Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

O to i ja się pochwalę :

Lancia Y 1.4 96'

Wiem szaleństwa nie ma ale na pierwszy samochód dobra i najlepsze że tylko 1,5k dałem :D

http://screenshooter.net/data/uploads/os/dw/eszz.jpg

http://screenshooter.net/data/uploads/hy/sy/lkax.jpg

Heh i u mnie na podwórku dziś 6 Lancii stało :D od lewej:

- Kappa brata

- Dedra wujka

- moja Y

- Kappa szwagra

- w tle widać jeszcze czerwoną rozbitą Dedrę też wujka

- i Delta brata

:D A jeszcze siostra planuje kupić Lybre :D

http://screenshooter.net/data/uploads/kg/xx/mpxb.jpg

Edytowane przez Igoruss

Po staremu biedny Fiat Seicento 900 na dodatek ostatnio prawy bok zrysany cały :/ ale 13,5s do setki udało się wycisnąć na prawie pustym baku i tylko z kierowcą. Czasami jeszcze zmulony Scenic 1,6 niby 11s do setki ale mi się max coś koło 13-14 udało. Na razie bez zmian bo kasa idzie na lapka :(

@GreQon to BMW chyba jako jedyne mi się nie podoba, jak ma być duże autko to BMW 5 albo coś z Audi takie moje zdanie ale o gustach się nie dyskutuje.

Bardzo duzo jest tych roznic, wypisywanie by mi troche zajelo, ale np. Heads Up display (chyba tak to sie nazywa, wyswietlacz na przedniej szybie) powinien juz byc w tym modelu, czego w piatkach z tych rocznikow nie znajdziesz, kamery na przednim zderzaku, 4 strefowa klima.

Jak mowilem, mnostwo roznych niuansow i niuansikow :)

5ka ma Head up display ekstra rzecz przydała by mi się. I btw obecnie czym jeździsz że taka zmiana? :)

Ma Head up display, ale tylko nowsze modele :)

Jezdze teraz Suzuki Grand Vitara'04 :)

@koziro

Nie ma to przypadkiem napedu na przod?

Edytowane przez GreQonE

Ibiza tdi z programem i paroma bajerami, 350NM na hamowni, biorąc pod uwagę mase, zbiera się całkiem nieźle

a drugie auto którym się czasem karne to e60 z najlepszym dieslem świata z 2007 roku z ładnymi ori felgami

Edytowane przez Szejk Jasim

no to pojechali, nie dość ze czarna to jescze od starych :wariat:

co do tego rwd to wiadomo nie jest to co w fwd, ale po pierwsze w ttych modelach masz na tyle mocny dyfer i akumulator z tyłu, że rozkład mas jest bliski 50/50,

ta opcja ma akurat wyłączenie kontroli trakcji ( co ma nawet ibiza) ale ma tez coś takiego jak "blokade dyfra" nie jest to oczywiscie mechaniczna blokada ale efekt dosc podobny,

dodając odpowiednie ciśnienie w odpowiednich (dobrych i nowych) ziomowych oponach.... zima nie straszna

Edytowane przez Szejk Jasim

nie zgodze sie, obecnie mechanika przechodzi raczej w dziedzinę elektroniki, dostępne systemy niemal całkowicie przejmują kontrle nad pojazdami ( ukłądy trzymające pasy jezdni, układy które powodują zatrzymanie pojazdu jak ktoś wyjdzie na droge, noktowizory itd) . Wiadomo póki co zdrowy rozsądek się przydaje, ale tak jak pokazuje test auta które pokonuje tor na "gps" (któryś odcinek TG jak clarkson siedzi w beemcee a ona sama jedzie i to w bardzo dobrym czasie okrążenie robi)

kwestia czasu jak to wszystko pozmienia jazde,

co do tego co piszesz to tak, ale miałem na myśli wyjazd np. z zaspy i inne takie życiowe sytuacje, na dordze to jednak uwierz mi że prędzej okiełznasz nadsterowność (która jest domeną tylniego napędu) niż podsterowność...

poza tym to auto juz seryjnie ma takie zawieszenie i układ jezdny ( kielichy pod kątem, rozpurka itd) że jazdy nim nie bardzo jest do czego przyrównać, tym sie trzeba przejechać

Podsterowność parę razy okiełznałem raz na mokrym w mieście na oponach 145mm zakręt o 90 st w prawo odchylony do zewnątrz zawsze ~50-55 a wtedy przy 45 odjechał o parę cm ale gaz odjąłem i normalnie. Elektronika musi być dobra bo testowałem ESP zimą i z gazem specjalnie nieco mocniej wciśniętym na asfalcie nawet z odrobiną śniegu nie chciał ruszyć tylko migał bezradnie lampkami (Nowe zimówki 2 miesiące max). Albo podjazd po sypkim piachu- odcina całą moc i silnik gaśnie. Nie twierdzę że BMW ma złe ESP, opinie nt. kontroli trakcji w Renault. A skoro jesteśmy w temacie RWD, są jakieś fajne autka z tym napędem do 5000zł (-maluch, polonez i inne szroty)?

Ciekawe co w środku zimy na podjeździe w górach byś mówił na RWD

Jezdzilem z RWD w zimie, po gorach, po dolach po wszystkim po czym jezdzic sie da, nie straszne mnie to :)

nie zgodze sie, obecnie mechanika przechodzi raczej w dziedzinę elektroniki, dostępne systemy niemal całkowicie przejmują kontrle nad pojazdami

Niestety :(

Dlatego ja jestem za konstrukcjami typu EVO IX np. jezeli chodzi o zabawe :)

poza tym to auto juz seryjnie ma takie zawieszenie i układ jezdny ( kielichy pod kątem, rozpurka itd) że jazdy nim nie bardzo jest do czego przyrównać, tym sie trzeba przejechać

Zalezy jeszcze jaki silnik, jezeli tak jak mowisz 3 litry Diesel to tam juz montuja zawieszenie itp. z mki :)

Ja sie jeszcze niczym nie rozbijam, ale tata katuje xantie 2,0 turbo c.t (tloki od 16stki, wieksza kompresja) ok.180 koni i poczciwy boxerek 1.7 alfa 145 :P

Teraz moze na wakacje wpadnie alfa gtv/spider 2.0 turbo benzynka :D

Edytowane przez Sony156

Alfa z silnikiem boxer to coś pięknego. Moja z tym wydechem też ładnie "mruczy", ale boxer to już coś więcej :) Ponoć podobne silniki montowano także w m.in. Subaru :D

http://www.forum.alfaholicy.org/attachments/nasze_belle/27714d1307639657-moja_alfa_romeo_155-20110609042.jpg

Przy 5000-5500 obrotów brzmi cudownie ;]