami: Full Combat Rebalance, który zmienia całkowicie system walki a także rzuca inne światło na gre. Kolejny z tych modów to Sacabbard Mod, dodający pochwy na miecze, których w W1 niestety nie ma. Pierwsza część zajmuje w zależności jak szybko się przechodzi i czy robi się wszystkie questy poboczne, zwiedzając każdy zakątek ~50h, dwójka ~30h. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez rafal12322 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Polecam Ci zacząć od jedynki z prostego powodu. Gra jest sporo starsza i nie wygląda już powalająco. Zwłaszcza kiedy zestawisz ją z moim zdaniem fantastycznie wyglądającą dwójką może Ci się nie chcieć jej przejść... A wtedy straciłbyś ogromnie dużo. Jedynka ma fantastyczną fabułę, świetne dialogi i tony miodku. Jak już się tym nacieszysz to przejdź do dwójki importując swoją postać. Wtedy masz również zacną zabawę i świetną grafikę W odwrotnej kolejności może braknąć Ci motywacji na zapoznanie się z fabularnie lepszą jedynką Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 dobrze jest też znać fabułę pierwszej części, ponieważ w dwójce jest do niej trochę nawiązań i możesz sie wtedy pogubić, a jeśli chcesz zagłębić sie w historię to najlepiej zacząć od początku Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Polecam Ci zacząć od jedynki z prostego powodu. Gra jest sporo starsza i nie wygląda już powalająco. Zwłaszcza kiedy zestawisz ją z moim zdaniem fantastycznie wyglądającą dwójką może Ci się nie chcieć jej przejść... A wtedy straciłbyś ogromnie dużo. Jedynka ma fantastyczną fabułę, świetne dialogi i tony miodku. Jak już się tym nacieszysz to przejdź do dwójki importując swoją postać. Wtedy masz również zacną zabawę i świetną grafikę W odwrotnej kolejności może braknąć Ci motywacji na zapoznanie się z fabularnie lepszą jedynką ja grałem najpierw w dwójkę potem w jedynkę i znów w dwójkę jakoś nie czułem obrzydzenia czy niechęci by przejść tą grę Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Wiele osób ma tak że zobaczy nowszą część i potem im się trudno zabrać do poprzednich. Wielu moich znajomych zagrało w mass effect 2 i potem mimo mojego namawiania nie mogli się przekonać do przejścia jedynki. Więc dla niektórych to tak działa. Ja też nie zniechęcam się grafiką. Co nie zmienia faktu że przeszedłeś dwójkę ponownie bo po zaliczeniu jedynki smakuje lepiej, nie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 jest kurczę temat o wiedzminie w ogólnych -- zamiast dołączyć, to robi się syf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts