Alan 3 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Mam problem monitor w losowych chwilach robi się czarny w trakcie użytkowania i trzeba od nowa ponownie uruchomić komputer (inaczej nie ma obrazu) ale komputer caly czas pracuje. Na monitorze żółta dioda brak sygnału sprawdzałem kable wszystko dobrze podłączone. Kabel ten na D przeciwieństwo HDMI. Karta RTX 3080 aorus. Proszę o pomoc! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1006 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Na integrze też tak się dzieje? Sprawdź na hdmi. Zmień stery. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Coś się przegrzewa na gpu Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 43 minuty temu, ODIN85 napisał: Na integrze też tak się dzieje? Sprawdź na hdmi. Zmień stery. Mam ryzena nie mam integry dzieje się tak jak karta jest użytkowana na 100% w losowych momentach. nie mam kabla hdmi 12 minut temu, janek20 napisał: Coś się przegrzewa na gpu Co się może przegrzewać karta ma 86 stopni na maksymalnych wentylatorach z otwarta obudowa kartę na allegro kupiłem 3 miesiące temu Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 30 minut temu, Alan napisał: Co się może przegrzewać tego i nie powiem zdalnie 86 hot spot czy gpu? Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 50 minut temu, janek20 napisał: tego i nie powiem zdalnie 86 hot spot czy gpu? Nie wiem jest na pisane na tym ekraniku małym w karcie co jest wbudowany Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2175 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Hwinfo ściągnij i sprawdź. Karta aby nie z koparki? Mogą pamięci padać/przegrzewać się Gigabyte dawał pady takie co się topiły w miesiąc kopania. W samych grach też mogą już padać:) Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 6 minut temu, wrobel_krk napisał: Hwinfo ściągnij i sprawdź. Karta aby nie z koparki? Mogą pamięci padać/przegrzewać się Gigabyte dawał pady takie co się topiły w miesiąc kopania. W samych grach też mogą już padać:) Aaa nie wiem może zostałem oszukany i karta z koparki na aukcji allegro pisało że nie. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2175 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Ściągnij hwinfo tam są temperatury pamięci i karty o zobacz. Sterowniki masz najnowsze? Daj znać jakie temperatury bo przyczyny moga być różne: https://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/hwinfo-najlepsze-porady/vmengy8 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 7 godzin temu, Alan napisał: Kabel ten na D przeciwieństwo HDMI Nie powinieneś używać kabla do d***, tylko dobrej jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Alan 3 Napisano 18 Października 2023 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Października 2023 W dniu 14.10.2023 o 14:29, wrobel_krk napisał: Ściągnij hwinfo tam są temperatury pamięci i karty o zobacz. Sterowniki masz najnowsze? Daj znać jakie temperatury bo przyczyny moga być różne: https://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/hwinfo-najlepsze-porady/vmengy8 Niestety nie mogę tego zrobić ponieważ niedawno wyslalem karte na gwarancje i zapomnialem ze napisalem tutaj o pomoc wysłałem kartę na gwarancję jak myślisz zrobią mi to? Jeśli mi tego nie naprawia to przyjdę z pomocą tutaj i będę szukał przyczyny na razie zamykam wątek. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Pewnie zrobią, 86 to pewnie była temp gpu . czysta choc była? Cytuj Link to post Share on other sites
darkowal 64 Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Jaki to monitor Full HD czy 1440p? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts