Skocz do zawartości

Prośba o pomoc

Recommended Posts

Do karty graficznej. Nie wiem jak usuwać te stare, na internecie znalazłem porady ale lepiej zobaczyc to na zywo jak ktos to robi, żeby wiedziec na przyszlość. Jeszcze chodzi mi o optymalizacje komputera (defragmentacje dysku, usuwanie zbednych plikow), ściagnalem sobie program AVG PC Tuneup 2011 ale tam duzo narzedzi jest i nie chce pousowac czegos za duzo zeby calkiem nie spier** kompa...

Nic nie ruszaj w tym laptopie! W tych HP-kach jest źle zaprojektowane chłodzenie! Przychodzi do nas do serwisu od groma tych komputerów to jeżeli jeszcze wszystko działa to dajemy blaszki miedziane między np. procesor a ten przewód miedziany (pozbywamy się gąbki która jest naklejona na tym przewodzie) tak samo jest z grafika! Radziłbym jak najszybciej go przegrzać i oddać do serwisu HP po czym właśnie tak zrobić z układem chłodzenia :) To taka moja skromna sugestia :)

Myślę że chodzi Ci o wymianę sterowników grafiki :) Więc najpierw pobierz ze strony producenta karty odpowiednie sterowniki a następnie odinstaluj stare i zainstaluj nowe :)

Próbowałem odinstalowywać sterowniki i instalowac nowe (obecnie mam catalyst control center 11.10) jednak wyniki tych działań sa rozne... Głownie chodzi mi o grę Battlefield 3. W której na ustaiweniach srednich raz miałem 38-40 fps poźniej po jakimś czyszczeniu dyskow wyzej wspomnianym rpgramem albo normalnym korzystaniu zkompa mialem 28 fps... w tym samym frag. gry... Sam nie wiem co robię źle... Czy to normalne? Czy cos da sie zrobić? Dlatego chciałbym żeby ktoś mi pokazał jak zmieniac sterowniki czyscic kompa, bo jak oddam do serwisu to zaplace a po tyg cos znow spier*** i znowu bede msuial oddac i tak w kolko...