kampers 150 Napisano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2023 https://pl.aliexpress.com/item/1005005977972047.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.1e631c24y6f9nP&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 27 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2023 (edytowane) Dobra odpalilem PC narazie na 1 pompie bo musze gpu potestowac czy działa i zakładam blok i spinam lepiej kabelki itd. Edytowane 27 Października 2023 przez kampers Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Odpalilem zestaw ale pompe next zalalem sobie bo korka nie zakrecilem na gorze i krzyczy czasem ze wykrywa wilgoc w zasilaniu i musze wypiac i podsuszyc i regulacja platformy nadtepne godziny z amd. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Troche testowałem PC i wyszło na to ze kompletny złom na GPU trafiłem Więc zrobiłem RMA na piszczące cewki, i dostałem nową cichszą karte lecz nie 100% bez wyjących cewek, ale mogę to zaakceptować. I kręci sie do 3000MHz. Dodatkowo dołożyłem Aquacomputer Flow NEXT by zobaczyć jaki przepływ dają pompy. D5 og Aquacomputer ma swój cyfrowy przepływomierz i powiem ze tylko maksymalnie było więcej na tym cyfrowym jak na tym Aquacomputer Flow NEXT. Przeprowadziłem też testy na 2 zasilaczach. AX1600i i aktualnym HX1500i ATX 3.0 odnośnie wyjących cewek któwy nić nie zmienił i było identycznie na 2 zasilaczach. Dodatkowo gdy montowałem blok wodny na nową kartę to nie zamówiłem sobie nowych padów i założyłem stare z blokiem - to to była tragedia jak cewki wyły Zamówiłem oryginalny set od watercool i do tej pory nie dostałem i jednocześnie zamówiłem na alli UPSIREN 15W/MK i muszę powiedzieć że spełniaja wymagania Nie są klejące z olejem, wysyłka i dostawa ekstremalnie szybka. Dobrze się docinają. I teraz testuje z przepływem pomp jakie temperatury itd. Na tą chwile jest na CPU i GPU po 38% i przepływ 131L/h GPU 111L/h CPU wentylatory 900rmp. Edytowane 21 Lutego przez kampers 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 10 Maja Autor Udostępnij Napisano 10 Maja Mała zmiana zobacze czy coś się zmieni pomiędzy zwykłym back plate a ciężkim bo zamowilem . Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 10 Maja Udostępnij Napisano 10 Maja To są szybkozłączki Koolance QD3? Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 10 Maja Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 50 minut temu, mlekolak napisał: To są szybkozłączki Koolance QD3? Tak. Rewelacja warte ceny. Tylko że ja mam na 16mm soft tubing, demontaz starej płyty i wogole 30min i nie spuszczałem płynu nawet na bloku CPU tylko zmieniłem mocowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja No właśnie patrzę że fajnie masz to zrobione, teraz muszę zdjąć górną chłodnicę i na samą myśl że muszę płyn spuszczać mi się odechciewa Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 11 Maja Autor Udostępnij Napisano 11 Maja Zestaw zamontowany. Jedank nie pykło plug & play ponieważ apex ma slot niżej do GPU Teraz szukam dobrego poradnika by zrobic dobre OC Cpu trafiło sie ok SP 97 na P120 E 81 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 14 Września Autor Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) Male poprawki. Dołożyłem heavy backplate. Edytowane 14 Września przez kampers 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ju-rek 61 Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Masz wszystko na wodzie i trzymasz pamięci na XMP? No normalnie, ....a, wstyd. Dawaj H2O na nie i "jedziesz" przynajmniej CL36. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts