maniek9200 1 Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 dzień dobrywieczór jak w temacie Chce stworzyć - 1 pendrive - 64 gb / 128 gb - mam oba Windows 7 windows 10 windows 11 MacOS linux Jaki program - czy w ogóle taki istnieje ? - aby zrobić - BOTOWALNY pendrive - z możliwością wyboru instalacji systemu ? obrazy do tego mam wszystkie - windowsy nie wiem skąd wziąć MacOs i którego linuxa wybrać ? Wiem, że aby działało wszystko jak należy musi być - exFat - Fat64 - już to mam ale jak napisać lub z czego ma się składać linie komend lub program który stworzy botowalny pendrive ? Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 Ventoy - wyszukaj, zainstaluj, wrzuć ISO i masz multi boot Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 31 Października 2023 Udostępnij Napisano 31 Października 2023 8 godzin temu, maniek9200 napisał: dzień dobrywieczór jak w temacie Chce stworzyć - 1 pendrive - 64 gb / 128 gb - mam oba Windows 7 windows 10 windows 11 MacOS linux Jaki program - czy w ogóle taki istnieje ? - aby zrobić - BOTOWALNY pendrive - z możliwością wyboru instalacji systemu ? obrazy do tego mam wszystkie - windowsy nie wiem skąd wziąć MacOs i którego linuxa wybrać ? Wiem, że aby działało wszystko jak należy musi być - exFat - Fat64 - już to mam ale jak napisać lub z czego ma się składać linie komend lub program który stworzy botowalny pendrive ? Po pierwsze nie stworzysz takiego pendrive. Po drugie po co ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 31 Października 2023 Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Sprawdź MultiBootUSB. Na pewno pozwala stworzyć bootowalnego pendrive'a z różnymi systemami, z tego co piszą umożliwia również instalację systemów linuksowych z wiersza polecenia. Nie wiem jak z Windowsami: https://sourceforge.net/projects/multibootusb/ Cytuj Link to post Share on other sites
maniek9200 1 Napisano 6 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 W dniu 31.10.2023 o 06:04, Lord_Krecitsqa napisał: Po pierwsze nie stworzysz takiego pendrive. Po drugie po co ? Ponieważ instalując różne systemy - nie chce 5 pendrive - a mam 2-3 duże 64 gb i 128 gb ( tam wejdzie kilka windows i linux i macos więc mając jeden PEN mogę tylko jego używać. szybsza instalacja z usb 3.0 lub usb c i nie ma konieczności trzymania obrazu na róznych pendrive 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts