AudiAWX 3761 Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Ze sklepu gogle play ściągamy tunel bear https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android Zakładamy konto i ustawiamy Francję, jak nie idzie to Niemcy I mamy najnowszą wersję Antka 12.Może być że trzeba kilka razy czynność powtórzyć bo będzie pobierał wersję 11, później 12 C05 i wreszcie 12 c12Jak zacznie pobierać to wyłączyć misia bo ma darmowo mały transfer, więc chcąc poszukać kilka razy aktualizacji trzeba oszczędzać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Generalnie działa to w większości smartfonów z chin. Regiony mające najszybsze aktualizacje to : Indie, Niemcy, Szwajcaria. Mimo to nie polecam tego od siebie. Praktykowałem to wielokrotnie i nie wiem czy to kwestia wczesności oprogramowania czy nieznanych mi innych czynników ale są bugi. Najbardziej irytujący w Mi 11 Lite NE po zainstalowaniu A12(ok 2-3 mies temu) - odblokowanie powinno nastąpić po dotknięciu przycisku, nie zawsze działa. Naciskam więc przycisk - ekran czarny, naciskam drugi raz ekran zapala się i gaśnie, trzeci, czwarty, nic. W 11 T Pro nie instalowałem w ogóle Andka 12 z uwagi na powyższe. Dobry temat na dyskusję, może ktoś też ma spostrzeżenia na temat softów z innego regionu. Edytowane 9 Grudnia 2022 przez JohnyRambo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 W dniu 9.12.2022 o 12:02, JohnyRambo napisał: Generalnie działa to w większości smartfonów z chin. Regiony mające najszybsze aktualizacje to : Indie, Niemcy, Szwajcaria. Mimo to nie polecam tego od siebie. Praktykowałem to wielokrotnie i nie wiem czy to kwestia wczesności oprogramowania czy nieznanych mi innych czynników ale są bugi. Najbardziej irytujący w Mi 11 Lite NE po zainstalowaniu A12(ok 2-3 mies temu) - odblokowanie powinno nastąpić po dotknięciu przycisku, nie zawsze działa. Naciskam więc przycisk - ekran czarny, naciskam drugi raz ekran zapala się i gaśnie, trzeci, czwarty, nic. W 11 T Pro nie instalowałem w ogóle Andka 12 z uwagi na powyższe. Dobry temat na dyskusję, może ktoś też ma spostrzeżenia na temat softów z innego regionu. Masz rację sam to przerabiałem na OnePlus. Lepiej dać im czas aż przetestują na chindusach i dostarcza dopracowany updated 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 10 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Jak dla mnie to w Realme jest tylko lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 @up Ty to albo jesteś przedstawicielem tej firmy albo fanboyem Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 10 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Fanboyem tak, ale Huawei i Gigabyte. Natomiast nic nie poradzę że obecnie Realme jest naj. jakość/cena.Mam już 3 sztuki gt. Na codzień łażę jeszcze z Huawei P30. Natomiast nie trawię Apple, Xiaomi i Asusa. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Godzinę temu, KwantowyYebaka napisał: Lepiej dać im czas aż przetestują na chindusach i dostarcza dopracowany updated Po to właśnie aktualizacje pojawiają się stopniowo, żeby w razie poważnych błędów zmniejszyć ilość niezadowolonych klientów. Nauczony doświadczeniem nie rzucam się na pojawiającą się aktualizację. Wiele razy były "skopane" updejty na różnych urządzeniach. Samo Google ze swoim czystym androidem zaliczało poważne wtopy i wycofywało aktualizacje. Nowa wersja 5 androida, to była wielka porażka, gdzie na tablecie od google wprowadzili niespotykane mulenie urządzenia. Ludzie wysyłali na serwis i wracały tablety ze starym androidem, bo nowy był nieużywalny Samsung też wtopy zaliczał. Jak na moim Realme pojawiła się pierwsza aktualizacja, najpierw spytałem kolegi czy zainstalował. Nie było uwag, więc ją zrobiłem. Potem już instalowałem od razu, bo Realme to nie Google ani Samsug. Przy nowej wersji androida czytnik w ekranie dostał kopa, a ludzie na ulicy zaczęli się uśmiechać Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 No i po to aktualizacje są stopniowo, aby cały świat się nie rzucił na nie w jednym momencie bo serwery nie wyrobią Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 @AudiAWX Właśnie zamówiłem Realme GT2 12/256 jako wymianka Mi 11 Lite. Oby się sprawdził 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 To poszedles po bandzie. Mi były 4 potrzebne to na gt bym ogłosił upadłość. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Co zły jest ? Tak chwalilłeś hah 12 GB i 888 będzie myslę ok Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Gdyby tam był 888+ to może bym się na jeden szarpał.Trochę się bałem 888 bo często tel w uchwycie za szyba na słońcu. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Mi 888 styknie miałem go w 21 FE tylko tam pamięci 6 GB i aparat padł sam z siebie i od tej pory samsunga pożegnałem. Do S7 były super potem to już jeden wuj.. Ja potrzebuję szybki tel do pracy z mailem, telco, muzyka na siłkę, dobry aparat glowny do tele mam lustro. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Nie no dobry być musi, ale bez plusa się bardziej gotuje. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Hm litografia ta sama, w sumie chyba tylko rdzeń primary się różni. Może to kwestia chłodzenia ? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Po chamsku się wepchnęm bo w Realme Panowie widzę jesteście, 9 pro+ w temacie smartfonów do 1,5k z naciskiem na dość dobre foto? będzie dobrym wyborem czy da się coś lepiej? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 16 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Nie za bardzo mnie interesuje jaki aparat ma telefon bo mam Canona, ale porównując do huawei p30, to zdjęcia z 9pro+ wcale gorsze nie były. Bawiłem się dawno temu bo mnie korcił mediatek dla żony.Chyba trochę to się cięło, ale od tamtej pory to ma pewnie poprawki i nowego androida. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Master Master i żonie zamówiłem pod choinke w zamian za obecnego Mi 9 lite. RAMu tyle samo ale aparat lepszy i procek za 1299 , fajnie trafiłem Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 @AudiAWX Kojarzysz może o co chodzi, GT2 ma dwie diody przy aparacie, działa jedna. To atrapa czy może mam wadę tech ? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Na. Ale nie powiem, se doczyta. https://komorkomania.pl/realme-gt-2-pro-test-aparatu-z-mikroskopem,6779848830122113a Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Właśnie mikro nie aktywuje. Jedna świeci Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Może za widno...? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Wszystko sprawdziłem. Musze dorwac w jakimś elektromarkecie i sprawdzić Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Historia kończy się tak ze dziś kupiłem S22. GT2 nagle przestał działać dotyk. Pojechał na serwis. Dla mnie jednak niezawdoność. A szkoda bo świetny sprzęt. Wróci to będę sprzedawał za 1999 jakby kto chciał. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts