Michal2 1 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Witam mam problem z wejściem do biosu próbowałem przejść przez windowsa, wyjmowałem baterię aby zresetować bios ale to i tak nie pomaga próbowałem przytżymywać przycisk start na obudowie ale to też nie zadziałało. Problem tkwi w tym że monitor nie wyświetla sygnału podczas włączania komputera(Nie wyświetla się logo producenta pod którym jest napisane "press f2 or del to enter bios) Obraz jest wyświetlany dopiero po załadowaniu systemu. Dam specyfikację: -Asus ROG B550-E gaming -Amd ryzen 5 5600x -GTX 1080TI -16 GB RAM Corsair vengeance pro 3600mhz Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Odłącz dysk systemowy, a dla pewności wszystkie. Odpal komputer. Bez systemu komp wejdzie do biosa. Jeśli nie ma obrazu, zmień port wyjścia karty graficznej. Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 21 Września 2023 Udostępnij Napisano 21 Września 2023 3 godziny temu, Michal2 napisał: Problem tkwi w tym że monitor nie wyświetla sygnału podczas włączania komputera(Nie wyświetla się logo producenta pod którym jest napisane "press f2 or del to enter bios) Obraz jest wyświetlany dopiero po załadowaniu systemu. U mnie jest podobnie ale jak spamuje Del od razu po włączeniu zasilania to i tak wchodzi do biosu. Można też przez shift+uruchom ponownie z już uruchomionego Windowsa. Albo: shutdown /r /fw /t 5 z wiersza poleceń, można sobie nawet skrót ustawić na pulpicie. Link to post Share on other sites
Michal2 1 Napisano 22 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2023 Spróbowałem i to nie działa odłączenie dysku też Link to post Share on other sites
Rozwiązanie janek20 1290 Napisano 22 Września 2023 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Września 2023 Zmień złącze w karcie graficznej jak możesz na inne HDMI lub DP. Biosik daj najnowszy do gpu 1 Link to post Share on other sites
Michal2 1 Napisano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2023 Dzięki Janek jesteś super 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts