Skocz do zawartości

Zamiennik baterii do laptopa

Recommended Posts

Witam,

Szukam nowej baterii do laptopa Lenovo B70-80. Oryginalna, o oznaczeniu L12L4E01, niestety zaczyna kończyć swój żywot. Tego modelu już nigdzie nie dostanę, więc pozostają zamienniki. Do wyboru mam produkty całkiem dla mnie nieznanych marek/firm (no, jedynie obił mi się z nich o uszy Green Cell) i chciałbym uzyskać radę od lepiej obeznanych w temacie odnośnie wyboru - które produkty wziąć pod uwagę, a które ominąć szerokim łukiem. O ile w ogóle jakiś faktyczny wybór będzie, bo liczę się również z tym, że poniższa lista może okazać się i tak z grubsza jednym i tym samym, tylko naklejki z logiem będą inne.

No to zaczynamy:

Quantum
Movano
Enestar
RDY
Green Cell
Mitsu

Przykładowe modele: klik

Jeżeli ktoś ma inny produkt warty polecenia, to rzecz jasna nie zamykam się na listę powyżej.

Z góry dzięki za pomoc.

• Lubię to 1

https://ramtech.pl/71304,Bateria_Lenovo_G400s_G500s_G505s_S410p_S510p_Z710
Movano z serii premium jest ok, kupowałem do kilkunastu laptopów, powyższy sklep też jest legitny.

Jeżeli się zdecydujesz nie zapomnij o rejestracji na stronie producenta, dostaniesz dodatkowe 6 miesięcy gwary.

Montowalem juz 2 baterie Green Cell do starego laptopa rodzicow i jak na razie nie bylo zadnych problemow z kombatybilnoscia.

Najlepiej doplacic troche i wziac te baterie na ogniwach Samsung.Znaczenie ma tez to ile bateria lezala gdzies w magazynie zeby po zamontowaniu nie okazalo sie ze jest cos uszkodzone - ale raczej tego nie ma jak sprawdzic, zdjecia produktu na jakiejkolwiek stronie moga byc jedynie pogladowe.

Ale z tego co zauwazylem przy dosc intensywnym korzystaniu z laptopa to obojetnie czy oryginal czy zamiennik baterii to 2-3 lata i niestety do wymiany :)

46 minut temu, sebki1 napisał:

Znaczenie ma tez to ile bateria lezala gdzies w magazynie zeby po zamontowaniu nie okazalo sie ze jest cos uszkodzone

To nie ma znaczenia. Nowe ogniwa 18650 mają bardzo mały współczynnik samorozładowania.

Rozbierałem kilka zamienników baterii do laptopów (celem wykorzystania ogniw do innych rzeczy) i były tam zawsze markowe ogniwa. Jednak nie powiem od jakiej firmy były to zamienniki.