matej 63 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No widzisz a mICh@eL musi rozbijać Biedaczysko Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No widzisz a mICh@eL musi rozbijać Biedaczysko czasami tak bywa... Cytuj Link to post Share on other sites
Terrorek 10 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 a to ja barami nogami i czym sie da roweru nie mam a namiot orzygany ale jak bd osiemnasta to trzeba zbierac na golfa mk4 (ewentualnie mk3) tuning i wiooo oj no zapomnialem jeszcze prawko Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A ja rozbijam namioty Ja gdy się budzę to już jeden stoi No widzisz a mICh@eL musi rozbijać Biedaczysko czasami tak bywa... I tak to właśnie jest na tym naszym świecie Ej ty masz 15 czy troche wiecej latek ??? Nie spodziewalem sie takiej dobitnej wypowiedzi po ex Adminie i Modzie, ale niektorzy zbyt szybko dojrzewaja Już wyedytowałem :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ej ty masz 15 czy troche wiecej latek ??? Nie spodziewalem sie takiej dobitnejk wypowiedzi po ex Adminie i Modzie, ale niektorzy zbyt szybko dojrzewaja Cytuj Link to post Share on other sites
seryoga 0 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Renault Laguna II 2003r. 2200cm, 150KM, 120000 przebieg, czarna, diesel, xenony, klimatyzacja, pół-skóra, podłokietnik, pełne wypos. elektr. felgi 16 cal. podgrzewana przednia szyba, tylna, lusterka, abs, kontrola trakcji. Teraz będę ją sprzedawał i kupował audi a6, bo zawsze mi się podobaly i sa wygodniejsze i przestronniejsze. Pracuje, dobrze zarabiam jak na swój wiek i warunki polskie to mam. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ooo jest do sprzedania Peugeot 206 z 2002r 1,4hdi dosyć dobre przyspieszenie jak na swoją pojemność i jest bardzo bardzo oszczędny xD Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Eee tam. Ja gustuje w niemieckich samochodach Zerknij BMW E46 np. 3 litry diesel. Oszczedniejszego silnika na rynku nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jako, że prawko będę mógł zdawać dopiero w przyszłym roku po 23 marca to teraz jeżdżę Rieju MRX 50. Osiągi nie są wybitne, ale żeby gdzieś dojechać to starczy. Tylko spalanie jest straszne: ok. 4 litrów przy pojemności 50cm3 A za rok jak zdam prawko to mam zamiar kupić Yamahe WR250/WR450 lub Yamahe XT660. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja tez miałem plan zrobić prawko na motor ale gdy znajomy taty rozbił się na drzewie to tata nie chciał mi już dać na prawko na motor xD Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja nie wyobrażam sobie, żeby nie zrobić prawka na motor, a co do kupna większej maszyny to i tak co chwilę słyszę: -Tak długo jak my będziemy Cię utrzymywać to nic innego sobie nie kupisz. -Tak, jasne... Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Suzuki Grand Vitara, Jeep Cherokee - ahh jak ja wam zazdroszczę Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Suzuki Grand Vitara, Jeep CherokeeA czego tu zazdrościć? Póki się nie mieszka w lesie, to takie samochody są totalnie bez sensu moim zdaniem. Tak zwany "szpan", chociaż nie tak bardzo jak te Q7 itd. Znam jedną osobę, która ma taki samochód i naprawdę go potrzebuje Wujka, który więcej jeździ po krzakach jakichś niż po asfalcie. Ale do jeżdżenia po normalnych drogach to nie za bardzo, wysoki środek ciężkości, beznadziejny skręt, wysoko jak w traktorze Nie dla mnie Ktoś z Was jest fanem Top Gear może? Znacie ich opinie na temat BMW? Zgadzam się z nią w 100%, w Polsce jest podobnie. Dobre samochody, ale ich kierowcy... Bardzo podoba mi się określenie - "cock central" Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja rozbijam sie samolotem czasami jak latam do polski xD xC Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A czego tu zazdrościć? Póki się nie mieszka w lesie, to takie samochody są totalnie bez sensu moim zdaniem. mieszkancom lasow moge zdecydowanie odradzic suv'y. dosc czesto wedkuje, to me drugie hobby. mialem kiedys 300M i wycieczki nim do lasu byly dosyc hardcorowe wiec zmieniajac samochod postanowilem kupic "wszedolaza" (wszedzie= tam gdzie jezdze). padlo na CR-V i teraz juz wiem- jak w teren (jakikolwiek nie-asfalt) to tylko na ramie. zreszta to juz drugie "tylko", wracajac do rzedowki tez mozna sobie zyly podciac , a wiec tylko z v-ka i na ramie. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja sie nie prosilem o ta Grand Vitare, naprawde nienawidze tego samochodu Jest wielki, nie poreczny, nie nadaje sie do jazdy po miescie (za twarde zawieszenie, za mala moc w stosunku do wagi), nie nadaje sie do jazdy w terenie (zbyt twarde zawieszenie, oraz mimo napedu 4x4 i skrzyni z reduktorem nie ma blokady dyferow... nie da sie jezdzic), nie nadaje sie do jazdy po torze. Nie mowiac o spalaniu, jak mam lzejsza noge to wychodzi ok 15-17 l /100 km, jak go cisne to jakies 20-21 l/100km. Przynajmniej dowozi mnie z punktu A do punktu B (jezeli chodzi o awaryjnosc to nie mam raczej co narzekac, 2004 rocznik, 50000 km przebiegu. W sumie to to nowka.). Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 szmelcwagen lub jak kto woli wieśwagen, golf cztery na turbinie ładna, śmiga jak żul do monopolowego, full opcja (podgrzewana tylna szyba) Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 2004 rocznik, 50000 km przebiegu. W sumie to to nowkato co powiesz na rocznik 2000 i 91000km w mojej fabii?? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 2004 rocznik, 50000 km przebiegu. W sumie to to nowkato co powiesz na rocznik 2000 i 91000km w mojej fabii?? Cienas, 1997r., 93 000km A znam typa co ma cienka z 96r. i 42 000km Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 coś Wy wszyscy i Wasi kumple mało jeździcie znam kogoś, kto ma Octavie 7 lat i być może mu już 300 000 km pękło (a 200 już bardzo dawno) i kto tu cienias pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie mowiac o spalaniu, jak mam lzejsza noge to wychodzi ok 15-17 l /100 km, jak go cisne to jakies 20-21 l/100km. grubo, moj w automacie i benzynie pali 12,5 po miescie za to po lepszych wycieczkach w teren (np jazda po polnej, glinianej drodze po opadach i rozrytej traktorem rolnika) mam gwarantowana wycieczke na serwis. za kazdym razem w ramach gwarancji poprawiaja mocowanie podsufitki, gdyz ucinaja sie spinki, tak pracuje samonosna konstrukcja. tylko rama Panowie. brzmi to dziwnie, ale zapewniam Was ze po takiej drodze osobowym nie da rady. rowy od kol traktora potrafia byc po kolana i z wyprawy na ryby robi sie rajd przeprawowy (w suvie ) Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 i kto tu cienias Mi chodziło o samochód Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 @dante2kx Mając takiego awatara nie powinieneś pisać takich rzeczy śmiga jak żul do monopolowegoI to jeszcze samochodem ... Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie mowiac o spalaniu, jak mam lzejsza noge to wychodzi ok 15-17 l /100 km, jak go cisne to jakies 20-21 l/100km. grubo, moj w automacie i benzynie pali 12,5 po miescie za to po lepszych wycieczkach w teren (np jazda po polnej, glinianej drodze po opadach i rozrytej traktorem rolnika) mam gwarantowana wycieczke na serwis. za kazdym razem w ramach gwarancji poprawiaja mocowanie podsufitki, gdyz ucinaja sie spinki, tak pracuje samonosna konstrukcja. tylko rama Panowie. brzmi to dziwnie, ale zapewniam Was ze po takiej drodze osobowym nie da rady. rowy od kol traktora potrafia byc po kolana i z wyprawy na ryby robi sie rajd przeprawowy (w suvie ) ciekawy jestem o której cr-v'ce mówisz bo chyba nie o tej samej która ma mój ojczulek... nią dobrze się jeździ w teren... no tyle że mój on ma opony terenowe... Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Jest wielki, nie poreczny, nie nadaje sie do jazdy po miescie (za twarde zawieszenie, za mala moc w stosunku do wagi), nie nadaje sie do jazdy w terenie (zbyt twarde zawieszenie, oraz mimo napedu 4x4 i skrzyni z reduktorem nie ma blokady dyferow... nie da sie jezdzic), nie nadaje sie do jazdy po torze. Nie mowiac o spalaniu, jak mam lzejsza noge to wychodzi ok 15-17 l /100 km, jak go cisne to jakies 20-21 l/100km.Mój również nie nadaje się na miasto (bo 0 komfortu przez twarde zawieszenie i za duży). Ale twarde zawieszenie jest właśnie do jazdy w terenie (to nie do końca SUV w którym chodzi o komfort - tak samo Vitara), mój ma blokadę dyferencjałów i reduktor (z mnożnikiem 3 i trochę, nie pamiętam dokładnie w każdym razie większość SUVów jak ma to w granicach 2 - czyli niewiele dający), moment obrotowy 360Nm. Przetestowałem go w dość ciężkim terenie i sprawdza się dobrze (a w ogóle to można powiedzieć, że mieszkam w lesie ). Silnik diesla o pojemności 2.7, rzędowa czwórka montowana podłużnie, 2 zawory na cylinder. Spala na trasie z lekką nogą 9-10 litrów, w mieście 11-12 (staram się zawsze nie przekraczać 2k obrotów), a z cięższą nogą DUŻO Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts