Szymon Pce 0 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam. Proszę o pomoc przy wyborze karty, a właściwie producenta. Co będzie lepsze i jak duża różnica będzie w wydajności? SAPPHIRE Vapor-X Toxic Radeon HD4890 1GB DDR5 960/1050MHz czy ASUS RADEON HD4890 1GB DDR5 900/1000MHz Proszę o rade, pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Lepszy będzie Vapor-X ze względu na chłodzenie i fabryczne OC. Przekroczysz 1 GHz, co będzie wymagało dobrego chłodzenia, zapewnionego przez system Vapor-X Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Tak jak napisał y0ddh4, jednak ja polecałbym GTX'a 275, którego można znaleźć na allegro już od 600 zł, ostatnio poszedł za 625 zł. Jest lepszy od R4890 i po OC porównywalny do GTX'a 285. Chociaż ja bym poczekał do premiry gt300 bo wtedy ceny układów spadną o jakieś 20-30% i będą świetne żniwa, m. in. na Radka 5850 Cytuj Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Lepiej gdybyś wziął któregoś z GTX'ów. ATI/AMD coś ostatnio wali ze sterownikami i jak z grami typu (Batman,Shift). Kupisz HD4890 to będziesz żałował zakupu. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Jak wybierasz już 4890 to bierz tego z vapor -x albo toxic jak znajdziesz Co do wyboru pomiędzy 275 a 4890 4890 i tak nieźle sobie radzi w shifcie itp ;p a jego gorsze wyniki zawdzięczamy braki w współpracy ati z developerami Cytuj Link to post Share on other sites
rpbkrpbk 0 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ati zawsze było lepsze w benchmarkach, a gorsze w grach ; ) a po premierze gt300 starsze układy wcale tak prędko nie potanieją. teraz gtx260 - 275 dostanie się w granicach 600-800zł. a seria 3xx zacznie się pewnie powyżej 1000zł. więc nie ma co liczyć na serię 2xx za 5 stów ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Jasne, że Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 hmmm co do 4890 to tylko i wyłącznie vapor-x i toxic nie ma się co zastanawiać a ja się zastanawiam czy jest jakaś karta 4890 z zastosowaniem obydwu rozwiązani taki vapor-x toxic bo z tego co pamiętam(jeśli się myślę niech ktoś mnie skarci) jakaś karta ma takie coś.... Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Ta będzie dobra czy jakaś inna wersja z tym vapor-X? Jest jeszcze jakaś gra. http://www.agito.pl/karty-graficzne/sap ... 55383.html Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Tak będzie dobra a gierka to nawet nie znam :> Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Lepiej gdybyś wziął któregoś z GTX'ów. ATI/AMD coś ostatnio wali ze sterownikami i jak z grami typu (Batman,Shift). Kupisz HD4890 to będziesz żałował zakupu. a masz takiego radka ze gadasz takie bzdury?? ja jakos nie zauwazylem problemu ze sprawnym dzialaniem tych gier na moim R4890OC; a ze nfs ma skopany engine i ogolnie wyglada jak kupa podobnie jak fifa10 to juz inna bajka i nie jest to wina sterownikow; wiem bo widzialem i na radku i na gf bo koles z pokoju ma gtx285 ati zawsze było lepsze w benchmarkach, a gorsze w grach ; ) buhahahahahhahahahhahah hehehehhhhheeeeee hahahahahaaaaahahahahaaaa oooo ooo o o oo oo o litosci........ do autora: wybor moim zdaniem oczywisty: Sappfire 4890 Toxic - bez dwoch zdan! http://www.allegro.pl/item761188457_sap ... treme.html Ta będzie dobra czy jakaś inna wersja z tym vapor-X? Jest jeszcze jakaś gra. nie nie ! pamietaj jest wersja vapor-x i vapor-x toxic to sa 2ie rozne karty ale z tego co wiem to roznia sie taktowaniem tylko - toxic ma wyzsze - jezeli sie myle poprawcie mnie Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 a ze nfs ma skopany engine i ogolnie wyglada jak kupaJa jakoś w niego grałem i nie wydawało mi się żebym kupę prowadził ;/ co do fify nie grałem to się nie wypowiem dalej... buhahahahahhahahahhahah hehehehhhhheeeeee hahahahahaaaaahahahahaaaa oooo ooo o o oo oo o litosci........jak się z kimś nie zgadzasz to nie pisz czegoś takiego bo on może się mylić itp. ale to ty wychodzisz na idiotę - bez urazy :> Warto brać toxic ale tylko jeśli cena zbytnio nie odstaje bo po co płacić 100 zł za 30 MHz na rdzeniu... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 effendi360 kolejna taka pyskówka i wyzywanie innych skończy się Ostrzeżeniem - pokazujesz z najlepszej strony swoją kulturę osobistą a w zasadzie jej brak. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts