Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ehh ja raz w życiu miałem okres, że pakowałem .. chociaż przy 190 cm to żaden wyczyn .. 

184 cm i też mi się ze 2 razy zdarzyło... Ale ja mam strasznie krótkie ręce :). Jak kilka cm niżsi koledzy wyciągnęli łapę, to sięgałem im do połowy śródręcza...

i kreatynka do tego :DD

Ma zasadniczą wadę: odstawiasz - efekt znika :).

184 cm i też mi się ze 2 razy zdarzyło... Ale ja mam strasznie krótkie ręce :). Jak kilka cm niżsi koledzy wyciągnęli łapę, to sięgałem im do połowy śródręcza...

Ma zasadniczą wadę: odstawiasz - efekt znika :).

Więc po co odstawiać ? :) Na kreatynie można w zasadzie cały rok jechać, oczywiście mówię o dawce wyrównującej utratę naturalnej kreatyny, powiedzmy koło 3 g dziennie. Ostatnio taką suplementację preferuję.

Sól w dużych ilościach pewnie nie jest wskazana (tzn. zdrowa), więc nie stosowałbym soli jako zamiennika dla monohydratu kreatyny...

A co do sensowności stosowania mono: jest to jeden z najlepiej przebadanych suplementów i zdecydowanie działa, choć żeby poczuć i zobaczyć efekty, trzeba solidnie tyrać na treningach i dobrze jeść, ale te dwa warunki muszą być spełnione niezależnie od suplementacji jakąkolwiek substancją. Ja po dłuższej przerwie od supli stosuję obecnie mono od ok 5 tygodni i efekty są zarówno na wadze jak i na ciężarach. Główna różnica pomiędzy tanim i sprawdzonym mono a drogimi i "bardziej zaawansowanymi" formami kreatyny jest taka, w moim odczuciu, że mono wolno się rozkręca i efekty przychodzą po ok. 2 tygodniach stosowania. Niemniej przy tak niskiej cenie to pikuś. 

A co do sensowności stosowania mono: jest to jeden z najlepiej przebadanych suplementów i zdecydowanie działa, choć żeby poczuć i zobaczyć efekty, trzeba solidnie tyrać na treningach i dobrze jeść

no nie do końca też z tym jedzeniem ... przecież można stosować kreatynę na redukcji i tak samo czuć dobry efekt ... u mnie to fajnie widać na basenie, gdzie płynąc tak samo szybko na taką samą odległość mam znacnzie mniejszą zadyszkę niż bez kreatyny. Ale to raczej się większych dawek tyczy niż moja obecna.

Oczywiście, że się nadaje na redukcję - chroni mięsień, pozwala zachować siłę.

No dokładnie .. nie traktuję jej jako super środka na bicie rekordów w przysiadzie ale raczej równolegle do multivitaminy - ma mi zapełnić spokojną i trochę "lżejszą" w sensie psychicznym i fizycznym redukcję. Może wielkich efektów nie daje ale dobrze wiedzieć, że masz jakieś wsparcie jak latasz po siłowni robiąc interwały :)

Nikt nie kwestionuje efektów kreatyny W TRAKCIE jej zażywania, bardziej chodzi o to, co z tego zostaje po jej odstawieniu.

Zostaje tyle ile wypracujesz na treningu i zjesz po nim. Nic więcej i nic mniej. Po za tym kreska jest tak tania że można robić spokojnie stałą suplementację (i nigdy nie zejść z pompy :P )

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zna ktoś jakieś cebulowe* strony z rozpiskami diet proteinowych? 185cm 75kg a chce dobić do 90 przy tym cały czas ćwiczyć i na koniec zrobić redukcje tak do 80-85. Do tego od niedawna biorę białko Real Whey 100 ,1 kapa na dzień.

cebulowe*-darmowe   

Zna ktoś jakieś cebulowe* strony z rozpiskami diet proteinowych? 185cm 75kg a chce dobić do 90 przy tym cały czas ćwiczyć i na koniec zrobić redukcje tak do 80-85. Do tego od niedawna biorę białko Real Whey 100 ,1 kapa na dzień.

cebulowe*-darmowe   

Dlaczego samemu nie rozpiszesz sobie diety? Wylicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i jak już tak to wpisz w google "dieta na mase dla osoby wazacej 75kg", coś się znajdzie.