Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Widocznie im te Golfy odpowiadają.

Podobno o gustach się nie dyskutuje, uff jak dobrze, że mi się to nie podoba :D

Jak ktoś chwali Multiplę ale kupuje konkurencję to jest mało wiarygodny

Wiesz, po pierwsze to nie mam najmniejszego zamiaru jeździć vanem, co z automatu dyskwalifikuje Multiplę ;)

Trochę jak z AMD, jest fajne, jest potrzebne, ale kupie procesor Intela. 

Średnio dobre porównanie. Bardzie do AMD vs Intel pasuje, np. Porsche vs Ferrari, czego byś nie wybrał będzie dobre, a kupujesz pod swoje upodobanie ;)

Ja tam wolę swoją włoszkę i póki nie będę miał powyżej 60k zł na samochód to z własnej woli nie zamienię jej na nic innego.

• Popieram 1

Widocznie im te Golfy odpowiadają.

Samochód jak samochód. Tylko strasznie "opatrzone". Przynajmniej u mnie w okolicach. Same golfy, passeratti, i a3/a4 na zmianę z octavią. Szczyt szyku dla innych. A jak dla mnie sztampa. 

Chociaż swego czasu przymierzałem się do Golfa 4 trzy drzwiowego highline z automatem.  

Volkswagen-Golf-4-1-9-tdi-highline.jpg

Samochód jak samochód. Tylko strasznie "opatrzone". Przynajmniej u mnie w okolicach. Same golfy, passeratti, i a3/a4 na zmianę z octavią.

No właśnie, ciekawe dlaczego nie Alfy Romeo, Lancie, Renault i Citroeny, Fiaty Multipla  :roll:  Może dlatego że te opatrzone Niemieckie wozy są po prostu lepsze ? Eeee... nie ;) To by było zbyt banalne wytłumaczenie  ;)

drachenfeles

Na pewno?

Nie przekonasz człowieka - w drugim temacie to przerabiam i beton to mało powiedziane.

Osobiście wolałbym Multiplę od BMW X6, które jest wg mnie najobrzydliwszym samochodem (zarówno w swoim wyglądzie, jak i wymowie), jaki kiedykolwiek stworzono, no teraz go goni Mercedes GLE, czy jak się to szkaradztwo nazywa...

Taaa, niemieckie samochody najlepsze. Najmniej trują (to już wiemy), a niedługo się pewnie dowiemy, że rankingi awaryjności też są odpowiednio sterowane (o testach ADAC opon było głośno swego czasu), a testy gazetowe odpowiednio "stymulowane".

Edytowane przez radosuaf
  • Popieram 1

O ile dyskusja o Multipli była dla mnie zrozumiała (bo jakby ciężko to auto lubić i jest specyficzne), tak stwierdzenie "niemieckie wozy są po prostu lepsze" sprawiło, że śmieje się srogo.

Moja Lancia 290 tysięcy bezawaryjnie, firmowe 2.0HDI 400k km bezawaryjnie.. a w 2.5 TDI pękł blok.

Nie wspomnę o byłym Citroenie ZX i Jumpy, oba z 1.9D, oba sprzedane z realnym przebiegiem odpowiednio 403 000 i 457 000. W ZXie jedynie belka była problemem.

I teraz się zacznie licytacja, kogo dupowóz ile przejechał bezawaryjnie, że laguna jednego nigdy nie widziała lawety a W124 sąsiada się sypał co 2000km.... że niemieckie są najlepsze, a japońskie to szroty, że włoskie są ładne, a amerykańskie jeżdżą tylko prosto. Potem się zacznie wyższość diesla nad benzyną i o tym, że gaz jest do kuchenek bo producent tak chciał... Ile można?

• Popieram 3

dad, po prostu nie cierpię takiego gadania. I nie będę tu opisywał swojej historii życia, skąd wiem tyle ile wiem o autach itd.

Dodam tylko, że 1.9 TDI i pochodne mają zaletę w postaci ogromnej dostępności części i przeważnie niskich ich cen. Choć moje 2.4 JTD depcze mu po piętach, nie jest tak źle jak myślałem.

@@Freso, każdy ma jakieś swoje ulubione autko, które go nie zawiodło i jest dla niego najlepsze na świecie. W większości  przypadków zasada jest sprosta: jak dbasz o swoje maleństwo, to robisz pół miliona i nie masz problemów ;) jak masz auto w du**e to i W123 zajedziesz na śmierć w 2 lata.