bialyboski 5351 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Jak ktoś pracuje po 16h dziennie przed komputerem to jest idiotą Bosze... Edytowane 9 Lutego 2016 przez bialyboski 1 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 To ludzie którzy poświęcili życie dla kariery. I tu jest puenta całej tej dyskusji - mi bliżej do tych osób, jestem gotowy się poświecić, a szczęście ... ja jestem szczęśliwy jak spojrzę na wykończoną pracę, dostanę pochwałę, osiągnę dobre wyniki sprzedaży związane bezpośrednio z tym co robię. To nie jest tak że kariera jest celem w życiu - po prostu nie umiem inaczej, cały czas muszę coś tworzyć, budować inaczej nosi mnie, nie potrafię znaleźć swojego miejsca jak czegoś nie robię, a jak nic nie robię to planuje co tu by zrobić Oki - koniec offtopu, bo się troszkę zagalopowałem z tym wszystkim i poniosło zdeczka. zostałem zakwalifikowany jako laik urwany z konopii, który g*wno widział i na niczym się nie zna. Tego akurat nie chciałem. Stety, niestety znam ten temat lepiej od ciebie. Cieszy mnie to bardzo W takim razie może mi pomożesz, bo mam problem z klawka, znasz jakieś uchwyty dobre pod klawiaturę, z regulacją wysokości i podkładką pod myszkę ? Jak coś mogą być linki z EU i USA - ściągnę sobie, bo w PL ciężko cokolwiek znaleźć.Przy okazji jak już mam fachowca "pod ręką" - te myszki z pionowym chwytem warte są czegoś ? I jak z wysokością samej dłoni podczas pracy z takim cudem - dłoń na równi, poniżej, czy może powyżej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 @up Tak z ciekawości: używałeś kiedyś dłużej myszki pionowej? Bo się zastanawialiśmy ze znajomym, czy na czymś takim w ogóle da się pracować. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Używałem, ale nie zbyt długo (kilka dni) - odczucia ... "na nie".Szczerze - uczucie jakbyś miał w rękach mega-grubego flamastra, chwyć butelkę od browara i jeździj nią po stole - podobne wrażenia. Jest różnica znaczna w samym sposobie poruszania, ale w moim przypadku za dużo mam z rysunku naleciałości i miałem wrażenie jak serio serio miałbym w rękach grubego flamastra i taka też była precyzja pracy - myszkę trzymam z nadgarstkiem leżącym na podkładce, z tamtą myszką dłoń musiałem unosić w powietrzu i to był głównym powód "na nie" - nie ten uchwyt (nie wiem ja to się nazywa fachowo -palmgrip?).W moim osobistym odczuciu znacznie lepiej wychodzą myszki typu Razer Naga itp. z masą dodatkowych przycisków, niż ten wertykalny dziwoląg. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Osobiście nie widzę ergonomii takiego rozwiązania. Juz lepsze chyba byłyby gryzonie w kształcie długopisu. Ogólnie to Potwierdziłeś moje domysły. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Juz lepsze chyba byłyby gryzonie w kształcie długopisu. Tablet graficzny. Wersje non pro Wacoma w wersjach S są prawie pozbawione ramek. Sporo osób tak użytkuje komputer bez wykorzystywania w grafice 1 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Na zachodzie coraz częściej spotykam miłe panie, ładnie panie z Wacomem pod ręką - kiedyś spytałem o co coman "Szef kupił żebym mogła się cyfrowo podpisywać" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 próbujesz wmówić ludziom głupoty (...) Stety, niestety znam ten temat lepiej od ciebie tak tak, na poziomie "słońce krąży wokół ziemi" 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty stelek 2845 Napisano 10 Lutego 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Tym razem lepszej jakości foto(chociaż nadal średnie - z lewej (za ścianą) światło 5500K (ok.4KW ), w pokoju 3200K (oj ze 250W będzie) http://sellnet.webd.pl/stelek/Z0/st16_01.jpg http://sellnet.webd.pl/stelek/Z0/st16_02.jpg http://sellnet.webd.pl/stelek/Z0/st16_03.jpg 18 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Co tam robi horda ? Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Przeróbka mała, a raczej przemalunek ... shamy + horda prezencik mały dla znajomej pod tattoo Cytuj Link to post Share on other sites
karpek 2 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Podoba mi się, Twoje stanowisko pracy Sporo $$ musiało pójść na jego przygotowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 For The Horde! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Jakich swietlowek uzywasz do oswietlenia stanowiska? Ideal cena/jakosc to Philips Graphica 5000K lub 5300K... ja w takie cos bede inwestowal aby nie rozwalac sufitu dla kwadratów... http://monitory.mastiff.pl/specjalistyczna-lampa-biurkowa-36w1.html Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Tu mam właśnie robotę do zrobienia - w pokoju ciepłe światło, za ciepłe ... Swoją drogą jednym z produktów, które współtworzę to właśnie lampki biurkowe LED - mam dojście do fabryki i tak myślę że coś pewnie od nich wyciągnę w formie próbki - ostatnio wprowadzili regulacje barwy światła (płynną) i nowe typy diód (COB zatopiony w konkretnej soczewce), które prezentują się co najmniej dobrze - z 30-50W jakieś 350-600W wyciągają, jak nie lepiej. Póki co malowanie czeka w kolejce, następnie światłem się zajmę - na próbki przyjdzie mi trochę poczekać, ewentualnie na te Philipsy zerknę, które polecasz - światło stałe, żadne migające badziewia mam nadzieję Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Polecam skontaktować się z Tomkiem ze sklepu: http://monitory.mastiff.pl/ można do Niego też zadzwonić przez skypa i pogadać - bardzo dobry support no i najważniejsze: jeden z trzech guru w PL odnośnie światła/koloru/kalibracji/monitorów... na forum "mva.pl" to już niemal legenda tak samo jak czornyj w sygnaturce u mnie masz kupon rabatowy pobrany właśnie z powyższego forum - działa do dziś a jeśli nie działa na jakiś produkt to piszesz/dzownisz do Niego i działa - polecam Jego sklep bo support ma 10/10 i służy pomocą o każdej porze nocy Polecam przebrnąć przez oba tematy gdzie obydwaj się wypowiadali chociażby, dużo cennych uwag: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=163625 http://mva.pl/viewtopic.php?f=4&t=2059&p=22606&hilit=70W#p22606 tutaj też polecał Lampę Rastrową + Graphica 4x18W nad stanowiskiem a to samo mi mówił gdy z nim przegadałem kilka godzin 2 lata temu aby nie wydawać kilka tysięcy... miałem to zrobić ale musiałbyć podziurawić sufit a to problem bo mam stare budownictwo i żadnych planów gdzie idą kable w suficie więc temat odpadł... http://www.mva.pl/viewtopic.php?p=20031#p20031 Edytowane 10 Lutego 2016 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 View - Mastiff spoko, ale ... ja to zrobię w cenie do 500zł, z Mastiffem musiałbym z 5 razy tyle wyłożyć, a dodam że jakiegoś parcia na to nie mam - od z 3000K przeskoczyć na te 5000-5500K i tyle. Projkety wysyłam zazwyczaj za każdym razem do innej drukarni, także wzorowe oświetlenie za grubą kasę, może po prostu nie zdać egzaminu w moim przypadku. Co innego jak bym miał jedną drukarnie pod sobą, a co innego jak śle to na 2 koniec świata, a tam już cuda potrafią zrobić (w negatywnym tego słowa znaczeniu). Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Polecam chociaż żarówki od niego wziąć, kiedyś kupiłem te same w paczce 10szt za 200zł i... dwie się spaliły po paru godzinach, odesłałem i temat zamknąłem bo i tak nie miałem jak tego przymocować na stałe do sufitu. Dlaczego tak się stało? czytałem trochę, po prostu dużo firm dostaje jakieś "odleżynowe" z magazynów i sprzedaje taniej, u Tomka parę osób kupowało i nie było z tym problemu a przynajmniej znajomi mi się nie skarżyli, że zły sklep poleciłem. 3000zł nei przesadzaj, same lampki u niego kupujesz a Raster kupisz chociażby w leroy merlin za 100-200zł Edytowane 10 Lutego 2016 przez Vieworld 1 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 wracając do stanowisk, popatrzcie na to 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Nie mógłbym przy tym pracować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Czemu? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Małe biurko, tylko jeden monitor Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 bo to pokazówka, a nie miejsce pracy 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Nawet gdyby to biurko aktywnie łamało mój kręgosłup to bym od niego nie wstawał. Zakochałem się. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Bałbym się, że je złamie lub skrzywię opierając się z lewej strony będąc wczorajszym . 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts