zdzisjuu 4 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Cześć Padła mi legenda hp 4622, tusze do niej kupowałem za grosze, kupiłem ją x lat temu używkę z alle. Pytanie czy takie zwierzęta jeszcze istnieją? Bo teraz producenci np. taki brader mader & fak... stosuje specjalne oprogramowanie które po x czasie psuje drukarkę. Konkluzja :trzeba mi skaner+ drukarka + tania eksploatacja. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Ja sobie kupiłem nowego epsona xp5100 z dołożonymi "wiecznymi tuszami" do napełniania . Sam nie wiem czy polecać . W kolorze rzadko drukowałem i się zaraz jeden kolor zapchał . Co jakiś czas wywali błąd tuszu i muszę je wyjąć i włożyć . Choć ostatnio to się prawie nie zdarza . No ale suma summarum nie jest źle . Drukuje raczej mało i rzadko . Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Epson seria EcoTank. Mam z 8 lat i raz czarny tusz uzupełniałem. Nic nie płaciłem, bo dwa czarne tusze były w zestawie. Modelu nie podam, bo przecież już dawno nie jest w sprzedaży. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Do firmy wziałem HP M428 i jedyny minus, że w bazowej wersji brak ADFu. 10000 stron wychodzi za 80 zł na zamienniku. Wygodna konfiguracja, masa opcji. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Acha, no i do Epsonów nie stosuje się zamienników. Oryginalny tusz 70ml kosztuje 30zł, a wystarczy na 7 lat (w moim przypadku) Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 20:24, zdzisjuu napisał: brader mader & fak... stosuje specjalne oprogramowanie które po x czasie psuje drukarkę Ciekawa teoria spiskowa...Jest coś na potwierdzenie tego? Ja od 5 lat mam Brothera MFC-J4410Dw, nic się z tym nie dzieje. Cały czas lata na tanich zamiennikach z allegro. Wcześniej miałem Canona MX925 po 2 latach głowica powiedziała że to jej koniec. Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Ja mam w domu brothera lserowego i to zabawka dla dziecka - brak obsługi chmury - sterowniki wywalają sambe - w duplexie przerzuca pustą stronę Cytuj Link to post Share on other sites
Marcinva 0 Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 5.04.2023 o 15:02, tom napisał: No to teraz masz okazję żeby przerzucić się na laser. Dopiero wtedy poznasz co to tania i bezproblemowa eksploatacja. Ja chyba 5 lat temu kupiłem używkę z przebiegiem 60 000 stron. Co prawda jak się covidy i zdalne prace zaczęły, to kupiłem toner zamiennik za 30 PLN, ale jeszcze go nie założyłem. przy domowym drukowaniu ten który jest się jeszcze przez te 5 lat nie wyczerpał. Nic nie zasycha, niczego nie trzeba czyścić. Włączasz i drukujesz. Witam. Mógłbyś podać jaki to model? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts