Ewelkasz 0 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Witam Potrzebuję pomocy w usunięciu reklam z telefonu. Włączają mi się one np. gdy piszę SMS, przegląd strony www, gdy nastawiam budzik. Nawet jak jest nie używany, nie zablokowany telefon potrafi włączyć się reklama. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Nie usuniesz reklam z reklam z telefonu bo są one częścią systemu operacyjnego telefonu. Przyjemność z posiadania telefonu z niższej półki tego producenta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Próbowałeś tego rozwiązania?https://www.gsmmaniak.pl/1214465/xiaomi-jak-wylaczyc-reklamy-w-miui-redmi-poco/ To jeden z powodów, dla których warto inwestować w urządzenia z czystym Androidem. Obecnie moim faworytem jest Motorola. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ewelkasz 0 Napisano 29 Lutego Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 8 godzin temu, BlackCoffe napisał: Nie usuniesz reklam z reklam z telefonu bo są one częścią systemu operacyjnego telefonu. Przyjemność z posiadania telefonu z niższej półki tego producenta. Zaczęło mi się tak dziać dzień temu. Owszem telefon nie jest nowy, ale i nie taki stary Do tej pory nie pojawiały mi się reklamy gier, aplikacj, np gdy ustawiam budzik, pisze wiadomości.... I nawet pisząc tą wiadomość - wyskoczyla mi już kolejna! O co chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego A miałaś jakąś aktualizację systemu? Czy może coś ściągnęłaś? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca 14 godzin temu, Ewelkasz napisał: O co chodzi Reklamy przyszły wraz z aktualizacją. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Tutaj jeszcze artykuł https://www.instalki.pl/news/software/czarna-seria-xiaomi-aktualizacja-psuje-smartfony-polakow/ Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) To nie są reklamy systemowe Xiaomi. Nie wiem co zainstalowałeś albo co miałeś zainstalowanego co po aktualizacji zamieniło się w malware ale to nie od Xiaomi. W budżetowcach Xiaomi reklamy pokazują się w konkretnych aplikacjach i miejscach w systemie. W flagowcach nie pokazują się wcale. Na pewno nie walą w losowych wypadkach. Nigdy się z tym nie spotkałem. Na pewno nie w aplikacjach Google (klawiatura, dialer, aplikacja wiadomości) ani na pulpicie przy odblokowanym telefonie. To typowe objawy zainstalowania słupa reklamowego - aplikacji, która pod pozorem użyteczności służy tak naprawdę do wyświetlania reklam. @BlackCoffe to trochę rozdmuchana aferka z tą apką pluginu i w najgorszym przypadku mogła wymusić wipe data ale w większości nie robiła nic złego albo wystarczyło odinstalować w safe mode. U mnie przyszła tydzień przed aktualizacją do HyperOS i stało się... nic tak więc teoria o niekompatybilności z Miui jest nieprawdziwa. Z parowaniem aparatu to dali ciała, a szkoda bo model ciekawy. Edit. Na Xiaomi masz w panelu sterownia "antywirus" i podgląd apek, które rzadko używasz oraz te, które mają uprawnienia do działania w tle co możesz wyłączyć. Ze strony usług reklamowycgh Xiaomi to na pewno msa i miui demon oraz "tapety codzienne" oraz w poszczególnych aplikacjach Xiaomi w ich ustawieniach Edytowane 7 Marca przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts