CroopekPL 8 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Zostawcie czesia w spokoju, to jest fanboy jakich mało. Jego posty trzeba przeczytać, uśmiechnąć się i zapomnieć Zniknij stąd czesiu. A jeśli nie to przynajmniej nie podważaj tego co jest w testach + zdania większości forum. Robisz z siebie idiotę Wiadomo coś o tej 4gb wersji 680 ? tylko evga taka wypusci? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Wiadomo coś o tej 4gb wersji 680 ? tylko evga taka wypusci?Jakieś ploty były, że MSI w Lightingu da 4GB, ale nic nie wiadomo. Coś o niereferencyjnej EVGA z autorskim chłodzeniem słyszeliście? Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Sam sobie zaprzeczasz - bylismy zgodni w kwestii modów do GTA IV czy Crysisa. Poza tym postęp cały czas trwa i lepiej mieć karte z zapasem a te kilka stówek więcej dla kogoś kto zarabia normalne pieniądze nie powinno byc problemem.Jak byliśmy zgodni ? czytaj co napisałeś : Gdybym miał GTX580 to długo bym się zastanawiał nad przejściem na GTX680, ale decydującym argumentem byłaby wydajność i ilość VRAM. Niestety nawet 2xGTX 580 w SLI to tylko 1,5GB (chyba, że połączymy wersje 3GB) i możliwość występowania mikroprzycięć (chociaż jeden z moich klientów twierdzi, że po włączeniu v-sync problem praktycznie nie istnieje).Wygląda to tak jak by w gtx680 2gb pamięci wystarczało a tu zonk szczególnie z tymi modami w grach,to teraz według ciebie ile pamięci powinna mieć karta co ? bo mi się wydaje że pamięć to nie wszystko a doskonałym przykładem jest koleś na pc-labie kóry zrobił takie testy w grach bez modów i zobacz jaki ma fps i wyobraz sobie jak by to wyglądało z modem (porażka) A czesio niech pokaże te swoje 60fps z uber. bo ja po patchu też mam ale 30fps. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
RoBerCiK_S 2 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 A pomysleć, że kiedyś za spory czas te wszystkie ceny GTX 580 i aktualnego 680 tak spadną, że będą bardzo taniutkie. Jednak to dalekaaaa przyszłość. Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak byliśmy zgodni ? czytaj co napisałeś : Wygląda to tak jak by w gtx680 2gb pamięci wystarczało a tu zonk szczególnie z tymi modami w grach,to teraz według ciebie ile pamięci powinna mieć karta co ? bo mi się wydaje że pamięć to nie wszystko a doskonałym przykładem jest koleś na pc-labie kóry zrobił takie testy w grach bez modów i zobacz jaki ma fps i wyobraz sobie jak by to wyglądało z modem (porażka) A czesio niech pokaże te swoje 60fps z uber. bo ja po patchu też mam ale 30fps. Miałem na myśli zgodność co do tego, że 1,5GB na GTX580 to za mało do zmodowanego Crysisa czy GTA IV. GTX680 ze swoim 2GB pozwala na sporo więcej, chociaż fakt, że nie na wszystko. Trzeba zjechac z kilku opcji ale jest dużo lepiej niż w przypadku GTX580. Zresztą wydajność GTX580 tak jak pisałem nie pozwalała na komfortowe granie w okolicy 60FPS w Crysis i GTA IV nawet bez modów, za to GTX680 już tak. Tutaj linki do Crysisa 40-45 fps oraz 60FPS - ja widzę różnicę (najlepiej skupić wzrok na drzewie): http://www.uschovna.cz/en/package/H1786JD9NI4BD4HR-RUI http://www.uschovna.cz/en/package/H4JS8BWN66GUTXHP-R4Z Być może w Wiedźminie powyżej tych klatek o których pisałeś różnicy nie widać, w końcu to inny silnik gry, ale ja pisałem o Crysisie i GTA IV i tu różnice są - bynajmniej dla mnie. A czesio niech pokaże te swoje 60fps z uber. bo ja po patchu też mam ale 30fps.Po najnowszym patchu ? Czyli jednak Czesio fantazjuje nadal. Tylko zastanawia mnie to co napisał sevku22 - niestety nie mam aktualnie Wieśka II aby sprawdzić osobiście. Przy okazji: http://www.guru3d.com/article/gigabyte-geforce-gtx-680-oc-edition-review/ myślałem, że będzie ciszej, ale temperatury nie są złe, więc będzie można zjechać trochę z obrotów. Szczerze mówiąc wiązałem z tym modelem większe nadzieje odnośnie OC. Jednak jak na razie mój faworyt ewentualnie Palit Jeststream. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Yacko Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 @Yacko a może ciekawiej od gigabyte WFx3 wypada ten (wydajność) EVGA GeForce GTX 680 SC+ http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/53144-evga-geforce-gtx-680-sc-review.html EVGA GeForce GTX 680 Superclocked > http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-2682-KR&family=GeForce%20600%20Series%20Family&sw= GeForce GTX 680 SC+ > http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-2684-KR&family=GeForce%20600%20Series%20Family&sw=EVGA taka GTX 680 Superclocked wystarczyła by. Ta SC+ to też troche droższa ale i pewnie głośniejsza Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 serafin1, pewnie kwestia egzemplarza i raczej losowość będzie decydować. Chyba ta głośność by mi nie dawała spokoju, ewentualnie tanio kupic takiego EVGA i zamontować jakieś Accelero. Jednak mam nadzieję, że po odpowiednim ustawieniu krzywych wentylatorów ten Gigabyte nie będzie zły. Widziałeś wyżej moje linki do filmików z Crysisa 40-45 vs 60 fps ? Zerknij, czy widzisz różnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Po zamontowaniu Accelero nie traci się gwarancji? Poza tym... skoro Evga daje 10-letnią gwarancję, to nawet gdyby taki referent był ostro żyłowany w BF3 codziennie po 8 godzin i padłby po 3 latach, to i tak gwarancja jest i najpewniej wymieniliby na nową. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Patrzcie na cenę: http://www.morele.net/evga-geforce-with-cuda-gtx-680-evga-2gb-2xdvi-hdmi-dp-pci-e-02g-p4-2680-kr-426745/ Po zamontowaniu Accelero nie traci się gwarancji? Zależy czy na karcie były plomby. EVGA nie "plombuje", więc jest często wybieranym referentem. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Sn1PeR Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Po zamontowaniu Accelero nie traci się gwarancji? Poza tym... skoro Evga daje 10-letnią gwarancję, to nawet gdyby taki referent był ostro żyłowany w BF3 codziennie po 8 godzin i padłby po 3 latach, to i tak gwarancja jest i najpewniej wymieniliby na nową. Miałem klientów, którzy wymieniali chłodzenie i nigdy nie było problemów z EVGA. Nawet chyba gdzieś czytałem oficjalne stanowisko zezwalające na tego typu modyfikacje, ale głowy uciąć sobie nie dam. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=7v7N_EbZviQ Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) MSI GeForce GTX 680 TwinFrozr III Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Sn1PeR Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Szkoda, że nie Twin Frozr II. Lubię MSI, chętnie bym kupił ich kartę, ale tylko, gdyby posiadała chłodzenie TF II. Nie wiem czemu oni lansują tak tą "trójkę", która jest głośna i nie tak wydajna jak poprzednia wersja - TF II to jedne z najlepszych chłodzeń. Pozostanie Windforce albo EVGA ze względu na gwarancję. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez mst1622 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 TF III lepiej schładza VRM... Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 TF III lepiej schładza VRM... Ale jest suszarką niestety Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 TF IV też niestety wyjec na max obrotach. Ja czekam na to, MSI zbyt głośny, Giguś brzydki, Sapphire nie robi dla "zielonych", a ASUS DC II to porażka tego wieku. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Oj nie przesadzaj, montowałem kilka takich w Define R3 (fakt faktem wyciszona buda) i poza FurMark'iem jak na chłodzenie powietrzem było wszystko w normie. Ciche AC to tylko pasywka... Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Sn1PeR, a nie myślałeś nad Palitem JetStream ? Mi osobiście nie podoba się z wyglądu i minus 2 lata gwarancji, ae źle nie wypada ogólnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Sn1PeR, a nie myślałeś nad Palitem JetStream ?Nie lubię takich kart, 3 sloty zajmuje i nie jest w kolorystyce, w której chcę PC zrobić, choć tego LEDa niebieskiego ma fajnego. Ona wg. mnie pasuje do ASRock Extreme3/4/7 Gen 3. Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Właśnie dostałem emaila z komunikatem ,że moge odebrać grafe. Evga Gtx 680. Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Właśnie dostałem emaila z komunikatem ,że moge odebrać grafe. Evga Gtx 680. Standardowy referent ? Jeśli tak to wodujesz go ? To będziesz miał testy teraz we własnym ogródku Mam nadzieję, że będziesz zadowolony ze zmiany. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Yacko Cytuj Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Kolejna garść informacji o GeForce GTX 690 Portal Expreview dotarł do kolejnych, interesujących informacji na temat GeForce'a GTX 690, który zostanie zbudowany z dwóch rdzeni GK104, wyprodukowanych w 28nm procesie produkcji. Na razie nie wiadomo czy tym razem w GPU Nvidia wprowadzi jakiekolwiek modyfikacje w porównaniu do układu montowanego w modelu GTX 680 i z jakimi zegarami będzie on pracować, ale wydaje się, że producent postąpi w podobnie jak zwykł to robić w przeszłości, czyli ograniczy się jedynie do obniżenia taktowania obu tych GPU. Według Expreview Nvidia czeka z premierą swojej karty na ruch ze strony AMD, które już szykuje swojego dwuprocesorowego Radeona HD 7990, złożonego z dwóch Tahiti. GeForce GTX 690 energię ma czerpać z dwóch dodatkowych, 8-pinowych wtyczek zasilania oraz z interfejsu PCI-Express 3.0, a do poprawnego działania będzie potrzebować zasilacza o mocy nie mniejszej niż 650W. W standardowym modelu na śledź karty trafią trzy złącza DVI i jedno wyjście DisplayPort.http://twojepc.pl/graph0/news12/26516_2.jpg Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez kamar59 2 Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Tutaj linki do Crysisa 40-45 fps oraz 60FPS - ja widzę różnicę (najlepiej skupić wzrok na drzewie) Widziałeś wyżej moje linki do filmików z Crysisa 40-45 vs 60 fps ? Zerknij, czy widzisz różnicę. Dzięki za linki. Oglądałem na starym monitorze CRT (który jak wiemy mają najniższy input lag w porównaniu do tych współczesnych TNek) jest różnica zdecydowanie na korzyść 60 kl Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dzięki za linki. Oglądałem na starym monitorze CRT (który jak wiemy mają najniższy input lag w porównaniu do tych współczesnych TNek) jest różnica zdecydowanie na korzyść 60 kl Oki, bo tym predatorze to sam już zacząłem wątpić Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Oki, bo tym predatorze to sam już zacząłem wątpić a na jakiej karcie/katrach był testowany Crysis ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts