Skocz do zawartości

Twoje stanowisko pracy - czyli pokaż przy czym siedzisz

Recommended Posts

To ludzie którzy poświęcili życie dla kariery.
I tu jest puenta całej tej dyskusji - mi bliżej do tych osób, jestem gotowy się poświecić, a szczęście ... ja jestem szczęśliwy jak spojrzę na wykończoną pracę, dostanę pochwałę, osiągnę dobre wyniki sprzedaży związane bezpośrednio z tym co robię. 
To nie jest tak że kariera jest celem w życiu - po prostu nie umiem inaczej, cały czas muszę coś tworzyć, budować inaczej nosi mnie, nie potrafię znaleźć swojego miejsca jak czegoś nie robię, a jak nic nie robię to planuje co tu by zrobić  :D 
Oki - koniec offtopu, bo się troszkę zagalopowałem z tym wszystkim i poniosło zdeczka. 

zostałem zakwalifikowany jako laik urwany z konopii, który g*wno widział i na niczym się nie zna.
Tego akurat nie chciałem.

Stety, niestety znam ten temat lepiej od ciebie.
Cieszy mnie to bardzo  ;) W takim razie może mi pomożesz, bo mam problem z klawka, znasz jakieś uchwyty dobre pod klawiaturę, z regulacją wysokości i podkładką pod myszkę ? Jak coś mogą być linki z EU i USA - ściągnę sobie, bo w PL ciężko cokolwiek znaleźć.
Przy okazji jak już mam fachowca "pod ręką" - te myszki z pionowym chwytem warte są czegoś ? I jak z wysokością samej dłoni podczas pracy z takim cudem - dłoń na równi, poniżej, czy może powyżej ?

Używałem, ale nie zbyt długo (kilka dni) - odczucia ... "na nie".
Szczerze - uczucie jakbyś miał w rękach mega-grubego flamastra, chwyć butelkę od browara i jeździj nią po stole - podobne wrażenia. Jest różnica znaczna w samym sposobie poruszania, ale w moim przypadku za dużo mam z rysunku naleciałości i miałem wrażenie jak serio serio miałbym w rękach grubego flamastra i taka też była precyzja pracy - myszkę trzymam z nadgarstkiem leżącym na podkładce, z tamtą myszką dłoń musiałem unosić w powietrzu i to był głównym powód "na nie" - nie ten uchwyt (nie wiem ja to się nazywa fachowo -palmgrip?).
W moim osobistym odczuciu znacznie lepiej wychodzą myszki typu Razer Naga itp. z masą dodatkowych przycisków, niż ten wertykalny dziwoląg.

Juz lepsze chyba byłyby gryzonie w kształcie długopisu.

Tablet graficzny. Wersje non pro Wacoma w wersjach S są prawie pozbawione ramek. Sporo osób tak użytkuje komputer bez wykorzystywania w grafice :D

• Popieram 1

Tu mam właśnie robotę do zrobienia - w pokoju ciepłe światło, za ciepłe ... Swoją drogą jednym z produktów, które współtworzę to właśnie lampki biurkowe LED - mam dojście do fabryki i tak myślę że coś pewnie od nich wyciągnę w formie próbki - ostatnio wprowadzili regulacje barwy światła (płynną) i nowe typy diód (COB zatopiony w konkretnej soczewce), które prezentują się co najmniej dobrze - z 30-50W jakieś 350-600W wyciągają, jak nie lepiej. Póki co malowanie czeka w kolejce, następnie światłem się zajmę - na próbki przyjdzie mi trochę poczekać, ewentualnie na te Philipsy zerknę, które polecasz - światło stałe, żadne migające badziewia mam nadzieję  :D 

Polecam skontaktować się z Tomkiem ze sklepu: http://monitory.mastiff.pl/

można do Niego też zadzwonić przez skypa i pogadać - bardzo dobry support no i najważniejsze: jeden z trzech guru w PL odnośnie światła/koloru/kalibracji/monitorów... na forum "mva.pl" to już niemal legenda tak samo jak czornyj :)

w sygnaturce u mnie masz kupon rabatowy pobrany właśnie z powyższego forum - działa do dziś a jeśli nie działa na jakiś produkt to piszesz/dzownisz do Niego i działa - polecam Jego sklep bo support ma 10/10 i służy pomocą o każdej porze nocy ;)

Polecam przebrnąć przez oba tematy gdzie obydwaj się wypowiadali chociażby, dużo cennych uwag: 

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=163625

http://mva.pl/viewtopic.php?f=4&t=2059&p=22606&hilit=70W#p22606

tutaj też polecał Lampę Rastrową + Graphica 4x18W nad stanowiskiem a to samo mi mówił gdy z nim przegadałem kilka godzin 2 lata temu aby nie wydawać kilka tysięcy... miałem to zrobić ale musiałbyć podziurawić sufit a to problem bo mam stare budownictwo i żadnych planów gdzie idą kable w suficie więc temat odpadł...

http://www.mva.pl/viewtopic.php?p=20031#p20031

Edytowane przez Vieworld

View - Mastiff spoko, ale ... ja to zrobię w cenie do 500zł, z Mastiffem musiałbym z 5 razy tyle wyłożyć, a dodam że jakiegoś parcia na to nie mam - od z 3000K przeskoczyć na te 5000-5500K i tyle. Projkety wysyłam zazwyczaj za każdym razem do innej drukarni, także wzorowe oświetlenie za grubą kasę, może po prostu nie zdać egzaminu w moim przypadku. Co innego jak bym miał jedną drukarnie pod sobą, a co innego jak śle to na 2 koniec świata, a tam już cuda potrafią zrobić (w negatywnym tego słowa znaczeniu).

Polecam chociaż żarówki od niego wziąć, kiedyś kupiłem te same w paczce 10szt za 200zł i... dwie się spaliły po paru godzinach, odesłałem i temat zamknąłem bo i tak nie miałem jak tego przymocować na stałe do sufitu.

Dlaczego tak się stało? czytałem trochę, po prostu dużo firm dostaje jakieś "odleżynowe" z magazynów i sprzedaje taniej, u Tomka parę osób kupowało i nie było z tym problemu a przynajmniej znajomi mi się nie skarżyli, że zły sklep poleciłem.

3000zł nei przesadzaj, same lampki u niego kupujesz a Raster kupisz chociażby w leroy merlin za 100-200zł ;)

Edytowane przez Vieworld
  • Popieram 1