adam1919 0 Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam, posiadam laptopa hp dv6-6150ew. Chciałbym żeby ktoś pokazał mi jak wymieniać sterowniki w tym laptopie i podkręcić kartę graficzną. Z okolic Bytomia. Cena konsultacji do ustalenia na gg 3080861. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Kręcenie do sobie lepiej odpuść. Z czym masz problem że Ci to przyszło do głowy ? Jakie sterowniki chcesz „wymieniać" ? Cytuj Link to post Share on other sites
adam1919 0 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Do karty graficznej. Nie wiem jak usuwać te stare, na internecie znalazłem porady ale lepiej zobaczyc to na zywo jak ktos to robi, żeby wiedziec na przyszlość. Jeszcze chodzi mi o optymalizacje komputera (defragmentacje dysku, usuwanie zbednych plikow), ściagnalem sobie program AVG PC Tuneup 2011 ale tam duzo narzedzi jest i nie chce pousowac czegos za duzo zeby calkiem nie spier** kompa... Cytuj Link to post Share on other sites
DjMoris 4 Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Nic nie ruszaj w tym laptopie! W tych HP-kach jest źle zaprojektowane chłodzenie! Przychodzi do nas do serwisu od groma tych komputerów to jeżeli jeszcze wszystko działa to dajemy blaszki miedziane między np. procesor a ten przewód miedziany (pozbywamy się gąbki która jest naklejona na tym przewodzie) tak samo jest z grafika! Radziłbym jak najszybciej go przegrzać i oddać do serwisu HP po czym właśnie tak zrobić z układem chłodzenia To taka moja skromna sugestia Myślę że chodzi Ci o wymianę sterowników grafiki Więc najpierw pobierz ze strony producenta karty odpowiednie sterowniki a następnie odinstaluj stare i zainstaluj nowe Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ściągnij i zainstaluj sobie CCleaner do ewentualnego czyszczenia kompa. Masz Ati 6770M, filmik jak instalować sterowniki do karty i strona na której krok po kroku sam wybierzesz odpowiednie. Cytuj Link to post Share on other sites
adam1919 0 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Próbowałem odinstalowywać sterowniki i instalowac nowe (obecnie mam catalyst control center 11.10) jednak wyniki tych działań sa rozne... Głownie chodzi mi o grę Battlefield 3. W której na ustaiweniach srednich raz miałem 38-40 fps poźniej po jakimś czyszczeniu dyskow wyzej wspomnianym rpgramem albo normalnym korzystaniu zkompa mialem 28 fps... w tym samym frag. gry... Sam nie wiem co robię źle... Czy to normalne? Czy cos da sie zrobić? Dlatego chciałbym żeby ktoś mi pokazał jak zmieniac sterowniki czyscic kompa, bo jak oddam do serwisu to zaplace a po tyg cos znow spier*** i znowu bede msuial oddac i tak w kolko... Cytuj Link to post Share on other sites
toshi123 6 Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Jeśli komputer jest na gwarancji to nic nie zapłacisz... A sterowniki masz najnowsze Cytuj Link to post Share on other sites
adam1919 0 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 To jaki jest powód takiego skoku płytnności gry?? Na dodatek nie umiem włączyć gry na pełny ekran bo wtedy nie działa mi kursor myszki (porusza sie ale nie mozna nim niczego kliknac). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts