Saiyan 1 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Witam, w moim iPhone 13 mini , obecna kondycja baterii to 93% , czy po rownych 11 miesiącach użytkowania to dobry wynik ? Jeszcze jakieś 4 tyg temu kondycja wynosiła 96%, jakieś 1-1,5 tyg temu zwróciłem uwagę kondycja wynosiła 94%,dziś zaś już 93%. Czy to normalne, że tak zaczęła zjeżdżać kondycja w dół? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Mój 12 miesięczny IP 13 ma 94%. Uważam że jest to naturalne zużycie wynikające z eksploatacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiyan 1 Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 A zauważyłeś może, że bateria szybciej Ci spada w dół w ciągu dnia? Przez noc ile Ci potrafi % baterii spaść? I jeszcze pytanko jak ładujesz swojego iPka? Przeważnie do 100% ? Niby czytałem, że zalecane zacząć ładowanie przy 20% do 80% ale się nie stosowałem nigdy ku temu. Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Godzinę temu, Saiyan napisał: Niby czytałem, że zalecane zacząć ładowanie przy 20% do 80% ale się nie stosowałem nigdy ku temu. Telefon jest dla mnie a nie ja dla telefonu. Ma przetrwać jeszcze rok a późnej będzie następny. Podłączam go codziennie jak idę spać, że są to stałe pory, tak samo jak poranne wstawanie to on w tych godzinach korzysta ze zoptymalizowanego ładowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiyan 1 Napisano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Rozumiem, kurcze ja zauważyłem, że jak kłądę się spać i np. wczoraj przed snem miałem 97% baterii, teraz ran wstałem jest 88%. Prawie 10% baterii spadło przez noc. Czy to normalne? Co prawda mam włączone cały czas internet, wifi i bt. Ale by spadło aż tyle skoro tel nie jest użytkowany? Cytuj Link to post Share on other sites
druteron 12 Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Ja po roku mam 98%, niemniej nie rozładowuję baterii do zera i codziennie ładuję w nocy. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że problemy z żywotnością pojawiają się w okolicy 86% i wtedy drastycznie spada czas pracy telefonu. Odnośnie procentów, które spadają przez noc, z tego co pamiętam jest to normalne przy włączonych wszystkich usługach. Kiedyś jak nie podłączałem telefonu codziennie, to miałem podobne wyniki. Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Po co ci bluthu na noc? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiyan 1 Napisano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Mam połączone z zegarkiem garmina A mam pytanie, czy bateria w iPhone jest również na gwarancji Apple? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiyan 1 Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 czytalem ze normalnie jest gwarancja na baterie Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 U mnie po 3.5 roku jest 89%, kupiony 11 pro max na premierę. Nie wiem co wy z tymi bateriami robicie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) Wasze aifony są tyle warte ile baterie wam,w nich trzymają. Edytowane 28 Marca 2023 przez Tiamina Cytuj Link to post Share on other sites
Saiyan 1 Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 38 minut temu, grzech1991 napisał: U mnie po 3.5 roku jest 89%, kupiony 11 pro max na premierę. Nie wiem co wy z tymi bateriami robicie. normalne użytkowanie.. tel, sms, internet. Ani w nic nie gram na tel ani nie siedzę nie wiadomo ile.. 3 godziny temu, tom napisał: Mój po około roku ma 95% sprawności. Ładuję 2A ładowarką Samsung. Raczej rzadko kiedy do 100% i staram się zaczynać ładować jak bateria jest do 20-30% rozkładowa. Na całą noc może parę razy zostawiłem telefon z ładowarką. Zauważyłem, że jak Yanosik w tle działa, to mocno zżera baterię. Sprawdź jaka aplikacja w tle najwięcej prądu pobiera. Mini ma małą baterię. Jakbyś miał normalny telefon to byś powiedzmy wykorzystał w ciągu doby 60% jej pojemności a tak wykorzystujesz przy takim samym korzystaniu 80-90 i dlatego musi się więcej ładować i bardziej się eksploatuje. Czo do gwarancji to "Właściciele iPhone’ów Bateria urządzenia została tak zaprojektowana, by po 500 cyklach pełnego ładowania zachowała do 80% pierwotnej pojemności. Roczna gwarancja obejmuje serwis wadliwej baterii. W przypadku urządzeń, które nie są już objęte gwarancją, lokalny autoryzowany serwis Apple może oferować obsługę serwisową baterii. Mogą obowiązywać różne warunki i ceny." Jeśli po roku masz sprawność na poziomie 93 procent to nici z gwarancji. Czyli rozumieć mam, że z baterią jest wszystko w porządku ? Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 W dniu 28.03.2023 o 17:45, Tiamina napisał: Wasze aifony są tyle warte ile baterie wam,w nich trzymają. Mam kolegę co zmienia co dwa lata, topowy android (galaxy) i iphone, to zawsze powtarza, że bateria w androidzie to tragedia. Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 34 minuty temu, grzech1991 napisał: Mam kolegę co zmienia co dwa lata, topowy android (galaxy) i iphone, to zawsze powtarza, że bateria w androidzie to tragedia. jak Galaxy to pewnie exynos, gdzie exynosy zawsze były bardziej prądożerne od snapdragonów. W tym roku galaxy s23 ma już snapdragona równiez na rynku EU i czasy pracy na baterii są znacznie lepsze, bardzo porównywalne do tych z iphonów. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Półtora roku 13 mini Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts