mnichmark 0 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Cześć. Czy istnieje jakiś stabilny i bezpieczny system operacyjny który można wgrac na starego Laptopa ( Intel Core 2 duo 2 Ghz z 2 Gb ram ) Chciałbym móc przeglądać na nim Internet wraz z portalami typu YouTube, Facebok itp, korzystać z Open Offica lub jakiegoś jego zamiennika. Co polecacie ? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja na jakiejś dwurdzeniowej i3 miałem windowsa 7 i jakoś to chodziło. Trochę mało RAMu masz. Nie wiem czy ogólnie nie będzie mulić. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Zobacz sobie tego linuxa https://mxlinux.pl/mx-linux-podstawowe-informacje/ Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) W dniu 25.01.2024 o 17:10, mnichmark napisał: Cześć. Czy istnieje jakiś stabilny i bezpieczny system operacyjny który można wgrac na starego Laptopa ( Intel Core 2 duo 2 Ghz z 2 Gb ram ) Chciałbym móc przeglądać na nim Internet wraz z portalami typu YouTube, Facebok itp, korzystać z Open Offica lub jakiegoś jego zamiennika. Co polecacie ? Jaki to jest dokładnie laptop - może da się go ulepszyć poprzez rozbudowę - np. zwiększenie pamięci RAM, wymianę procesora oraz wymianę dysku HDD na SSD. Przy dobrych wiatrach po rozbudowie można śmiało zainstalować Windowsa 10 64 bitowego. Edytowane 1 Lutego przez PaulG Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego W dniu 25.01.2024 o 17:10, mnichmark napisał: YouTube, to już staje się duże wymaganie dla core 2 duo . Chociaż w hd będzie działało . rodzicom i teściom dałem takiego lapka kiedyś z c2d i nagrałem win 7 . Działa to jakoś do dziś . Ssd to podstawa Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Z pół roku temu instalowałem Linux Mint znajomemu na jakimś 11 letnim latopowym trupie. 3GB Ram, jakieś dwa rdzenie i SSD (nowy). Działa to podobno nadzwyczaj dobrze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mnichmark 0 Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego W dniu 1.02.2024 o 18:02, PaulG napisał: Jaki to jest dokładnie laptop - może da się go ulepszyć poprzez rozbudowę - np. zwiększenie pamięci RAM, wymianę procesora oraz wymianę dysku HDD na SSD. Przy dobrych wiatrach po rozbudowie można śmiało zainstalować Windowsa 10 64 bitowego. Dell latitude d630 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts