bielas 0 Napisano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Konfig jak w tytule, kuma ktoś o co temu konfigu chodzi, że się buntuje? Dysk z oficjalnej strony Asrocka. Bios go widzi. Uruchomienie kompa każdorazowo kończy się wejściem do biosu. Bios nie widzi pena z windą jako magazynu danych. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Format musisz zrobić z poziomu Windows. Na stronie Microsoftu wszystko robi się samo. Cytuj Link to post Share on other sites
bielas 0 Napisano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Dysk jest czysty i sformatowany. Nic na nim nie ma. Cały konfig to świeży zakup. Poza tym format mogę (i zresztą robiłem) z poziomu biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Próbowałeś innego pendrive, albo na tym co masz postawić na szybko jakiś bootowalny systemik żeby sprawdzić czy co innego komputer zabootuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 8 godzin temu, bielas napisał: Dysk jest czysty i sformatowany. Nic na nim nie ma. Cały konfig to świeży zakup. Poza tym format mogę (i zresztą robiłem) z poziomu biosu. Nie rozumiesz. To właśnie dlatego nie bootuje bo trzeba to zrobić jeszcze raz z poziomu strony Microsoft. I tam trzeba wybrać przygotuj bootowalny pendrive i strona sama zrobi wszystko za Cb, a potem w BIOS ustawić jako 1 dysk tego pendrive właśnie. I wtedy ruszy. Zrób tak jak mówię a nie robisz po swojemu a potem nie działa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bielas 0 Napisano 29 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 7 godzin temu, Lord_Krecitsqa napisał: Nie rozumiesz. To właśnie dlatego nie bootuje bo trzeba to zrobić jeszcze raz z poziomu strony Microsoft. I tam trzeba wybrać przygotuj bootowalny pendrive i strona sama zrobi wszystko za Cb, a potem w BIOS ustawić jako 1 dysk tego pendrive właśnie. I wtedy ruszy. Zrób tak jak mówię a nie robisz po swojemu a potem nie działa Mam botowalnego pena. Właśnie od Microsoftu. Z W11. Włożony do innego kompa bootuje od strzała. Włożony do jeszcze innego również dziabie od strzała. i zdecyduj się o czym piszesz. Czy o formatowaniu dysku na którym ma być postawiony system, czy o botowalnym penie z W11. Dysk ssd nvme to nie to samo, co pendrive. 11 godzin temu, xardas228 napisał: Próbowałeś innego pendrive, albo na tym co masz postawić na szybko jakiś bootowalny systemik żeby sprawdzić czy co innego komputer zabootuje? Tak. Taki sam efekt. Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 CSM wyłączony, fTPM włączony, fastboot wyłączony? Cytuj Link to post Share on other sites
illmor 10 Napisano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Sprobuj inny port usb. Ja zessalem win11 i usb stika zrobilem Rufusem. Poszlo. Instalator sam zrobil sobie partycje gpt, jak usunalem wszystko. Powodzenia.Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Dobra. To jeszcze jeden sposób. Odpepnij wszystkie inne dyski a zostaw tylko ten jeden na którym chcesz mieć Windows. Odpepnij z mobasa. Potem pena i sprawdzisz co jest grane. Nie ma siły żeby nie zadziałało. Chyba że coś jest uwalone. Cytuj Link to post Share on other sites
bielas 0 Napisano 8 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 W dniu 29.04.2023 o 13:53, Navier napisał: CSM wyłączony, fTPM włączony, fastboot wyłączony? Tu chyba będzie problem, ale teraz jestem poza domem i nie mogę sprawdzić. W dniu 29.04.2023 o 19:06, Lord_Krecitsqa napisał: Dobra. To jeszcze jeden sposób. Odpepnij wszystkie inne dyski a zostaw tylko ten jeden na którym chcesz mieć Windows. Odpepnij z mobasa. Potem pena i sprawdzisz co jest grane. Nie ma siły żeby nie zadziałało. Chyba że coś jest uwalone. Od początku używałem tylko jednego dysku. A sprzęt jest ok. Raz, bo wchodzi do biosa, a każdy komponent parowany z innym kompem działa w nim b/u. W dniu 29.04.2023 o 17:24, illmor napisał: Sprobuj inny port usb. Ja zessalem win11 i usb stika zrobilem Rufusem. Poszlo. Instalator sam zrobil sobie partycje gpt, jak usunalem wszystko. Powodzenia. Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka Tak też kombinowałem. I kiszka. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts