kejpi 7 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam! co jest grane? http://img214.imageshack.us/img214/6527/beztytuuhdg.png Gdzie ten ram? nie chce mi się robić formata Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Jak masz tyle procesów i aplikacji włączonych w tle to się nie dziw Cytuj Link to post Share on other sites
kejpi 7 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 to ma być dużo? autostart czysty tylko avast i ccc uslugi powyłączane brał 800-1000 ramu a dziś włączam i coś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Mi przy 70ciu procesach tyle nie wciągało. Wyłącz tego X-factora i zobacz czy spadło. Ewentualnie ktoś się podpiął pod Twoją skrzynkę i ciągnie ram na lewo. Edytowane 23 Marca 2012 przez Sony156 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Sardo 6 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 5 x Google Chrome ... 12 x svchost.exe ... co Ty tam wyprawiasz ;D ?? Cytuj Link to post Share on other sites
kejpi 7 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 co to jest ten svchost.exe? chrome jest jeden no ale jak to chrom musi mieć do jednej rzeczy parę procesów windows miedia center ciągnie 130mb tak jak pisze i tyle spada po wyłączeniu Cytuj Link to post Share on other sites
maryaChi 22 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Proponuję powyłączać wszystkie aplikacje i wtedy sprawdzić.. Powinno być nie więcej niż 1GB. Jak jesteś dociekliwy, włączaj po jednej aplikacji i sprawdzaj co najwięcej zjada. U mnie z samym firefoxem (sporo kart, radio) 2GB bierze bez pytania. Taki wynik - gdy masz randomowe aplikacje poodpalane) nic nie mówi. 1) Zrestartuj system 2) Sprawdź użycie pamięci zaraz po restarcie Jeżeli użycie pamięci będzie nadzwyczaj duże, szukaj problemu - process explorer to świetne narzędzie diagnostyczne w takich sytuacjach. Jeżeli jednak będzie poniżej 1GB: 3) Włączaj aplikacje pojedynczo, notuj skoki pamięci - powinno ci to dać jasną odpowiedź na pytanie co zawala ci pamięć. pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
Alwego 11 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 To Ci od Apple się tak z ramu nabijali? W sensie, że dobrze, że ram jest zajęty bo po to jest - aby pracował a nie bezczynie stał jak w windowsie? Masz wolne zasoby więc problemu nie ma. A że masz pełno aplikacji poodpalanych, to się nie dziw, że dużo ramu idzie; media center, gg, wszystko ram żre. svchost to proces systemowy. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 dokup ramu, w końcu tani Cytuj Link to post Share on other sites
kejpi 7 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 po odpaleniu od razu jest 2gb Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Przepraszam, a od czego jest menedżer ? Sprawdzasz ile zżerają poszczególne procesy i już wiesz co i jak. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
kejpi 7 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Przepraszam, a od czego jest menedżer ? Sprawdzasz ile zżerają poszczególne procesy i już wiesz co i jak. Patrzyłeś w ogóle na foto? Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 menadżer Ci nie pokaże wszystkiego, svchosty uruchamiają w tle inne procesy pod aplikacje, a masz ich sporo a te windowsowskie dodatki też sporo żrą, musiałbyś wejść w usługi i powyłączać Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Wejdź w menadżer zadań > Wydajność > i poniżej opcja Monitor zasobów.Tam masz wszystko jak na dłoni. Ogólnie panujący syf na twoim komputerze wciąga tylko 3gb ? Ciesz się , bo to mało patrząc na twój pulpit. Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Patrzyłeś w ogóle na foto?Nie bo jestem ślepy Masz w piczę procesów a walisz zdziwko że zżera, na starcie 2GB ?! > msconfig > i luuu... Ogólnie rozrzutny jesteś z tym RAM'em <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
kejpi 7 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Dobra walne formata szybciej będzie: Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Dobra walne formata szybciej będzie:po formacie może być podobnie, to zależy od tego co instalujesz, niektóre rzeczy mogą pouruchamiać sporo usług w tle które nigdy sie nie przydadza i tylko zawalają pamieć, lepiej pogrzebać i się dowiedzieć co jest uruchomione. Dzieki temu nie musisz walic formata co pół roku/rok, po 3 latach windows bedzie smigac jak swieży Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Czy ja wiem, może wystarczy opamiętanie z odpalaniem softu / gadgetów. U mnie kiedy pracuje jest 45 ~50 procesów i nic nie muli a zużycie RAM'u jest znośne. Z moich obserwacji wynika że często ludzie nie zwracają uwagi na dodatki przy instalce softu, wszelkiej maści syf sprytnie "przemycany" podczas gdy się człek nie zainteresuje. Dodatkowo ilość zainstalowanych programów itp. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
maro0724 137 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 powyłaczaj usługi systemu..jest na benchmark nawet tutorial jakie i gdzie....gg wywal i zamien na aqq , ten wmm nie jest najlepszym porgramem do odtwarzania...wylacz go! sa ilepsze i mniej pamieciozerne na rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 ....gg wywal i zamien na aqq Skoro już polecasz coś co ma być mniej zasobożerne , sam odnajdź się w tym temacie , na pewno nie jest to AQQ . Poza tym zmiana komunikatora napewno nic nie zmieni w tej sprawie Cytuj Link to post Share on other sites
maro0724 137 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Skoro już polecasz coś co ma być mniej zasobożerne , sam odnajdź się w tym temacie , na pewno nie jest to AQQ . Poza tym zmiana komunikatora napewno nic nie zmieni w tej sprawie nie wydaje mi sie zebym musial sie odnajdywac....bo wiem jaka jest roznica miedzy nimi w przeciwienstwie do ciebie Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Masz ponad polowe procesow za duzo.Sobie zobacz ile same procesy windows Media Center biora.... Cytuj Link to post Share on other sites
Darkness 17 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Mi Windows pożera z 2 Gb przy włączonej grze (średnio wymagającej) , 30 oknach Google Chrome , Skype . Tak na start bierze do 800MB . Ściągnij Cclenar i Wyłącz uruchamianie gg przy starcie , wyłącz usługi , które są niepotrzebne . Myślę , że duużo ramu ciągną same dodatki na pasku Windy . Zawsze je wyłączam , bo jak się nagromadzą , to system obciążają .... W tle leciało ci google update ... Zobacz jak mało bierze ramu w stosunku do GG ;] Dodatkowo zawsze można zrobić usuwanie śmieci z kompa . Edytowane 24 Marca 2012 przez Darkness Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 nie wydaje mi sie zebym musial sie odnajdywac....bo wiem jaka jest roznica miedzy nimi w przeciwienstwie do ciebie To mało wiesz , zapoznaj się prosze z tym artykułem Cytuj Link to post Share on other sites
ziolopalacz 2 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja polecam od siebie WTW, 30mb skype + gg a jak rozmawiamy na skejpie to koło 60mb w pamięci zajmuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts