gh0stxdaa 0 Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 płytę główną - Gigabyte B660M DS3H DDR4 chłodzenie - CPU ENDORFY Fera 5 (EY3A005) pamięć ram 2x - Kingston Fury Beast, DDR4, 8 GB, 3600MHz, CL17 (KF436C17BB/8) Procesor - Intel Core i5-12400F, 2.5 GHz, 18 MB, BOX (BX8071512400F) grafika - rtx 3060ti 8 gb posiadałem zasilacz - chieftec force series 750w (ma conajmniej 10 lat) dysk ssd 250gb mniej więcej z systemem windows przeniesiony ze starego kompa(cały dysk) dysk hdd 1t oba dyski podpięte do płyty poprzez sata i tu zaczynają się problemy 1. płyta widziała dysk ssd ale nie mogła zbootować systemu musiałem robić reinstal 2. płyta podczas pierwszego włączenia (po złożeniu całości i wsadzeniu do obudowy) wydała 5 dźwięków i tak cały czas (przed reinstalacją systemu) po reinstalacji udało się postawić go na nogi wszystko działało ale tylko do czasu co jakiś czas podczas uruchamiania znowu wydaje 5 sygnałów resetuje się i podnosi system problem nie dzieje się cały czas tylko sporadycznie ale zastanawia bios najnowszy zainstalowany PS. płyta była w serwisie niby prostowanie pinów ale piny nie byly uszkodzone PS 2. podczas grania zauważyłem że migają mi ledy oświetlenia które są zasilane z komputera ale tylko podczas grania w gry Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Beep codes....może to usterka baterii CMOS? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Masz możliwość pożyczenia od kogoś jego zasilacza do testów? Twój jest bardzo stary i może nie trzymać napięć. Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Włącz Launch CSM w BIOS. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Włącz Launch CSM w BIOS.Strzał w 10 Cytuj Link to post Share on other sites
gh0stxdaa 0 Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Włączyłem ten csm support zasilacz nie mam jak sprawdzić innym Cytuj Link to post Share on other sites
dd10 2 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 5 dźwięków to problem z CPU, pisałeś ze płyta miała prostowane piny więc prawdopodobnie w tym będzie problem, możliwe że nadal niektóre są krzywe i nie mają styku z CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Prędzej z gpu Cytuj Link to post Share on other sites
gh0stxdaa 0 Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 nie wiem wysyłam płytę i procesor na gwarancje zobaczę co się stanie jak nadal będzie problem zażądam zwrotu kasy za płytę Cytuj Link to post Share on other sites
dd10 2 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 4 minuty temu, gh0stxdaa napisał: nie wiem wysyłam płytę i procesor na gwarancje zobaczę co się stanie jak nadal będzie problem zażądam zwrotu kasy za płytę Sprawdź najpierw te piny bo jak są pokrzywione, prostowane itp. to szkoda zachodu z wysyłaniem bo i tak odrzucą gwarancje ze względu na uszkodzenia mechaniczne Cytuj Link to post Share on other sites
gh0stxdaa 0 Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 (edytowane) oni prostowali bo już raz płyta na gwarancji u nich była i to oni stwierdzili Naprawa Prostowanie i kontrola PINów jest udokumentowany serwis Dodam wam zdjęcia procesora pod światło te plamy są dziwne Edytowane 7 Marca 2023 przez gh0stxdaa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts