Cepheus119 553 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Oto uniwersalna rozpiska na mase. Żryj więcej niż potrzebujesz, ćwicz tak jakbyś miał się zrzygać ze zmęczenia, śpij więcej niż potrzebujesz. I tak parę lat. i kreatynka do tego :DD Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Spoko, czekamy na filmik Dzisiaj spróbowałem na normalny kosz (3,05) - zatrzymałem się na obręczy. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Ehh ja raz w życiu miałem okres, że pakowałem .. chociaż przy 190 cm to żaden wyczyn .. 184 cm i też mi się ze 2 razy zdarzyło... Ale ja mam strasznie krótkie ręce . Jak kilka cm niżsi koledzy wyciągnęli łapę, to sięgałem im do połowy śródręcza... i kreatynka do tego :DD Ma zasadniczą wadę: odstawiasz - efekt znika . Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 184 cm i też mi się ze 2 razy zdarzyło... Ale ja mam strasznie krótkie ręce . Jak kilka cm niżsi koledzy wyciągnęli łapę, to sięgałem im do połowy śródręcza... Ma zasadniczą wadę: odstawiasz - efekt znika . Więc po co odstawiać ? Na kreatynie można w zasadzie cały rok jechać, oczywiście mówię o dawce wyrównującej utratę naturalnej kreatyny, powiedzmy koło 3 g dziennie. Ostatnio taką suplementację preferuję. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Ma zasadniczą wadę: odstawiasz - efekt znika . Nie pomyliłeś kreatyny z witaminą S? Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Raczej nie. Na pewno nie wychodzi drogo, zwłaszcza monohydrat, ale czy warto, to już każdy musi sobie odpowiedzieć sam. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Suplementacja 3750 mg monohydratu kreatyny dziennie daje 15 zł na miesiąc, także dość przystępnie. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Według niektórych wystarczy więcej soli żreć i efekt będzie dużo lepszy. Ale ja żre i to i to. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 @up - a co sól ma dać przy zwiększonym spożyciu? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Sód zawarty w soli poprawia gospodarkę wodną w organizmie, zatrzymuje wodę w mięśniu dzięki czemu jest on lepiej zaopatrzony. Edytowane 3 Listopada 2016 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Tak, to zupełnie takie samo działanie co kreatyna, przecież ona tez tylko zatrzymuje wodę.. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Gdzieś tak napisałem? Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Nie od dziś wiadomo, że najlepszą pompa jest po wielkim słonym burgerze sprawdzane wielokrotnie a to i sól i kreatyna z woła Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Sól w dużych ilościach pewnie nie jest wskazana (tzn. zdrowa), więc nie stosowałbym soli jako zamiennika dla monohydratu kreatyny... A co do sensowności stosowania mono: jest to jeden z najlepiej przebadanych suplementów i zdecydowanie działa, choć żeby poczuć i zobaczyć efekty, trzeba solidnie tyrać na treningach i dobrze jeść, ale te dwa warunki muszą być spełnione niezależnie od suplementacji jakąkolwiek substancją. Ja po dłuższej przerwie od supli stosuję obecnie mono od ok 5 tygodni i efekty są zarówno na wadze jak i na ciężarach. Główna różnica pomiędzy tanim i sprawdzonym mono a drogimi i "bardziej zaawansowanymi" formami kreatyny jest taka, w moim odczuciu, że mono wolno się rozkręca i efekty przychodzą po ok. 2 tygodniach stosowania. Niemniej przy tak niskiej cenie to pikuś. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Nikt nie kwestionuje efektów kreatyny W TRAKCIE jej zażywania, bardziej chodzi o to, co z tego zostaje po jej odstawieniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 A co do sensowności stosowania mono: jest to jeden z najlepiej przebadanych suplementów i zdecydowanie działa, choć żeby poczuć i zobaczyć efekty, trzeba solidnie tyrać na treningach i dobrze jeść no nie do końca też z tym jedzeniem ... przecież można stosować kreatynę na redukcji i tak samo czuć dobry efekt ... u mnie to fajnie widać na basenie, gdzie płynąc tak samo szybko na taką samą odległość mam znacnzie mniejszą zadyszkę niż bez kreatyny. Ale to raczej się większych dawek tyczy niż moja obecna. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 @up: miałem na myśli typowe zastosowanie kredy czyli większa siła i masa mięśniowa. Nie wiem, czy kreatyna nadaje się na redukcję. Po co? A spadki po kredzie? Minimalne, przecież to nie bomba, żeby duże spadki były. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Oczywiście, że się nadaje na redukcję - chroni mięsień, pozwala zachować siłę. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Oczywiście, że się nadaje na redukcję - chroni mięsień, pozwala zachować siłę. No dokładnie .. nie traktuję jej jako super środka na bicie rekordów w przysiadzie ale raczej równolegle do multivitaminy - ma mi zapełnić spokojną i trochę "lżejszą" w sensie psychicznym i fizycznym redukcję. Może wielkich efektów nie daje ale dobrze wiedzieć, że masz jakieś wsparcie jak latasz po siłowni robiąc interwały Cytuj Link to post Share on other sites
DREWANIAK 246 Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Nikt nie kwestionuje efektów kreatyny W TRAKCIE jej zażywania, bardziej chodzi o to, co z tego zostaje po jej odstawieniu. Zostaje tyle ile wypracujesz na treningu i zjesz po nim. Nic więcej i nic mniej. Po za tym kreska jest tak tania że można robić spokojnie stałą suplementację (i nigdy nie zejść z pompy ) Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Minimalny spadek siły i objętości jest po cyklu a przy stałej suplementacji nie można stosować dawek takich jak przy cyklicznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Na SFD jest mała promocja na Black Friday (jeszcze trwa). Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Zna ktoś jakieś cebulowe* strony z rozpiskami diet proteinowych? 185cm 75kg a chce dobić do 90 przy tym cały czas ćwiczyć i na koniec zrobić redukcje tak do 80-85. Do tego od niedawna biorę białko Real Whey 100 ,1 kapa na dzień. cebulowe*-darmowe Cytuj Link to post Share on other sites
viNMass 96 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Zna ktoś jakieś cebulowe* strony z rozpiskami diet proteinowych? 185cm 75kg a chce dobić do 90 przy tym cały czas ćwiczyć i na koniec zrobić redukcje tak do 80-85. Do tego od niedawna biorę białko Real Whey 100 ,1 kapa na dzień. cebulowe*-darmowe Dlaczego samemu nie rozpiszesz sobie diety? Wylicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i jak już tak to wpisz w google "dieta na mase dla osoby wazacej 75kg", coś się znajdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 To ja się powtórzę Oto uniwersalna rozpiska na mase. Żryj więcej niż potrzebujesz, ćwicz tak jakbyś miał się zrzygać ze zmęczenia, śpij więcej niż potrzebujesz. I tak parę lat. Nadal aktualne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts