Rebelmind 3725 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 A teraz weź przejedź kursorem myszki przez odczyt GPU Clock I zobacz czy poza tymi 3-4 wyraźnyki pikami w dół karta pracowała w okolicach max boost. Napisz po tym jakie wartości widziałeś w Gpuz i czy kojarzysz ± czy podczas tego DM'a było sporo dropów klatek. Zobacz jescze, że GPU Memory Clock mam wrażenie, że oscyluje Ci w okolicach 900-1000Mhz, podczas gdy na Screenie z obciążenia podczas benchmarku masz stałe 2000 MHz. Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Rebelmind napisał: A teraz weź przejedź kursorem myszki przez odczyt GPU Clock I zobacz czy poza tymi 3-4 wyraźnyki pikami w dół karta pracowała w okolicach max boost. Napisz po tym jakie wartości widziałeś w Gpuz i czy kojarzysz ± czy podczas tego DM'a było sporo dropów klatek. Akurat na tym zrzucie ekranu widoczne są tylko 4 skoki, ale chwile wcześniej praktycznie co 2 sekundy spadało do +-0 i wracało na 99%. Co do spadkow fps to tak, poruszając się po mapie 80-500fps czy też podczas strzelania nawet 30 i zuzycie dysku na czerwono, momentami. 12 minut temu, Rebelmind napisał: A teraz weź przejedź kursorem myszki przez odczyt GPU Clock I zobacz czy poza tymi 3-4 wyraźnyki pikami w dół karta pracowała w okolicach max boost. Napisz po tym jakie wartości widziałeś w Gpuz i czy kojarzysz ± czy podczas tego DM'a było sporo dropów klatek. teraz się ogarnęło Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 No to jeśli widzisz takie skoki w zużyciu GPU podczas DM to bardzo możliwe, że tj ten sam problem. Tj dziwne, bo mój kumpel gra na 6800 (nonXT, Red Dragon) i nie ma żadnych problemów z fps w CSGo (a tj jego daily tytuł). Z resztą, zaraz zobaczę czy da się ogarnąć od niego odczyt z Gpuz. Użycie dysku na czerwono? Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Rebelmind napisał: No to jeśli widzisz takie skoki w zużyciu GPU podczas DM to bardzo możliwe, że tj ten sam problem. Tj dziwne, bo mój kumpel gra na 6800 (nonXT, Red Dragon) i nie ma żadnych problemów z fps w CSGo (a tj jego daily tytuł). Z resztą, zaraz zobaczę czy da się ogarnąć od niego odczyt z Gpuz. Użycie dysku na czerwono? No dziwna sprawa, chyba karta w odsyłke leci i zmiana z tego amdeka na nvidie, bo pierwszy raz w to polecialem a wczesniej nigdy trakich problemow nie mialem. tak dysk na czerwono Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Zobacz jak wygląda na RX 6800 + i5-12400f podczas DM: Widzisz, że zegar pamięci u niego jest stały i jest to prawie 2000 MHz? Nie wiem, czy próbowałeś ale jeśli nie: pobierz program DDU https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Wyczyść wszystkie sterowniki od GPU Radeon korzystając z niego. Odpal system jeszcze raz i zainstaluje pełny pakiet najnowszych Driverów: https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-6000-series/amd-radeon-6700-series/amd-radeon-rx-6700-xt Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 16 minut temu, Rebelmind napisał: Zobacz jak wygląda na RX 6800 + i5-12400f podczas DM: Widzisz, że zegar pamięci u niego jest stały i jest to prawie 2000 MHz? Nie wiem, czy próbowałeś ale jeśli nie: pobierz program DDU https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Wyczyść wszystkie sterowniki od GPU Radeon korzystając z niego. Odpal system jeszcze raz i zainstaluje pełny pakiet najnowszych Driverów: https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-6000-series/amd-radeon-6700-series/amd-radeon-rx-6700-xt Próbowałem Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Niestety, ale wygląda na problem w csgo tylko, prawda? W innych gierkach jest ok... A jeszcze jedna rzecz: spróbuj włączyć Resizable BAR w biosie i zobacz różnice? I ostatni chyba pomysł: masz podczas meczu włączonego Discorda? Wyłącz go, zagraj. Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Wyłączyłem, jest jeszcze gorzej ;/ Co do discorda, nie nie mam z przyzwyczajenia jak włączam gierke w tle nie moge miec nic odpalonego bo mnie irytuje ;c 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kisiel1314 155 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 revo uninstaller, usunąć steam + cs i na nowo zainstalować i zobaczyć czy to coś da. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 349 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Rebelmind napisał: Widzisz, że zegar pamięci u niego jest stały i jest to prawie 2000 MHz? Zobacz że mu GPU wisi na 99%. To jest zasadniczy problem gdzie sterownik nie radzi sobie poprawnie z obsługą aplikacji. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/9mpzvj/is_there_anyway_to_switch_global_shader_cache_to/ Zerknij tutaj. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Kisiel1314 napisał: revo uninstaller, usunąć steam + cs i na nowo zainstalować i zobaczyć czy to coś da. Nic to nie da. 57 minut temu, wid3l3c napisał: Zobacz że mu GPU wisi na 99%. No to est dziwne, w cs go powinno wahać się w okolicach 50%. 2 godziny temu, Rebelmind napisał: Zobacz jescze, że GPU Memory Clock mam wrażenie, że oscyluje Ci w okolicach 900-1000Mhz, podczas gdy na Screenie z obciążenia podczas benchmarku masz stałe 2000 MHz. No właśnie, podczas obciążenia 3D powinno być stałe 2000, a na wykresie widać że skacze co chwilę. 2 godziny temu, Depilator napisał: chyba karta w odsyłke leci i zmiana z tego amdeka na nvidie Tak chyba będzie najprościej, bo prostego rozwiązania problemu nie widać, a pewnie na cs go ci głównie zależy. 2 godziny temu, Depilator napisał: tak dysk na czerwono W sensie gdzie na czerwono? W userbenchmark trochę słabo wypadł, to fakt, ale nie powinien powodować takich spadków. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Spróbuj innych sterów Jaką masz matryce tj ile Hz? Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, zbiku90 napisał: Nic to nie da. No to est dziwne, w cs go powinno wahać się w okolicach 50%. No właśnie, podczas obciążenia 3D powinno być stałe 2000, a na wykresie widać że skacze co chwilę. Tak chyba będzie najprościej, bo prostego rozwiązania problemu nie widać, a pewnie na cs go ci głównie zależy. W sensie gdzie na czerwono? W userbenchmark trochę słabo wypadł, to fakt, ale nie powinien powodować takich spadków. Co do zwrotu karty to mam z nim za******y problem bo ze stroną sferis nie ma kontaktu. Zamówiłem z tej strony bo polecali mi ją ludzie z tego właśnie forum na czerwono dysk swieci się w nakładce net_graph w csgo, z reguły jest tak jak jest bardzo obciążony i choćbym miał 500fpsoe a dysk na czerwono to jest niegrywalnie. A takie pytanko z innej beczki, jaki producent do gpu rtx 3060ti warty uwagi ? MSI/gigabyte/Asus? Może od kogoś innego ? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Stixx,Tuf,msi gamingx takie są ok Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 5 minut temu, Depilator napisał: stroną sferis nie ma kontaktu https://www.sferis.pl/formularz-zgloszeniowy Nie działa tu? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Depilator napisał: Co do zwrotu karty to mam z nim za******y problem bo ze stroną sferis nie ma kontaktu Mają święty obowiązek przyjąć zwrot, nie musisz podawać nawet przyczyny. https://www.sferis.pl/formularz-zgloszeniowy 6 minut temu, Depilator napisał: na czerwono dysk swieci się w nakładce net_graph w csgo, z reguły jest tak jak jest bardzo obciążony i choćbym miał 500fpsoe a dysk na czerwono to jest niegrywalnie. To ciekawe bo w net_graph nie ma nic odnośnie dysku. Ogólnie to wszystkie screeny są z gry z botami, a tam zawsze jest mniej fps bo CPU oblicza ich "sztuczną inteligencję". Wejdź na jakiś serwer i pograj z ludźmi, fps powinien być wyższy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3060-ti-ventus-3x-oc-8gb-gddr6x-12657644/?gclid=EAIaIQobChMI7PG7jZfBgAMVADsGAB2R1wv0EAQYAiABEgKybfD_BwE co sądzicie ? https://www.komputronik.pl/product/797158/asus-geforce-rtx-3060-ti-tuf-gaming-8gb-oc-edition.html?gclid=EAIaIQobChMI1anrrZnBgAMVYiwGAB3OTwtREAQYAiABEgLjKPD_BwE&gclsrc=aw.ds Czy może coś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 nr 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 37 minut temu, janek20 napisał: nr 2 A MSI dziadostwo ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 2 godziny temu, wrobel_krk napisał: https://www.sferis.pl/formularz-zgloszeniowy Nie działa tu? Działa. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 To już lepeij weź asus dual 4060ti jak za 1860, a nie 3060ti za 2000zł https://www.ceneo.pl/152974996 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 6 minut temu, Depilator napisał: A MSI dziadostwo ? Takie sobie ,tam masz gamingx oraz trio Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Za 1850 ten Asus Dual 4060 Ti nie wygląda najgorzej, szczególnie gdy najtańszy przyzwoity (nowy!) 3070 jest za stówę drożej (Gigabyte Eagle). 150W to nawet taka pierdziawka ogarnie jak w Asusie. 3060 Ti TUF to nieporozumienie za 2000+ PLN. Cytuj Link to post Share on other sites
Depilator 5 Napisano 5 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2023 Chciałbym bardzo wszystkim podziękować za poświęcony czas i zaangażowanie ! Ostatecznie zmieniłem kartę z rx6700xt na rtx 3070, wszystko dziala jak powinno na benchmarku w csgo avg 721fps 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2023 Wrzuć jakiegoś screena z gry z botami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts