Dawid_2 3 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 czy mozna im zaufac co do jakosci i "nowosci" zakupionego towaru? na zestawie za 5 tys , ile oszczedze kupujac u nich ? a moze jakis inny polecacie ? najlepiej odbior osobisty w Trojmiescie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Tak. Można im zaufać, wszystko OK przy transakcjach, już niejedno u nich zamawiałem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Factory 42 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Można kupować.Sprawdzony sklep,dba o klienta (przynajmniej w 95% przypadków). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dokładnie, dobry sklep 2 Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Potwierdzam dobry sklep 2 Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 O jakości sklepu może świadczyć fakt ze pomylili się z cena evga gtx 680 i Ci którzy zdążyli zamówić po 1787 zł to dostaną je. Nie tak jak inne sklepy które anulują zamówienia i ściemniają ze towaru brak 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Kupiłem u nich ostatnio płytę główną, procesor i pamięci. Wszystko ok. Najlepiej zamówić tak żeby móc samemu odebrać w ich punkcie (o ile masz takowy w swoim mieście). Zanim dasz sprzedawcy pieniądze możesz sobie wszystko ładnie obejrzeć i sprawdzić. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Z kupnem i przesyłką nie ma najmniejszego problemu, natomiast reklamacja ciągnie się jak guma od majtek (reklamowałem ramy, na nowe czekałem ok. miesiąca, na pytania dotyczące terminu realizacji reklamacji zadawane przez mój profil na ich stronie pracownik odpowiedział, że sklep nie jest zobowiązany do dotrzymania żadnego konkretnego terminu w przypadku produktów reklamowanych na zasadach gwarancji. Żeby było śmiesznie przysłane nowe ramy nie działały, więc musiałem je ponownie odesłać. Ten cyrk trwa do dziś, a procedura reklamacyjna rozpoczęła się w lutym). Ale tak samo może być w każdym "dobrym" sklepie, więc wcale nie zrażam do morele, ino nie spodziewaj się wiele po usługach posprzedażnych. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Poza Morele, w Trójmieście autor ma ESC, Balta, Gral, Camino. Wszystkie we Wrzeszczu. Pozdrawiam. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_2 3 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) a najlepszy to ? Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Dawid_2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Najlepszym jest Balta. Dobrym ESC. Camino może być. Gral-a omijaj z dala. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Morele.net Ja miałem złe przeżycie z tym sklepem zamówiłem tam zasilacz kości pamięci i obudowę PRZESYŁKĄ kurierską , czekałem 3 tygodnie w trakcie tech 3 tyg.. dzwoniłem do nich czasami sekretarka odebrała i powiedziała że moja paczka została zagubiona na magazynie i już panu nadajemy czekam tydzien dalej nie doszła . Dzwoniłem do tego sklepu i rzekoma suk nie odbierała W końcu się na to wylałem i zamówiłem na allegro a z allegro wszystko dobrze doszło , jak zawsze Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez xnn123 2 Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja miałem nie miłą przeżycie w morele.net ponieważ zamówiłem słuchawki SoundMagic Pl18, które w opisie były dostępne "od zaraz" więc wszystko pięknie, wpłaciłem pieniądze i dotarły do nich w poniedziałek. Ok nagle patrzę, a tu napis "przewidywany termin wysyłki czwartek", przecież jak to możliwe skoro był opisany statusem "wysyłka natychmiastowa" no nic myślę zdarza się. Siedząc przy komputerze wchodzę na maila a tam wiadomośc "data realizacji zamówienia została przesunięta", jak zobaczyłem do następnego czwartu, zdenerwowałem się i napisałem żeby mi zwrócili pieniądze. Na odpowiedź czekałem trzy dni po napisaniu okolo czterech wiadomości mailowych. Oprócz słuchawek zamówiłem Etui do telefonu, o czym nie wspomniałem i już na drugi dzień wpłacenia pieniędzy okazało się, że kurier uszkodził ten wybrany model! Nie wiem jak to możliwe zniszczyć etui, chyba musiał je podpalić lub podrzeć. Koniec tej historii był taki, że odpisał do mnie po kilku dniach kierownik działu sprzedaży oraz zwrócono mi pieniądze. Nistety niesmak pozostał... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_2 3 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 no to zamowie w Balcie cena asusa gtx 680 jest drozsza niz w komputroniku , a ten podobno to najdrozszy sklep ogolnie ceny sa atrakcyjne? ps. dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja w morelach kupiłem AKG K540. Wszystko było ok, dopóki nie pękł pałąk - co jest w tym modelu nagminne (wada). Nie uznano mi gwarancji z powodu "uszkodzenia mechanicznego". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_2 3 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 z tego co wiem na takie uszkodzenia sa dodatkowe gwaracje , kiedys w mediaexpert kupilem laptopa to taka gwara kosztowala 500 zl, okres taki jak podstawowa gwarancja , jednak sprzet byl dosc drogi i uzyskalem ja w promocji za free:) Cytuj Link to post Share on other sites
Promilus 25 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja mam mieszane uczucia. Kupowałem raz proca, drugi raz AP, trzeci raz mobo, ram, nagrywarkę i klawiaturę. O ile w dwóch pierwszych przypadkach było szybko "oczekiwanie na wpłatę, wpłata na koncie, w realizacji, gotowe i siup", to w przypadku ostatniego zakupu za bodajże ledwie ~800zł sprawa się ciągnęła ze 3 tygodnie... a to płyta "w realizacji 2/4" potem 3/4, potem 4/4 by kolejnego dnia wróciło do 3/4 a RAM który był ciągle 4/4 nagle dostał 2/4. W korespondencji wina zrzucana była na logistykę, tylko kto i na jakiej podstawie zmienia statusy zamówienia bo chyba nie logistyka. Ogółem jest tak, mają dość tanio i zazwyczaj na towar nie ma co narzekać,ale gorzej że są czasem opóźnienia nie wiadomo czym spowodowane (sprzęt który niby jest na stanie musi widać jeździć 2 tygodnie po Polsce), a słyszałem, że też z reklamacjami bywa różnie. Komputronik pod tym względem wypada trochę inaczej, bo kupowałem w promocjach towary (np. BULK kartę grafiki... kilkanaście procent taniej niż box, a nie był to OEM czyt. sama karta tylko wszystko co trzeba w szarym pudełku) i były praktycznie na drugi dzień po wpłacie. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Promilus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_2 3 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 komputronik moze i drogi ale realizacja jak i obsluga 1 klasa Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 morele.net, techplanet.pl też obsługa 1 klasa i w dodatku dużo taniej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
WujoKrzycho 3 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 zostawiłem 4 tysie w morele i wszystko było ok i przed czasem Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 W trójmieście masz też bardzo tani NET-S, który zazwyczaj jest na samej górze w ceneo.pl. Heh Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Nie wiedziałem że net-s jest w trójmieści ale jak jest to polecam zamawiałem tam mysz, klawe i podkładkę i naprewde się nie zawiodłem Cytuj Link to post Share on other sites
Kris62 1 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Morele.net również ok kupowałem u nich szybki kontakt odpowiedzi zazwyczaj w tym samym dniu zobacze teraz bo reklamuje płytę główną Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 net-s.pl to najtańszy sklep z Polsce, często u nich problemy są z zamówieniami, negatywy się sypią, poczytajcie komentarze Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Ja nie miałem z nimi problemów a paczka doszła po 3 dniach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts