pilz-e 0 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 odwalili fuszerę i tyle, ja sobie GTA4 głowy już nie zawracam... tzn. działa całkiem nieźle i na dobrych detalach, jednak nagle bum i gra jakby mi zwolniła z postępem fabuły a defragmentacja nic nie pomaga... a więc fu*k you R* GTA to nie jedyna dobra gra na rynku skoro current-geny są (chyba) już słabsze od nowych komputerów a potrafią uciągnąć tyle obliczeń połączonych z ogromem planszy, to zwyczajnie dostaliśmy znowu źle zoptymalizowane ścierwo... dlatego plusuje u mnie Capcom, który nareszcie nie leci sobie w kulki z pc i wolę wspomóc C. kupując najnowszego residenta niż GTA4 ;P Link to post Share on other sites
endrju_pl 4 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie chce tworzyc nowego tematu, wiec pisze tutaj. Wiec nie wiem czy u mnie cos jest nie tak, czy GTA4 jest faktycznie tak kiepsko zoptymalizowane. Mam Phenoma II x2 550, 4GB RAM-u 1066MHz, GTX-a 260 216sp. Po podkreceniu Phenoma na 3.7GHz i grafy dosc konkretnie gra rwie mi sie(tzn. ma w okolicach 25 klatek na sekunde) w rozdzielczosci 1680x1050 i mniej wiecej srednich detalach... Kurde, czy naprawde to ma tak ogromne wymagania? Inne gierki chodza na maksymalnych ustawieniach i fps czesto okolo 80. Mozna cos zrobic by poprawic sytuacje? Aha, jeszcze pytanko - bo mam XP 32 bitowego, moze zainstalowanie systemu 64 bitowego(np. windows 7) poprawilo by sytuacje? Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Z twoim sprzętem jest wszystko ok. Tym bardziej, że inne wymagające tytuły śmigają płynnie. GTA IV to wspaniała gra ino chu***o zoptymalizowana. Jedna z pierwszych recenzji jakie czytałem też wspominała o przycięciach na mocnym C2D i GTX260. Ponoć patche i różne fixy poprawiają ten problem w jakimś stopniu, niektórzy twierdzą, że widać znaczący przyrost fps po ich zainstalowaniu. To chyba jedyne rozwiązanie. Inna sprawa że GTA IV jako jedna z nielicznych gier potrafi wykorzystać 4 rdzenie, więc może spróbuj odblokować wyłączone jajka w twoim procku, jeśli twoja płyta ma ACC. Zresztą zobacz tu: viewtopic.php?f=15&t=3107 Link to post Share on other sites
endrju_pl 4 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Przegladalem juz ten temat. Co do dodatkowych rdzeni to niestety nie udalo mi sie odblokowac. Link to post Share on other sites
Recommended Posts