radosuaf 807 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ja też uważam, że akurat na oponach się nie powinno oszczędzać. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Eeeee tam opony... ważne, że jest beta i nowe alu! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Znaczy po torach będzie jeździł. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Bieżnikowane opony to zło. Sam kiedyś takie kupiłem, niby miały być dobre a były do d. Jak było gorąco to potrafiły piszczeć a na mokrym trzymały się gorzej niż poprzednie prawie łyse, które trzeba już było wyrzucić... Edytowane 29 Października 2015 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Przejeżdżasz pod naczepą, jak w filmach. http://i.imgur.com/V8K8M.gif 7 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 zależy do czego taka bierznikowana opona, jak jest dobra to może lepsza od niektórych tanich, zleżałych szmelców, które wciskają jako nowe po okazyjnej cenie nigdy nie założyłbym do swojego auta z uwagi na to jak jeżdżę, ale jak ktoś się tylko snuje po mieście... Cytuj Link to post Share on other sites
mr.Mad 33 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Eeeee tam opony... ważne, że jest beta i nowe alu! Widzę że znalazł się i szyderca, normalne Nie palę gumy pod tesco jak przemawiają stereotypy, alu nie są nowe Wysłałem zapytanie, jak te bieznikowane opony okażą się do du*y to nie zapomnę wspomnieć o tym na forum, widziałeś gdzieś w mojej wypowiedzi jakobym się chwalił WOW Kupiłem sobie zaje**ste bieżnikowane opony, ale będą rwały w zimie lepiej niż Continentale? Nie? No właśnie Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 zależy do czego taka bierznikowana opona, jak jest dobra to może lepsza od niektórych tanich, zleżałych szmelców, które wciskają jako nowe po okazyjnej cenie nigdy nie założyłbym do swojego auta z uwagi na to jak jeżdżę, ale jak ktoś się tylko snuje po mieście... Wiadomo, że w mieście się nie zabijesz, ale wymiana zderzaka może spowodować, że jednak bardziej będzie opłacalny zakup nowych opon PRZED stłuczką . Cytuj Link to post Share on other sites
mr.Mad 33 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Że tak zapytam, ktoś z was miał stłuczkę którą całkowicie może zwalić na oponę? Nie mówiąc o przypadkach gdy ktoś leci 120 km/h na śniegu i owija się na słupie bo wtedy to nie jest wina opon tylko braku mózgu, prosta odpowiedź kto się rozbił przez bieżnikowaną oponę i z ręką na sercu powie że to napewno jej wina. Nie próbuje dowieźć swojej racji bo nie mam żadnej, nie chce też nikogo obraźić czy wjeść na ambicję, ale według mnie napewno lepsza jest nowa bieżnikowana opona która tego bieżnika trochę ma niż połowa samochodów jeżdżących na 6 letnich łysych oponach bądź o zgrozo na wielosezonowych, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 A miałeś kiedyś sytuacje w której na suchym przy tych 120km/h pęka Ci opona? Jest wielce prawdopodobne, że także zawiniesz się na słupie/drzewie i wtedy to też nie będzie wina opony? Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 10000 krotnie wolę nową dobrą wielosezonówke, niż bieżnikowane coś, bez badań, atestów i jakichkolwiek gwarancji, że np (jak mówi kubbak) nie pęknie nagle w losowym momencie. I żeby bylo jasne, jak nie szydzę z tego czym kto jeździ (chyba nawet sam wiele razy to podkreślałem), baaa sam mam 15 letnie autko. Jedyne z czego szydzę to tor rozumowania - kupic alusy i wsadzić na nie bieżnikowany szrot. Sam chciałbym mieć komplet alu na zimie, wybrałem jednak dobre opony, żeby dożyć do wiosny i odłożyć na felgi kasę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 zdarza się, że latam szybko po śniegu/śliskim, ale mam Nokiany, AWD i wyłączając skrajne przypadki (albo moję chęć zerwania przyczepności) auto sunie jak po szynach, także wiem doskonale ile jest warta dobra opona natomiast nie sądzę, by przy miejskich prędkościach bierznikowana guma (jeśli tylko nie jest jakimś syfem) miałaby mieć jakiś negatywny wpływ i zaraz kosztować wymianę zderzaka, gorsza jest sytuacja wspomniana przez mr.Mad Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Znaczy w nowej oponie też wystrzał może się zdarzyć jednak jego prawdopodobieństwo jest o wiele niższe niż przy bieżnikowanej oponie, której karkas ma już kilka lat i swoje już przejechał. Cytuj Link to post Share on other sites
DREWANIAK 246 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 No ja nie miałem nigdy takiej sytuacji. Nawet jeżdżąc na zużytycg letnich oponach w zimę da się jechać. Tyle tylko że trzeba sobie zdawać sprawę że to nie trzyma tak jak nowe zimówki. Po za tym wiele osób przecenia zimowe opony. To tylko bardziej miękka mieszanka gumy tzn. w mrozie na suchym asfalcie trzymają dobrze. Ale na śnieg i lód nie ma rady, trzeba zwolnić, i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 lepsza od niektórych tanich Otóż to. Dobra bieżnikowana nie jest zła jak ktoś ma 'emeryt-mode'. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Kiedyś strzeliła mi bieżnikowana z przodu w Iveco Daily przy 70 km/h, hamowałem już na gołej feldze w piachu na poboczu. Gacie do wymiany. Po tej przygodzie wymienione zostały wszystkie opony na używane ale normalne dobrej klasy dwuletnie. Szarik nie poleca takich przygód jak i takich paskudnych opon. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 http://extreme-tyres.com/pl/opony/ To są dobre opony, bieżnikowane. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 @up na jedno popołudnie na torze? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 http://img.sadistic.pl/pics/14d6775593ca.jpg 5 Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 @up i co to miało na celu? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Miałem coś wymyślić polewającego z Ciebie i Twojego męża. Ale odpuszczam - wygrałeś. Możesz już za mną nie chodzić?! Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 polewającego z Ciebie i Twojego męża Miałem coś wymyślić coś słabo poszło Cytuj Link to post Share on other sites
mr.Mad 33 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 10000 krotnie wolę nową dobrą wielosezonówke, niż bieżnikowane coś, bez badań, atestów i jakichkolwiek gwarancji, że np (jak mówi kubbak) nie pęknie nagle w losowym momencie. I żeby bylo jasne, jak nie szydzę z tego czym kto jeździ (chyba nawet sam wiele razy to podkreślałem), baaa sam mam 15 letnie autko. Jedyne z czego szydzę to tor rozumowania - kupic alusy i wsadzić na nie bieżnikowany szrot. Sam chciałbym mieć komplet alu na zimie, wybrałem jednak dobre opony, żeby dożyć do wiosny i odłożyć na felgi kasę. Nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem jest tak trudne, czy ja gdziekolwiek napisałem że kupiłem nowe alusy? Jakby ktos umiał czytać to co ktoś wcześnie napisał, to wyczytałby z tego że nabiłem już bieżnikowane opony na drugi komplet alusów który, Uwaga i podkreślam, dostałem w komplecie do samochodu. Od szweda. Gdzieś jest napisane że kupiłem alusy i tanie opony żeby ktoś mógł ze mnie szydzić że mam aluma ale zabrakło na opony? Nie? To przeczytaj jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Bardzo słabo... Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Ktoś coś napisze mi o: Mazda 6-2.0TDI 1 Megane II-1.9CDI Peugeot 607-2.2HDI Edytowane 29 Października 2015 przez chudy131080 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts