Skocz do zawartości

zwolay

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    499
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

23 OK

O zwolay

  • Tytuł
    Gaduła

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Miejscowość:
    Kraków

Ostatnie wizyty

9382449 wyświetleń profilu
  1. tak zrobiłem jako rzekłeś (napięć nie ruszałem) i mamy takie coś: https://zapodaj.net/c13416f5aa634.png.html Pytania sa dwa-czy już jest ok? I drugie-czy jest sens pokusić się jeszcze o jakieś zmiany (wyższe taktowanie czy coś tam innego)?
  2. Dokładnie te: https://www.x-kom.pl/p/641488-pamiec-ram-ddr4-goodram-16gb-2x8gb-4000mhz-cl18-irdm-pro-black.html
  3. No dobrze ale po pierwsze nic mi to nie mówi, po drugie nie wiem czy to dobrze czy źle a jeśli źle-to po trzecie-nie wiem co z tym fantem zrobić....
  4. https://zapodaj.net/71f435fabea7e.png.html z tego wynika że 1800...i co z tym dalej zrobić?
  5. CPU-Z pokazuje takie coś: https://zapodaj.net/e83b0f4e0fc62.png.html dlaczego tak jest , czy to ok a jeśli nie-gdzie i jak to zmienić? W Biosie płyty pamięci ustawiłem na 3800 (max dla tych kości to 4000) - procek Ryzen 7 5800 X a płyta MSI B550 Tomahawk-dziękuję za porady!
  6. wszystko jest dobrze skonfigurowane. Gdzieś tam dokopałem się do wątku że AVG robi problemy -po wyłączenia na próbę ochrony maili ściągnął pocztę no ale co z tego-po co mi ochrona którą muszę wyłączyć? Za chwilę znów ni z gruchy ni z pietruchy program wołał o hasło, potem zapominał i trzeba było wpisywac po raz drugi,potem się znów przyburzył o certyfikaty-rzygać mi się tym powoli chce....
  7. Nie wiem...no ale dwa pytania tak na gorąco-czy pomoże dodanie pliku uruchamiającego pocztę do wyjątków? I czy to bezpieczne? W sensie czy jeśli dodam go jako wyjątek to czy poczta przychodząca i wychodząca będą filtrowane pod kątem wirusów?
  8. Witam-mam problem z odbieraniem i wysyłaniem poczty. Dotyczy to programów pocztowych ale chodzi tylko niektóre serwery-np. na gmail działa wysyłanie i odbieranie, na poczta.onet.pl tak samo, ale już na onet.eu nie działa nic. Listy dochodzą i mogę je wysyłać ale tylko przez stronę www co jest dość upierdliwe bo różnych skrzynek mailowych (firmowych ,osobistych itd ) mam chyba z 7). Od razu napisze że wszystkie ustawienia logowania, szyfrowania , smtp, IMAP itd mam wpisane prawidłowo-sprawdzałem chyba z 10 razy i porównywałem na oficjalnych stronach. Próbowałem Thunderbirda, Claw Mail-i ni
  9. Kupię przejściówkę-póki co kabel HDMI od TV jest odłączony -dziękuję za porady!
  10. Niestety GTX ma jeden port HDMI....natomiast jak się odłączy od niego kabel do TV to wszystko działa normalnie i można wejść do BIOSU korzystając z monitora. Wygląda to tak jakby pierwszeństwo miało HDMI a z kolei w BIOS nie znalazłem żadnych opcji o monitorach itp
  11. ??? puściłem pełny cykl memtest (13 testów-włącznie z hammer test) i trwało to z pół godziny
  12. Panie....dej Pan spokój Ja jestem takim użytkownikiem że chcę wszystko zmontować w pięć minut i potem się tym nie babrać przez pięć lat jakie tam 40 cykli... zrobię jeszcze ze 3 i już
  13. Ok-na razie zostawiłem mu 3800 i puściłem memtest-jeden pełny cykl-nie było błędów. Czy jeden cykl wystarczy? A teraz zmagam się z czymś innym- podaję linka żeby nie zaśmiecać:
  14. Sytuacja jest taka-karta graficzna GTX 970, pod nią podpięty monitor (stary dziadek-końcówka DVI) a telewizor podpięty przez HDMI.Głowy jest monitor, telewizor jako 2.Po włączeniu kompa monitor jest uśpiony, budzi się dopiero na ekranie powitalnym Windowsa 10 ale np nie mogę wejść do BIOSU bo nie dostaje sygnału-monitor po prostu śpi-jest czarny a kontrolka mruga. Na TV wszystko działa i tak de facto tylko na TV mogę wejść do biosu i coś tam pozmieniać. Jako ciekawostkę podam to że tak się stało gdy zmieniłem uruchamianie na UEFI z CSM-przy CSM wszystko działało dobrze i monitor wstawał
×
×
  • Dodaj nową pozycję...