Skocz do zawartości

[Nieaktualne] Polecane zestawy komputerowe

Recommended Posts

A co myślisz o chłodzeniu NOCTUA NH-D14 zamiast podanego przez Ciebie. Ktoś mi zasugerował, że jest cichsze.

Plus zasilacz o większej sprawności (ponad 90%) i mocy np be quiet Dark Power PRO 10 750W lub Corsair 760W (CP-9020036) Box?

Chlodzenie noctua bedzie wydajniejsze, ale cichsze to niekoniecznie. jak zamierzasz ostro krecic procka do moze wziac noctua.

Zasilacza 750W nie potrzeba jak nie bedziesz robic SLI lub CrossFire.

Zestaw naprawdę spoko, ale dołożyłbym do lepszej budy i płyta w prawie identycznym budżecie MSI Z77A-G43.

http://www.morele.ne...ry/info/d4t9SJ/

Zmieniłem płytę główną na proponowaną przez Ciebie oraz obudowę na

http://www.morele.ne...-arc-bl-409472/

Ta obudowa to dobry wybór, czy też zbyteczny i za duży wydatek w tym wypadku? Z góry dziękuję za pomoc w składaniu tego potworka :)

a wybacz, drogra Pani. Tu sami faceci, wiec tak z przyzwyczajenia.

http://www.arest.pl/...iguracja-640943 drugi dysk na backup

+

http://www.sleevekin...-3.0-Black/1044 bo akurat w tamtym sklepie nie ma.

bez systemu? sama skrzynka?

a czy mógłbyś mi polecić obudowę, która jest dostępna w sklepie morele? bo bym wzięła od razu ze złożeniem

Witam serdecznie. Jakiś czas temu pytałem w innych tematach o części i złożyłem sobie listę części które chcę kupić.

grafę już mam - gtx 660 gigabyte.

Procek - 2500k

dystk twardy to chyba ten co wszędzie polecają - Western Digital Blue 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) lub konkurencyjny seagate.

obudowy jeszcze nie wiem.

A zasilacze już mam prawie upatrzony.

Pytanie o mobo i ram. Wszyscy w innym temacie polecili msi z77 gd55. Płyta bardzo dobra przyznaję ale nie ma wejścia PCI. Nie wiem może będzie mi kiedyś potrzebne. Czy warto kupić zamiast tej płytę Asrock z77 extreme 3, prawie ta sama cena, sekcja zasilania wydaje mi się dobra, a ma wejści PCI. Co sądzicie ?

A co do ramu to uważacie żeby kupić hyperx grey czy vengeance low profile ( 2x4gb), a może a data o te http://www.ceneo.pl/...o.pl/13007523��

albo jeszcze inne polecacie. Nie wiem czy wziąć z napięcie 1.65 v czy z napięcie 1,5v ? Jeżeli to drugie to zostają te corsairy low profile. OC tych ram nie chcę robić dużego ( przeznaczenie gry), ich taktowanie podniose tylko z 1600 mhz na 1600 :D ( Sandy), a timingi nie wiem czy coś dają. Z góry dzięki za pomoc i pozdro :D

Edytowane przez Sable_97

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/kingston-ddr3-8gb2x4gb-1600mhz-hyperx-xmp-cl9,17240.html

Moja alternatywa dla grey'ów(identyczne parametry,podobna cena ale inny kolor radiatora)

Nie wiem czy wziąć z napięcie 1.65 v czy z napięcie 1,5v

Ja bym brał 1,5V ze wzgłędu na mniejszy pobór prądu

RAM weź Kingston HyperX Grey, a M/B wg. własnych preferencji. Jeśli wiesz, że będziesz ten PCI-E potrzebował to weź ASRocka, a jeśli nie MSI.

Tego PCI nie wiem czy będe używał, może trafi sią karta muzyczna na PCI-E a nie na PCI, a tyle osób poleciło mi to MSI że chyba wezmę.

Mam pytanko czy taki zestawik do użytku domowego będzie dobry? Czy wszystkie podzespoły pasują do siebie? Może coś polecicie do zamiany na inny podzespół?

DYSK:

Segate ST1000DM003 64MB SATAIII NCQ

KARTA GRAFICZNA:

GIGABYTE Radeon HD7770 OC (rev. 2.0)

PROCESOR:

AMD Phenom II X4 965 BE (125W)

RAM:

Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600MHz PC3-12800 CL9

PŁYTA GŁÓWNA:

Gigabyte GA-970A-UD3 (rev. 3.0) lub GA-970A-DS3 (rev. 1.1)

ZASILACZ:

StealthXStream 2 500W 80+

OBUDOWA:

SilentiumPC Brutus 430 lub inna z USB 3.0 na przednim panelu w podobnej cenie

NAPĘD:

tu jeszcze nie wybrałem ale taki do 70 zl.

chlodzenie na cpu zasilacz mozesz wziac silentiumpc deus 500w

Co do napędu: Asus DVD DRW-24B5ST Lite-On iHAS124-19-C Chłodzenie SilentiumPC Fortis HE1225

Dzięki. Dodam, że na kompach się za bardzo nie znam. Nagrywarkę wezmę którąś z podanych, zasilacz też jest dobry więc też nad nim pomyśle. Kable od któregoś z zasilaczy nie będą za krótkie(na necie gdzies czytalem, że czasami kable są za krótkie żeby można było coś tam podłączyć)? Doradzacie jeszcze chłodzenie do procesora, czy to jest konieczne? Ten wentylator, który jest w wersji BOX nie wystarczy? Na ciszy to mi nie zależy bo komputer w nocy i tak nie chodzi a obecny ma już 5 lat, obudowa jest otwarta i jakoś mi te dźwięki nie przeszkadzają. Edytowane przez kaktus102

Ponieważ w tym wątku polecono firmę Morele.net. Chciałbym się odnieść do sposobu (i czasu) realizacji usług prze tą firmę. Będąc może trochę naiwnym myślałem, że czas realizacji zamówienia jest taki (w przybliżeniu +- 1 dzień) jak firma podaje w trakcie składania zamówienia, otóż tak nie jest. Wydawało mi się też, że to firma godna zaufania. Ale się zawiodłem

Codzienne przesuwanie terminu realizacji zamówienia zdaje się dotyczyć dużej grupy klientów. Warto zapoznać się przed decyzją o zakupie w tej firmie z opiniami klientów - szczególnie przed wykupieniem usługi montażu zestawu komputerowego:

- http://www.morele.ne...ow-266770/#div4

Długi okres realizacji zamówienia nie dotyczy tylko okresu przedświątecznego - warto popatrzeć na daty.

Inną kwestią jest to jak wygląda podejście do klienta w kwestii informowania go o zmieniającym się terminie zamówienia. Firma informuje o zmianie terminu codziennie i może to trwać ładnych parę dni. A informacja jest lakoniczna - zmieniona termin realizacji zamówienia i na tym koniec - bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Na swoje zamówienie czekam już 11 dni od momentu kiedy mieli pieniądze na koncie i wszystkie elementy były dostępne przy składaniu zamówienia. Ciekawe ile jeszcze poczekam. BOK twierdzi że paczkę wysłano (a przecież jej nie wysłano - patrz niżej).

Na koniec perełka - jak dostaniecie info, że zamówienie wysłano, to może oznaczać, że wcale tak nie jest. Wystarczy, że NADADZĄ paczkę - co oznacza wystawienie listu przewozowego dla kuriera, a nie to że kurier przesyłkę odebrał. Taki numer potrafią zrobić w piątek po południu. Naiwnemu klientowi wydaje się, że otrzyma paczkę w poniedziałek. Wcale tak nie jest - paczka leży do poniedziałku w MORELE (jeśli w ogóle została przygotowana) i czeka pewnie dalej na wysyłkę.

Edytowane przez karolek11

Komputer do grania na razie bez karty graficznej co zmienic w nim oprocz karty?

OCZ Modxstream Pro 500W

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410

Intel Core i3-2120 LGA1155 BOX (Jaki i3 ma lepsza karte zintegrowana?)

Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST czarny/wewnętrzna OEM

MSI B75A-G43 Intel B75 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3)

Western Digital Caviar 500GB SATA3 (WD5000AAKX)

Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

Czy bym mogl podpiac pod to gainward 6600,czy integra by byla lepsza w 1280x1024?

Edytowane przez komperko
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...