Skocz do zawartości

Recommended Posts

płytę główną - Gigabyte B660M DS3H DDR4

chłodzenie - CPU ENDORFY Fera 5 (EY3A005)

pamięć ram 2x - Kingston Fury Beast, DDR4, 8 GB, 3600MHz, CL17 (KF436C17BB/8)

Procesor - Intel Core i5-12400F, 2.5 GHz, 18 MB, BOX (BX8071512400F)

grafika - rtx 3060ti 8 gb

posiadałem zasilacz - chieftec force series 750w (ma conajmniej 10  lat)

dysk ssd 250gb mniej więcej z systemem windows przeniesiony ze starego kompa(cały dysk)

dysk hdd 1t oba dyski podpięte do płyty poprzez sata i tu zaczynają się problemy

1. płyta widziała dysk ssd ale nie mogła zbootować systemu musiałem robić reinstal

2. płyta podczas pierwszego włączenia (po złożeniu całości i wsadzeniu do obudowy) wydała 5 dźwięków i tak cały czas (przed reinstalacją systemu) po reinstalacji udało się postawić go na nogi wszystko działało ale tylko do czasu co jakiś czas podczas uruchamiania znowu wydaje 5 sygnałów resetuje się i podnosi system problem nie dzieje się cały czas tylko sporadycznie ale zastanawia

bios najnowszy zainstalowany

PS. płyta była w serwisie niby prostowanie pinów ale piny nie byly uszkodzone

PS 2. podczas grania zauważyłem że migają mi ledy oświetlenia które są zasilane z komputera ale tylko podczas grania w gry

4 minuty temu, gh0stxdaa napisał:

nie wiem wysyłam płytę i procesor na gwarancje zobaczę co się stanie jak nadal będzie problem zażądam zwrotu kasy za płytę

Sprawdź najpierw te piny bo jak są pokrzywione, prostowane itp. to szkoda zachodu z wysyłaniem bo i tak odrzucą gwarancje ze względu na uszkodzenia mechaniczne

oni prostowali bo już raz płyta na gwarancji u nich była i to oni stwierdzili Naprawa Prostowanie i kontrola PINów jest udokumentowany serwis

Dodam wam zdjęcia procesora pod światło te plamy są dziwne

IMG20230307170317.jpg

Edytowane przez gh0stxdaa