Skocz do zawartości

Procesor i5 6600K, a wybór płyty głównej do OC.

Recommended Posts

Witam, zastanawiałem się nad OC mojej i5 w komputerze, lecz zanim się za to wezmę wolę doinformować się, jaką płytę proponuje świat w takiej sytuacji i jaką opinie na temat mojej sytuacji i sprzętu mają tutejsi internauci. 

(nie jestem w stanie sprawdzić jaki zasilacz na chwile obecną, gdy będę wstanie postaram się umieścić na forum.)
Komputer składa się z: 

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Procesor: Intel i5 6600k 3.50Hz
Dysk: SSD Sata Kioxia Exceria o pojemności ok. 450gb.
Pamięć ram: 16GB ramu 2x8Gb DDR4 3000MHz Corsair Vengeance LED 
Płyta Główna: Biostar Racing Z270GT4
Karta Sieciowa: Asus PCE-N15 PCI-E Adapter Wireless-N

Chętnie widziane są także różne propozycje wymiany reszty sprzętu znajdującego się w komputerze.

Edytowane przez Zelu2
Poprawki w tekście, nic ważnego.
Godzinę temu, MiK napisał:

Chcesz kupić płytę tylko po to aby podkręcić 6600k?

Bardziej że tak powiem sprzedać tą i dopłacić do nowej, ale tak zgadza się. Ale tak jak napisałem, chcę poznać zdanie internautów na tym forum zanim podejmę decyzję.

Edytowane przez Zelu2
2 minuty temu, MiK napisał:

Bez sensu. Nie lepiej kupić od razu jakiegoś ryzena 3600 i płyty pod am4? Niż bawić się w reanimacje trupa? 

Dlatego, tak jak pisze na poście pytam bardziej o opinie na temat tej sytuacji, ponieważ ostatnio pytałem parę osób z mojego otoczenia o porady i różne odpowiedzi dostawałem więc wolałem się doinformować tutaj.

5 godzin temu, Zelu2 napisał:

Płyta Główna: Biostar Racing Z270GT4

Supports 7th Generation Intel® Core™ Processor, enables overclocking on Unlocked Intel Core Processors

Od zawsze chipsety "Z" umożliwiały podkręcanie. Kasa zaoszczędzona, problem rozwiązany :)

• Lubię to 1