revolt666 0 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam, Zastanawiam się nad takimi telewizorami, nie mam pojęcia który wybrać z nich czy może jeszcze jakiś inny. PANASONIC TX P 42 GT 30 Samsung UE40D6750 TV będzie wykorzystywany do takich rzeczy jak: Konsola, Filmy ale raczej jakiś divix z pendrive czy tam jakoś podobnie może DLNA i wifi by się przydało (zastanawiam się), Live TV typu tvnplayer, ipla etc. Sporadyczne Oglądanie normalnej TV, może a właściwie tylko i wyłącznie dvbt 3D fajnie by było ale jeśli byłby telewizor z lepszymi parametrami obrazu to z chęcią bym sobie tę opcje podarował. A teraz mój problem w pracy mam UE ale 46 calowy i powiem ,że pomimo tych dobrych opinii które o nim słyszałem nie jest aż tak zachwycający, szczególnie w dzień mam wrażenie ,że widać pod spodem podświetlenie najczęsciej gdy jest ciemne tło, tak poza tym żadnych jego wad nie zauważyłem większych wad, czy ktoś z użytkowników tego PANASONICA mógł by coś powiedzieć na jego temat. Ogólnie bardziej skłaniam się do tego panasonica ale za dużo nie miałem z nim kontaktu bym powiedział ,że prawie żadnego ale fakt większej przekątnej mnie przekonuje co prawda o nie wiele ale zawsze to coś. Proszę o jakaś pomoc w którą stronę się ukierunkować ? czy może z tym samsungiem przesadzam i brać jego ? Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Posiadam LE40C650 oczywiscie Samsunga. Dlna działa wyśmienicie. Oczywiście musisz mieć adapter Wifi i dobry router w standardzie N 150mbps oraz karte bezprzewodową w również w takim standardzie. Filmy z pendrive lecą jak marzenie nawet mkv dts nie wspominając o divx. Tyle jeśli chodzi o mobilność tego TV. Obraz. Myślę, że nie ma się do czego przyczepić. Matryca półmat. filmy 720p oraz 1080p wyglądają naprawde dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
pgdn3 0 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Bierz Samsunga ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam, Zastanawiam się nad takimi telewizorami, nie mam pojęcia który wybrać z nich czy może jeszcze jakiś inny. PANASONIC TX P 42 GT 30 Samsung UE40D6750 Przyjacielu, właśnie siedzę 1,5m obok Panaska GT30 i Ci powiem że się nawet nie zastanawiaj tylko leć do sklepu po niego. Używam go w dokładnie taki sposób jaki opisałeś. Obraz - REWELACJA. PS Marzy Ci się 3d ? No to już sam sobie odpowiedziałeś co chcesz 3d na led/lcd a 3d na plaźmie to niebo a ziemia ! Sam nie byłem przekonany do plazmy ale mam swoją od 1,5 miesiąca i jestem za********e zadowolony. Minusy tego TV - brak okularków w komplecie Odtwarzacz USB wbudowany nie chce gadać z niektórymi filmami. Trzeba konwertować napisy, żeby były polskie znaki. Reszta GIT. NIe po darmo wybrali go jednym z pięciu najlepszych TV 2011 Cytuj Link to post Share on other sites
majestic 9 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Mój poprzednik dobrze gada. Chociaż zasadniczą przewagą tego Panasa będzie brak ewentualnego smużenia przy dynamicznych scenach. W samsungu nie jest najgorzej, tryb gry i bardzo niski input lag. Kolory w materiałach HD znakomite po dobraniu optymalnych ustawień. Niestety SD ma kiepskie skalowanie i ogólnie kiepski bitrate nadają więc z tym gorzej Jeśli chodzi o problem z krawędziowym podświetleniem - zbyt wysokie podświetlenie może wywoływać taki efekt. Idzie to ładnie obejść np. podśw. na 9/20 i redukcja gammą na plus. Jest bardzo dużo możliwości, każdy ma swoje preferencje jak i zaciemnienie pomieszczenia ma bardzo duży wpływ. Tak samo clouding - go na plaźmie nie uświadczysz co jest plusem przemawiającym za panasem. Oba telewizory to tak szczerze bardzo dobre konstrukcje. Myślę, że możesz spróbować Panasonica - nieco gorsza multimedialność i moim zdaniem kolory, które i tak są naprawdę bardzo dobre nieco ustępują dobrym matrycom w TV samsunga (ale to loteria - można trafić naprawdę kiepską sztukę). EDIT Panasonic jest brzydki ale tego raczej nie traktuj poważnie bo o gustach się nie dyskutuje. Edytowane 29 Lutego 2012 przez majestic Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Miss piękności to on nie jest ale to już chyba wymusza sama technologia w jakiej jest wykonany, ale co do tych kolorów to absolutnie nie mogę się zgodzić bo dwóch ziomków ma samki a jeden nawet po kalibracji i jak przychodzą do mnie to żalicho im du**ę ściska i chętnie by się zamienili Aaaa jeszcze multimedialność. Nie wiem co ma samek akurat ale w panasie mam youtube, fejsa, winamp, skype, iplex, ipla, eurosport i viera connect gdzie są nawet gry od gameloftu do ściągnięcia na tv, picassa czy inne pierdoły więc nie wiem czego Twoim zdaniem mu brakuje w tej kwestii. Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Co do samej multimedialności to bez 2 zdań Samsung bije wszystko co jest na rynku. Ale to są ogólnie pierdoły i nie powinien się na tym potencjalny nabywca skupiać. Sam mam w planach zakup 55 cali i chyba to tez będzie Panas, ale zobaczymy jeszcze . Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam mam Samsung UE40D6750. Powiem TV jest ok spelnia w pelni moje oczekiwania ma wbudowany modem wifi podswietlanie jest na calym TV nie jak ty napisales na rogach Obsługa latwa na ps3 smiga ladnie Filmy z HDD 500GB dzialaja ale powiem napisy tzn polskie znaki nie dzwieki taki sobie. w pracy z laptopem przez HDMi rewelacyjnie ale co do 3D to powiem za malo 40" z 3m 30% efektow niestety za maly musial bys z metra ogladac Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jesli plazma to Panasonic , jesli Led to Sony, ale jesli chcesz miec naprawde pro tv i najlepszy obraz 3d bez efektow smuzenia i innych dupereli to TYLKO PANASONIC, wszystkie inne tv przy nim odpadaja. Czytalem test gdzie porwnywany byl najwyzszy model Panasonica z najwyzszym Pionniera i co ciekawe lepiej wyszedl Panasonic nawet jesli chodzi o glebokosc czerni! Bierz Panasonica , sa tez modele gdzie dostaniesz odrazu oksy w komplecie i nawet Avatarka w pl wersji Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Oj przesadzasz. VT50 wg wstępnych testów nie dorównują czernią ostatniej generacji paneli KURO i prawdopodobnie już nigdy nie dorównają. A to wszystko przez chęć bycia ECO. Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja mowie o modelu Panasonic TX-P55VT30 i w tescie wlasnie byl porownywany z Pionierem Kuro i Panasonic wyszedl lepiej (nie duzo ale lepiej), tez sie bardzo zdziwilem, ze nawet pod wzgledem wyswietlania czerni okazal sie lepszy bo wkocnu Kuro w tlumaczeniu znaczy bodajze "czerń" ....tak wiec Panasonic na ta chwile nie ma sobie równych , takie fakty.... Ja mowie o modelu Panasonic TX-P55VT30 i w tescie wlasnie byl porownywany z Pionierem Kuro i Panasonic wyszedl lepiej (nie duzo ale lepiej), tez sie bardzo zdziwilem, ze nawet pod wzgledem wyswietlania czerni okazal sie lepszy bo wkocnu Kuro w tlumaczeniu znaczy bodajze "czerń" ....tak wiec Panasonic na ta chwile nie ma sobie równych , takie fakty.... ....przynajmniej jesli chodzi o ten model Pana... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Naczytałem się sporo testów obecnej generacji Panasi i w ani jednym nie przeczytałem by był lepszy pod tym względem od Kuro. To nawet jest ciężkie do zrobienia z technicznego punktu widzenia. Kuro były wyposażane w bardzo mocny filtr przyciemniający dlatego też pobierały ogromne ilości prądu. Nie pamiętam już, ale było to coś około 600W na tabliczce znamionowej vs ~400W w VT30. Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ten test przesylal mi kumpel z googla kiedy prosilem go o rade co do kupna tv, poprosze go zeby podal mi linka to przesle, test byl zetelny z tego co czytalem i mocno profesjonalny, tez trudno bylo mi uwierzyć ale to co czytalem wygladalo bardzo wiarygodne, co najsmieszniejsze test przeprowadzal gosc ktory wlasnie pracowal wczesniej przy Kuro Pioniera. W zasadzie sam przed chwila wpisalem w googlo z ciekawosci co mozna znalezc i szczerze mowiac znalazlem kilka porownan gdzie wynki byly podobne z lekka przewaga Panasonica. http://hdtvpolska.com/topic/27677-panasonic-vt30-65-vs-kuro-6080/ Tutaj chociazby uwagi goscia ktory posiada oba te tv. Sam oczywiscie nie jestem jakims wielkim znawca, pisze tylko o wynikach ktore dostalem w bardzo wiarygodnym i zetelnie przeprowadzonym tescie Na wlasnym doswiadczeniu moge jednak 100% polecic przy wyborze miedzy Panasoniciem a Samsungiem wlasnie Panasonica. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 To test? Raczej wrażenia z użytkowania niczym nie poparte. http://www.tvtest.pl/panasonic-tx-p50vt30-kontra-pioneer-pdp-lx5090-2/ Zobacz porównanie czerni. Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Pod względem wyświetlania czerni to był , jest i najprawdopodobniej będzie na tronie zasiadał Kuro. Kuro już niestety się zestarzał i pokazuje swe słabsze oblicze jakie pozostawia po sobie powidoki, na całkowicie białym tle pozostawia po sobie programy z przed tygodnia . Czytałem również że z Panasem jest podobnie. Trzeba po prostu być świadomy wad jakie mają te 2 technologie i w jakimś stopniu je zaakceptować, bo nie każdego stać na full leda który jest na dzień dzisiejszy łączy zalety i plazmy i lcd. Najlepiej to zamówić się prezentacje w domu i w warunkach domowych zobaczyć co najlepiej nam podpasi. Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 To test? Raczej wrażenia z użytkowania niczym nie poparte. http://www.tvtest.pl/panasonic-tx-p50vt30-kontra-pioneer-pdp-lx5090-2/ Zobacz porównanie czerni. Tak jak napisalem wczesniej ten link to tylko wrazenia goscia co posiada oba tv-nigdzie tam nie napisalem ze to test tylko pierwsza rzecz jaka wpadla mi po wklepania do googla , ten test z ktorym mialem do czynienia tak jak napisalem podal mi kumpel z googla - w weekend bede sie z nim widzial na browarze to poprosze zeby podal mi linka to sie podziele:) Ja oczywiscie nie upieram sie co jest lepsze bo podejrzewam ze masz wieksza wiedze na ten temat niz ja, mi chodzi tylko o wynik testu bardzo wiarygodnego ktorym z checia sie podziele jak tylko bede wiedzial jaki jest link do niego:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts