sieciowiec 0 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia (edytowane) Witam, chciałem sobie zrobić w nasie synlogy openvpn, ale do tego potrzebuje mieć przekierowany port. W konfiguracji NAT dodaje porty ale dalej są zamknięte. Jak wykonać poprawną konfiguracja na tym routerze, czy muszę wprowadzić ip statyczne(jezeli tak to jak)? Mam odblokowane IPV4. Edytowane 24 Stycznia przez sieciowiec Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Z tego co mi wiadomo to PLAY jest tylko CG-NAT, także raczej nie masz zewnętrznego adresu IP. Cytuj Link to post Share on other sites
sieciowiec 0 Napisano 28 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia Z UPC/Play nie wygram, ale jest światełko w tunelu. Po działaniach UPC pojawił mi sie z autom atu otwarty port z programu qBitt... i rzeczywiście jest otwarty wedłóg strony portchceker. qBit używa UPnp/NAT-PMP. Ściągnoiłem sobie programik PortMapper 2.2.3, dodaje port, pojawia się na routerze ale dalej wdłóg portchcker jest zamknięty. Jakieś pomysły jak lub jakim programem można to przeskoczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Nie przeskoczysz. Pozostaje Ci wykorzystać coś z "proxy". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts