Imba_ 3 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki emdziej ...niby lepiej ale i tak cienko płacą ;( P.S.temu ja nie licze setii malo placa i jakos nie lubie tego projektu Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez Imba_ Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dog Days of Summer http://www.primegrid.com/challenge/challenge.php Na czas wyścigu przyłączamy się do Polish National Team i dziergamy w drużynie narodowej, niestety imprezka krótka. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To tylko dotyczy Seti czy kazdego innego projektu tez? Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To dotyczy PG Challenge Series Cykliczne liczenie kilka razy w roku, klasyfikacja narodowa i rywalizacja teamowa Oczywiście są i inne imprezy ale akurat ta jest najbardziej znana / rozpowszechniona, dołącza się do PNT na czas wyścigu. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 chyba zbyt skomplikowane to dla mnie?! Tylko nie wiem czy to kwestia całego dnia w pracy czy ogólnej ułomności!? xD Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 W czym problem ?! pisz nie krępuj się <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 To trzeba tylko do teamu dołączyć czy do jakiegoś projektu? Pracuje 6 dni w tygodniu cały dzień i dziś mam wolne więc może będzie mi łatwiej to zrozumieć bo tak normalnie nie ma szans I czy są z tego jakieś korzyści? - nie żebym o nie zabiegał bo jak trzeba dla samej idei to też fajnie! Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Liczycie cuś <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Raptor77 437 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) ja męcze radka @ 1GHz próbkami z dnetc.net no i przygotowuje hosty na jutro Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Raptor77 Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 prawie nonstop coś liczę Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie mam zdrowia na PG, jeden host targa SETI edia : coś tam odpaliłem ;P <pozdro> Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez emdziej Cytuj Link to post Share on other sites
andy101 5 Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Warto posmakować wszelkich projektów na platformie BOINC. Można potraktować to jako swoisty benchmark dla stabilności procesora i karty graficznej. O wiele lepiej przetestuje stabilność kompa niż 3dmarki i przy okazji przysłuży się ludzkości. Można sobie ustanowić np. 1000 pkt w każdym projekcie lub 10000pkt jak ktoś ma co najmniej 4 jajowe maszynki. Pozdrawiam i zachęcam do rywalizacji w ilości projektów. Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja już powoli zamykam ten projekt, może kiedyś wrócę ale teraz czas na pkt. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 NFS@home - nie wiem czemu ale ciągle jak liczy wywala błąd... Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Nie wiem co może być przyczyną ale np. Milkyway też często sypie błędami, wspomnianego NFS nigdy nie liczyłem więc trudno mi cokolwiek powiedzieć. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Milkyway mi nie sypał jeszcze błędami Może to zależy od platformy całej?! W Polsce na stacjonarnym i na Serwerze nic nie sypało ani w jednym ani w drugim Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 U mnie grube ruchy, większość projektów już liczyłem dla PNT ale teraz przenoszę się tam z całym swoim bajzlem A dlaczego ?!...sprawa jest oczywista i nie widzę powodu żeby to tłumaczyć <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 emdziej o co chodzi z tymi „płatnościami" i PNT ? Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tzw. płatności to nic innego jak ilość pkt. za WU A co do Polish National Team sprawa jest banalnie prosta, takiego kolosa lokalne teamy nie przeskoczą więc postanowiłem tam przejść ze wszystkimi projektami. Dodatkowo to jest team National z prawdziwego zdarzenia, nie pomniejszam roli B@P'ków ale jest ostra jazda za pkt. międzynarodowymi. Moje aspiracje są nieco większe więc wybór jest oczywisty... <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Raptor77 437 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 emdziej witam w szeregach Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Czy jest zbieżność nick'ów BMK / PNT (na PNT bez 77) <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Raptor77 437 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jest, jest - tutaj Raptor było zajęte Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Hahaha...toś Ty stary wyjadacz i BOINC'owy plantator ...prawda jest taka że wszyscy poważnie myślący o liczydłowaniu powinni się podłączyć właśnie do PNT...SETIGermany zliczyłoby <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Imba_ 3 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ok fajnie ale em można trochę jaśniej?! liczę se bo liczę ale specjalnie się w to nie zagłębiałem wiec byłbym wdzięczny jak by ktoś mi to wytłumaczył i może przekonał do tego!? Proszę? Cytuj Link to post Share on other sites
Raptor77 437 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 @Imba_ co chcesz wiedzieć ? jak działa Boinc wiesz ? za wykonana prace (przeliczone próbki) dostajesz pkt. Projekty różnie pkt - jedne lepiej drugie gorzej - wynika to z wielu czynników. Część osób liczy pewne projekty dla zasady "bo są pożyteczne" (np WCG) inne liczy się bo dobrze "płacą" czyli dają dużo pkt za przeliczoną prace - najlepszym projektem na CPU była tutaj AQUA@home - niestety aktualnie zakończony. Do tego dochodzi jeszcze liczenie na kartach graficznych - przeważnie dużo lepiej punktowane niż projekty CPU. Przykład podkręcona i7 w AQUA wyciagała do 100.000 pkt na dzień, podkręcony Radeon HD4770 robi tyle samo przy mniejszym poborze energii (projekt Dnetc.net lub Moowraper). Z tym że projektów GPU jest kilka - cześć działa tylko na ATI, cześć tylko na NV ale i tak wszystkich (GPU) jest znacznie mniej niż tych CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts