login1969 218 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Dzień dobry, jak w tytule, nagle bez żadnego powodu zniknęły mi prawie wszystkie kontakty z telefonu służbowego. Zostało parę numerów, nie wiem dlaczego akurat one ocalały. To jest telefon służbowy i akurat jestem na urlopie więc go nie używam, tak więc nie jest możliwe żebym coś kliknął nie potrzebnie lub ręcznie je usunął. Niedawno zainstalowałem sobie WhatsApp-a ale do dziś wszystko było ok. Na koncie Google mam tylko te kontakty które ocalały. Próbowałem dowiedzieć się coś w internecie ale nic ciekawego tam się nie dowiedziałem. Telefon uruchamiałem ponownie, czyściłem pamięć podręczną aplikacji Kontakty, wyjmowałem kartę SIM i nic. Czy ktoś z forumowiczów potrafi mi pomóc i doradzić jak te kontakty odzyskać?Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 2 godziny temu, login1969 napisał: Na koncie Google mam tylko te kontakty które ocalały Na Google masz historię i możesz przywrócić kontakty chyba do 30 dni, ale pod warunkiem, że były one synchronizowane. Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Jak wejdę w "Ustawienia", "Google usługi i ustawienia", następnie w "Konfiguracja i przywracanie", "Przywracanie kontaktów" to wyskakuje komunikat że "Nie ma czego przywrócić" a synchronizacja od samego początku jest włączona. Natomiast jeżeli wejdę w "Kopię zapasową" to mam że została utworzona wczoraj o 08:07 ale nie wiem gdzie szukać tej kopii zapasowej. Nie mogę w Google znaleźć historii. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Z poziomu komputera logujesz się na Google. Wybierasz "kontakty", wchodzisz w kosz. Jeśli kontakty były skasowane przez ostatnie 30 dni, to masz coś w koszu. A jak nie ma, to nie ma. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Niestety w koszu nie ma, czyli tak jak pisałem ręcznie ich nie mogłem skasować a w jaki sposób zniknęły to nie mam pojęcia. Wczoraj z tego telefonu nie wykonywałem żadnych połączeń. Rozmawiałem z niego przedwczoraj i wszystkie kontakty były. Cuda normalnie. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Probowales podlaczyc telefon do komputera albo laptopa i recznie poszukac pliku z kontaktami w folderach ? Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Z poziomu telefonu znalazłem folder Contact Backup ale tutaj są tylko te kontakty które ocalały. Nie mam pojęcia w jakim folderze jeszcze mogłyby być. Udało się!!! Wszedłem w "Pamięć wewnętrzną", "Pliki" i każdy z nich przeglądałem. Okazało się że kontakty były w pliku "Bluetooth". Nie wiem jakim cudem! Zaimportowałem na konto Google i w tym momencie pokazały się w "Kontaktach". Dzięki serdeczne za pomoc Panowie. Zdrowych i wesołych Świąt Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 No i prawidlowo Wzajemnie Wesolych Swiat Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Idealne dla potomnych, nie ma co panikować byleby mieć zawsze pełna synchronizację z kontem google. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts