Gość effendi360 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 iP mam od 4 miesięcy już. Chwilę na nim pograłem, a teraz jedyna rzecz jaka się ogranicza to dzwonienie, notatki, kalkulator, budzik, muzyka itd. Co prawda aplikacji jest wiele, co z tego jak i tak z tego nie korzystam? No właśnie dobrze, że to zauważyłeś. Niektórzy ludzie naprawdę powinni się zastanowić co im potrzebne - telefon czy smartphone. Ja znam kilku co mają iP i Ci powiem, że korzystają z niego w taki sposób, że by Ci szczena opadła. Mój boss na przykład przychodzi na budowę z iP4 i jemu nic więcej do pracy nie potrzebne ! Telefon za niego, mierzy, liczy, rysuje, wysyła a gościu się śmieje. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Wszystko fajnie,ale tylko jak się ma 3G w zasięgu na całe miasto i to tak żeby te 6Mbs było.Często jak wracam z pracy w korku to sobie np.telewizję na iphone oglądam (nie polecam jeżeli ktoś płaci za internet). Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Plastykowe zabawki Samsunga, nieudolnie kopiujące oryginale pomysły Apple... iPhone bije na głowę pod względem jakości wykonania wszystkie telefony Samsunga, szkoda tylko że iOS nie oferuje tylu możliwości konfiguracji UI. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ouu widać. że fanatyk Apple'a zauważył, że Samsung robi lepsze telefony. A i przy okazji nawet nie trzymałeś SGS 2 w łapach więc się nie odzywaj betonie. Cytuj Link to post Share on other sites
koliber2408 0 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 @Mixtape, innych wyzywasz od fanboyów, a mam wrażenie że sam nie jesteś lepszy ;]. dla mnie SGSII i iPhone to porównywalne telefony, po prostu każdy wybiera to co mu się bardziej podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak tylko przeczytaj jego komentarz to zobaczysz ile jest tam jadu i nienawiści do innych marek prócz Apple'a Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 (edytowane) Tak tylko przeczytaj jego komentarz to zobaczysz ile jest tam jadu i nienawiści do innych marek prócz Apple'a Witaj Mixtape,dawno cię tu nie było-pewnie byłeś w polsce Ale gość nie kłamał,a fanboye samsunga udają że nie widzą że samsung kopiuje innych. http://myapple.pl/content/2101-jobs-ostrzegal-samsunga-przed-pozwem-patentowym.html Edytowane 1 Października 2011 przez Nalovp Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak ale tak czy siak ta cała wojna patentowa to jak przedszkole. Ja bym podsumował twój link tak : To jakby Fiat pozwał Forda za to, że Ford ma większe F. Takie są różnice Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Mixtape jesteś ślepy i śmieszny Nienawidzę tylko Samsunga - marne, tanie podróbki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 WOJNA ! To lubię !!! Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Qpers- przyganiał kocioł garnkowi. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 @Qpers Szkoda tylko iP sklada sie glownie z podzespolow, ktore wyjechaly z fabryk Samsunga Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Tak ale tak czy siak ta cała wojna patentowa to jak przedszkole. Ja bym podsumował twój link tak : To jakby Fiat pozwał Forda za to, że Ford ma większe F. Takie są różniceByła taka wojna podczas wprowadzania Pandy na rynek . Tylko wtedy akurat Renault miało pretensje - http://www.samar.pl/__/3/3.a/2955?locale=pl_PL Cytuj Link to post Share on other sites
krystyn 0 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) Plastykowe zabawki Samsunga, nieudolnie kopiujące oryginale pomysły Apple... iPhone bije na głowę pod względem jakości wykonania wszystkie telefony Samsunga, szkoda tylko że iOS nie oferuje tylu możliwości konfiguracji UI. Masz tu porównanie "nieudolnej plastykowej zabawki Samsunga" i "jakość wykonania iPhone'a". http://www.conowego.pl/aktualnosci/iphone-4s-kiepsko-znosi-upadki-galaxy-s-ii-gora-3540/ Okazuje się że nie wszystko złoto co się świeci. Edytowane 20 Października 2011 przez krystyn Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 A recenzjach pisze się, że SGS ma kiepskie plastiki... Joker pwns Cytuj Link to post Share on other sites
robertx123 0 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Posiadam od jakiś dwóch miesięcy SGS2 i mogę śmiało stwierdzić, że telefon jest warty swojej ceny i o niebo lepszy od Iphone'a 4, którego także miałem okazję użytkować przez kilka dni. Telefon jest niewiarygodnie szybki - wszystkie aplikacje oraz gry chodzą bez zarzutu, nie zamulają itp. Ekran jest bardzo czuły i wyświetla naprawdę dobre kolory Na początku bateria średnio trzymała, ale w kolejnych softach poprawili to i teraz 3dni normalnego użytkowania to standard (trochę wifi, trochę gierek, smsy, dzwonienie, gps) Aparat nagrywa dobrej jakości filmy, zdjęcia także w miarę ok, choć niektórych mogą denerwować przebarwienia (tzn czerwona plamka, która występuje na białym tle gdy jest za mało światła) Ogólnie telefon jest dobrze wykonany - jedynym małym minusem jest tylna klapka - jest wkładana za pomocą zatrzasków, a z racji tego, że jest to cienki plastik, ktoś gdy często wymienia sim lub baterię i nie podchodzi do tego delikatnie może uszkodzić te ząbki. Ale klapka ma także plusa - jest matowa oraz posiada taki chropowaty plastik, dzięki czemu ładnie się prezentuje i lepiej trzyma w dłoni. Co do wielkości ekranu - sam myślałem, że będzie telefon za duży z racji tak dużego ekranu, niestety myliłem się. Po przesiadce z Omnii HD(ekran 3,7cala), telefon ten lepiej się nosi w kieszeni ! Jest troszkę większy, ale za to o wiele cieńszy - i to jest duży komfort noszenia w szczególnie w rurkach. Głośnik telefonu nie należy do szczytów techniki, ale gra całkiem dobrze (szkoda, że jest jeden - na dwóch lepiej by się oglądało filmy, tak jak to było w Omnii HD) i nie charczy. Mógłby być trochę głośniejszy. Jakby ktoś się bał o porysowanie tylnych plastików to polecam kupić SGP CASE ULTRA CAPSULE - nie jest tani, ale za to świetnie pasuje do telefonu, ładnie wygląda i oczywiście dobrze chroni telefon. Pozdrawiam Edytowane 29 Października 2011 przez robertx123 Cytuj Link to post Share on other sites
kozamasters 1 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 SGS II jest: -1 Szybszy -2 Wytrzymalszy. oto dowód ( ) -3 Ma lepszy ekran (żywe kolory , jasność , więcej subpixeli) -4 ilość pamięci ram (512 IP4) (1024 SGS ) -5 Procesor ( IP4 ma procek 1Ghz-jeden rdzeń, architektura arm cortex A-8 wyprodukowany przez SAMSUNGA) (SGS 2 ma procek exynos 1,2GHz dwurdzeniowy , architektura arm cortex A-9 wyprodukowany przez samsunga) Cytuj Link to post Share on other sites
Cosmos 0 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) Jeśli nie będziesz używać Siri to bierz iPhone 4S. Edytowane 14 Listopada 2011 przez Cosmos Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Noż toś ty teraz dowalił do pieca.... Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Jeśli nie będziesz używać Siri to bierz iPhone 4S. :hahaha: Ten temat już dawno powinien być zamknięty. Cytuj Link to post Share on other sites
iKymco 0 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Może ja się wypowiem używam obu telefonów Galaxy S II i iPhone 4. I jak ktoś pisze, że Galaxy S II jest lepszy bo ma 2 rdzenie i 1GB RAMU to mnie na wymioty bierze. Galaxy S II był by bardzo szybki i dobry gdyby nie miał Androida. Andek to najgorzej napisany system na świecie. Co z tego, że ma 2 rdzenie skoro animacje nie chodzą płynnie ? Zobacz sobie grę Infinty Blade na iPhone. Dlaczego Epic Games nie chce wydać Infinity Blade na Androida ? bo by się potwornie zacinał nawet przy 6 rdzeniach. A iPhone przy 1Ghz potrafi obsługiwać gry z taką grafiką dzięki stabilności iOS. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Infinity Blade to już stara gra,ale można porównać jak chodzi gra Modern Combat 3 Fallen Nation na obu modelach (Galaxy S2 vs Iphone4s). http://www.youtube.com/user/gameloft?blend=1&ob=5 Ps.Grafika w tej grze to już jest jak w najnowszym COD MW3. Edytowane 20 Listopada 2011 przez Nalovp Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts