Michał2 0 Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Witam, moze przedstawie sytuacje od początku. Przyszly mi dzis 2 wiatraki argb (endorfy stratus 120mm) i postanowilem je zamontowac na chlodnice od aio (corsair h100i) brakowalo mi jednego wejscia 3pin na oswietlenie i postanowilem wykrzywic jeden pin z argb header i wpiac go. 1/4 wentylatora zaswiecila sie 3 razy na zielono i zgasl (reszta wentylatorows dziala i swiecila sie) postanowilem podpiac to wejscie do kontrolera a odpisc to argb z tylnego wiatraka. Okazalo sie ze sie nie swiecil po podpieciu (ten na chlodnicy) wiec przepiolem go do innego i wtedy zgasly reszta 4 podpietych do kontrolera wiatrakow (wiatraki sie krecily ale nie swiecily) 2 wiatraki podpiete do plyty glownej swieca sie i kreca. Co mam zrobić? Coś się spaliło? https://imgur.com/a/x8hEIzj zdj jak to wyglada Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Przede wszystkim należy dać post do tłumaczenia. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Michał2 0 Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 10 godzin temu, wodego napisał: Przede wszystkim należy dać post do tłumaczenia. wsensie? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Żeby był poprawnie po polsku napisany. "wsensie", to nie jest polskie słowo. Najlepiej napisać w jednym języku, a nie mieszać różne. "wsensie" w translatorze: Język oryginału: afrikaans Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3764 Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 To płyta gigabyte?Może argb włożyłeś do rgb. Jedno to 5V drugie 12V więc spaliło Ledy. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 37 minut temu, AudiAWX napisał: Może argb włożyłeś do rgb. Jedno to 5V drugie 12V więc spaliło Ledy. 16 godzin temu, Michał2 napisał: brakowalo mi jednego wejscia 3pin na oswietlenie i postanowilem wykrzywic jeden pin z argb header i wpiac go Jeśli dobrze rozumiem to właśnie to się stało Wtyczka nie pasuje do gniazda? Cyk, jeden pin wyłamany i już pasuje Te dwa co ocalały proponuję też tam podpiąć, nie będą przeszkadzać i będzie równomiernie niepodświetlony. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2023 W dniu 11.08.2023 o 22:30, Michał2 napisał: Coś się spaliło? Prawdopodobnie ledy w wentylatorze. Tylko jeszcze jednej rzeczy nie do końca rozumiem. Próbowałeś wpiąć 12V RGB do 5V ARGB czy na odwrót? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts