BoBi1234 6 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Która z tych dwóch obudów? Wiele dysków twardych, RTX 3080, niedługo pewnie 4080 albo 4090 ( raczej 4080, ale nigdy nie wiem co mi odpali ). Okno ale trochę nie jest dla mnie ważne. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2172 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Wszystko zależy czy Ci zależy na ciszy bardziej czy na temperaturach podzespołów generalnie bq901 ma wymienne panele na mesh i na zabudowane. Czyli jest opcja zmiany jak się okaże że jest głośno albo gorąco. Ale nie będzie to aż taka cicha buda jak fractal xl. Mam bq802 i wg mnie bardzo dobra obudowa ale znam opinie wielu ludzi co wiedzą w temacie że fractal robi jeszcze lepsze i bardziej wyciszone budy. Ja osobiście bym brał bq901 bo mam 802 z meshem i mi wyciszenie odpowiada. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Zdecydowanie 901 z meshem. Zabudowany front -> gorszy dopływ powietrza -> wyższe temperatury -> wyższe obroty wentylatorów -> ostatecznie podobny hałas co "otwarta" obudowa. Oprócz tego jak wrzucisz chłodnicę na top to robi się podciśnienie i szybciej się kurz zbiera, dla mnie bez sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Mam 900 pro rev2 i obudowa miała sporo wad jak już się w niej budowało, choć nadal to porządna buda i jestem zadowolony, a patrząc na 901 wygląda jakby dosłownie wszystkie zostały wyeliminowane. Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Bierz Dark Base Pro 901. W zestawie mnóstwo wymiennych akcesoriów takich jak przedni i górny panel. W tych obudowach masz ciszę i niskie temperatury podzespołów No i możesz rozebrać je do samego szkieletu, potem złożyć ponownie Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Joymaxx Cytuj Link to post Share on other sites
fexac 0 Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Wybór obudowy komputerowej to zawsze kwestia znalezienia odpowiedniego balansu między cichą pracą a efektywnym chłodzeniem podzespołów. Obudowa be quiet! Dark Base Pro 901 oferuje wymienne panele, co daje możliwość dostosowania przepływu powietrza i poziomu hałasu. Z drugiej strony, Fractal Design Define 7 XL jest znany z doskonałego wyciszenia, ale może nie być tak elastyczny w kwestii zarządzania temperaturą Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 349 Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja (edytowane) 7 godzin temu, fexac napisał: Wybór obudowy komputerowej to zawsze kwestia znalezienia odpowiedniego balansu między cichą pracą a efektywnym chłodzeniem podzespołów. Obudowa be quiet! Dark Base Pro 901 oferuje wymienne panele, co daje możliwość dostosowania przepływu powietrza i poziomu hałasu. Z drugiej strony, Fractal Design Define 7 XL jest znany z doskonałego wyciszenia, ale może nie być tak elastyczny w kwestii zarządzania temperaturą This answer is brought to you by Artificial Inteligence xD Ten styl wypowiedzi, mnie osobiście zawsze bawi hahaha Edytowane 16 Maja przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts