_nrt_ 0 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Chcę dfi,ponieważ jest świetna do oc ale musi też spełnić podstawowy warunek tzn na początek uruchomić się i działać z moimi podzespołami bez problemu. czyli wolisz gigabyta/asusa/msi/asrocka etc tzn jeszcze nie wiesz, ze wolisz Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 czyli wolisz gigabyta/asusa/msi/asrocka etc tzn jeszcze nie wiesz, ze wolisz Dokładnie. Tym bardziej, że ostatnie płyty DFI to śmiech na sali jakiś. Cytuj Link to post Share on other sites
piketo 0 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jakieś szczegóły...sam śmiech nie wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jakieś szczegóły...sam śmiech nie wystarczy nie ma sensu, jestes tak przekonany ze pewnie nam sie nie bedzie chcialo wisly kijem zawracac. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 1) Sąsiad miał DFI LP na P35. Kupił, bo "wypas". Same problemy. Po tygodniu umarła i musiał reklamować. Naprawili, ale były wciąż problemy z ustawieniami, z OC. W końcu sprzedał i kupił zwykłego Asusa na P45. 2) _nick_ tez coś narzekał na swoją Nie pamiętam szczegółów, ale np. nie zrobili BIOS do obsługi 45nm :| Lol. 3) Ostatnio widziałem test płyt pod AM3 i poziom OC DFI był na żenująco niskim poziomie. O wiele tańszy Gigabyte (najtańsza płyta w teście) bił go na głowę. Pełno takich przykładów, nawet nie chce mi się wymieniać Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ostatnio widziałem test płyt pod AM3 i poziom OC DFI był na żenująco niskim poziomie. O wiele tańszy Gigabyte (najtańsza płyta w teście) bił go na głowę. pewnie jakby posiedzieli z miesiac, poszukali odpowiednich biosow, z pomoca jakiegos tajwanskiego forum dla maniakow znalezli w nich jakis szczwany myk to gigabyte'a by lykneli o 100Mhz. miesiac straty, za to na benchit by sie mogli pochwalic i screena na forum wkleic Cytuj Link to post Share on other sites
HemaN 8 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 @Piketo Przeczytaj moją mini-reckę DFI. Jeśli nie odstraszy Cię ilość mankamentów i kaprysów płyty, to kupuj śmiało. Nikt nigdy nie rodzi się z umiejętnościami do podkręcania, do wszystkiego można dojść samemu, to tylko kwestia czasu i samozaparcia. Im wcześniej zaczniesz, tym szybciej opanujesz temat . Ostatnio faktycznie DFI robi coraz słabsze płyty, niektóre modele oferują OC gorsze od przeciętniaków, a kosztują sporo więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
piketo 0 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Czytałem Twoją recenzję, fajny art. Widziałem również test płyt pod am3 gdzie dfi "została" potraktowana jak badziew Jednak jeśli mam być szczery to gdybym pragnął czegoś zwykłego to wybrałbym asusa lub giga na 785 ale szukam czegoś wyjątkowego.... Może będę żąłował swojego wyboru i to będzie wyjątkowo nietrafiony zakup a może będzie to wyjątkowa przygoda i radość z posiadania ekstra płyty DFI czy MSI o to jest pytanie Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 DFI czy MSI o to jest pytanieNa Twoim miejscu brałbym MSI Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 E tam, rubbish! Wyjątkowa to jest tylko nazwa To, że Asus i Gigabyte sprzedają dużo płyt i są dość popularnymi i często spotykanymi produktami, nie zmienia faktu, że potrafią zrobić świetne płyty. Wczoraj gadałem z tym sąsiadem, który miał LanParty na P35. Mówił, że miał na testach przez te wakacje płyty MSI, Biostara, Asusa, Gigabyte'a. Twierdził, że wszystkie były lepsze do OC niż ten DFI No ale ja tylko tak mówię, kupisz sobie, co chcesz Tylko, żeby nie było, że nie mówiliśmy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts