GRAABI 7278 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 brzuch można trenować codziennie Bzdura,tylko narażamy się w ten sposób na kontuzje. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Graabi wyrywasz zdanie z kontekstu, można go ćwiczyć ale nie musisz tak ? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 @Up Że jak? Tak samo możesz powiedzieć że każdy inny mięsień można ćwiczyć codziennie ale nie musisz tego robić Poza tym nie wydaje mi się żeby brzuch mógł się szybciej regenerować bo niby z jakiego powodu? Może i tak jest, nigdy nie wnikałem i nie słyszałem o tym. Na pewno warto ćwiczyć go siłowo a nie ogromną ilością powtórzeń które najczęściej widzę w sali. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) @ok być może trochę źle się wyraziłem ale faktem jest, że najciężej zrzucić tłuszcz w okolicach brzucha być moze z tego powodu, że mięśnie brzucha są dość małe a z tego co wiem im więcej i im większe mięśnie są w danej partii ciała tym skuteczniejsze spalanie tłuszczu Edytowane 28 Listopada 2015 przez Melman1980 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Brzuch jest angazowany podczas robienia wielu ćwiczeń wiec robienie go codzinnie jest nieporozumieniem. Osobiscie w ogole go nie robie, siady wystarcza aby poczuc brzuch. Edytowane 28 Listopada 2015 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Chyba nie ma osoby która ma dobry brzuch a nie ma dobrej góry.. Też dopiero po 3 latach treningów, pod koniec redukcji zacząłem robić izolowane ćwiczenia na brzuch. Ogólnie nie rozumiem tej fascynacji brzuchami Taki lazar ma dla mnie karykaturalny brzuch, arnold miał dużo bardziej estetyczny.. Pomijając kwestie ze lazar daje sobie górne światło do zdjęć, zdjecia robi w technice ala hdri i jeszcze w photoshopie podbijany jest kontrast.. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Nie wiem, czy kojarzycie CT Fletchera, jeśli tak, z pewnością zechcecie obejrzeć, jeśli nie, to obejrzyjcie, zacna postać: http://putlocker.is/watch-ct-fletcher-my-magnificent-obsession-online-free-putlocker.html Polecam też jego występy w charakterze mówcy motywacyjnego na YT. Gość ma wiadro charyzmy. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Jeżeli chodzi o mówcę motywacyjnego nie ma lepszej osoby niż Elliott Hulse, w mojej ocenie. Kto nie widział niech wejdzie na jego kanał Elliott Hulse oraz Strength Camp na youtubie. NIE MA lepszych kanałów na youtubie niż te 2. Wszystkie sixpackshortcuts i podobne chowają się Byłem kilka dni temu na Strength Camp Challenge. Po prostu musiałem tam pojechać i poznać tego człowieka. Niesamowita postać. Edytowane 29 Listopada 2015 przez okar19 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Co robicie w najlepszy dzień tygodnia na siłce? U mnie piąteczek to tradycyjnie od dłuższego czasu dzień nóg! Oczywiście z przysiadami ze sztangą w pierwszej kolejności. A po nogach 2 ćwiczenia na klatkę, żeby nie było nudno. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Martwy ciąg, przysiady ze sztangą i podciąganie szerokim nachwytem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 trzeci tydzień nic, w przyszłym ruszę du**ę Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 To ledwie przyjdziesz, a zaraz święta. Ja zrobiłem sobie 2 tygodnie przerwy w listopadzie, a teraz do świąt jadę regularnie. A jeśli chodzi o przerwę, to tydzień to optymalny czas, żeby odpocząć i się zregenerować, dłuższe przerwy to już spadek formy, przynajmniej ze mną tak jest. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 jeszcze jaki spadek formy, ale miałem dużo na głowie, teraz można powiedzieć chwila luzu do czasu znalezienie nowej pracy Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Też się tak czujesz nawet po stosunkowo niedługiej przerwie? Ja byłem bardzo zdziwiony jak poszedłem na trening po 2 tyg. przerwy. Przy ostatnich powtórzeniach w serii trząsłem się jak galareta, prawie jak początkująca osoba. Prawdą jest, że przez te 2 tyg. często popijałem wódeczkę, bo byłem na takich jakby wakacjach, ale bez patologii, wszystko było w bardzo rozsądnych granicach. Niemniej musiałem te kulturalne popijanie odpokutować przez pierwszy tydzień po powrocie do treningów. Bardzo się zraziłem do wódeczki... Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 nom, tydzień z haczykiem jeszcze ok, więcej i jedzie krzepa po równi pochyłej w dół i nawet nie potrzebuję do tego wódeczki Cytuj Link to post Share on other sites
PiterGames 295 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Zrobiłem sobie tygodniową przerwę na siłowni,bo byłem chory.Czy to negatywnie wpłynie na moje treningi? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Ze 20 dni przerwy, pierwszy normalny urlop od wielu lat. Obwody pewnie troche się zmniejszą, ale dla mnie to nie ma znaczenia bo lubię żelazo i mam zamiar ćwiczyć do końca.. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Ją też w ostatnim tyg tylko raz na siłowni niestety pisk w uszach nie ustaje i w pon laryngolog. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Zrobiłem sobie tygodniową przerwę na siłowni,bo byłem chory.Czy to negatywnie wpłynie na moje treningi? Przerwa w treningach spowodowana chorobą to inna para kaloszy, na ewentualny spadek formy większy wpływ ma przebyta choroba niż tydzień przerwy. Nie szalej z ciężarami i intensywnością treningu w pierwszy tydzień po chorobie bo organizm potrzebuje umiarkowanego bodźca, nie żebyś mu dokopał. Najczęściej trzeba raczej zachęcać ćwiczących, żeby dawali z siebie więcej na treningach, ale nie tuż po przebytej chorobie. Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Na czym smażyć na redukcji? Smalec będzie ok? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 obojętne byle nie były to utwardzone oleje roślinne i nadawało się do smażenia, czyli smalec ok a tak poza tym to unikać smażonego na co dzień Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Ja najczęściej używam tłuszczu w sprayu z Berkley & Jensen albo oleju kokosowego. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Ja się na bawiłem ropne zapalenie ucha wewnętrznego. Wszystko przez brak czapki po siłowni. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Aż takie przeciągi tam masz czy co? W życiu w czapce nie ćwiczyłem i jakoś zdrowy chodzę. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 po siłowni. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts