drachenfeles 5499 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 optymalnie by było bez fałdy brzusznej i jednak ostatecznie celuję w nie więcej niż 10%, niestety jak do 15% mogę zejść dość sprawnie to każdy % poniżej zajmuje sporo czasu niemniej sezon na masaż przed nami, trening wydolnościowy idzie precz (i raczej już do tej formy jako dominującej nie wrócę), ciąg dalszy wyszczuplania wiosną Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Miałem na myśli to, że 13% to mniej więcej w środku normalnego przedziału, 10% to już żyła, bo przecież ok 8% to granica "zdrowego" poziomu tłuszczu. Co do sezonu to racja, teraz można masować, temperatura spada, żarcie lepiej wchodzi niż w upały, nic ino żreć i ćwiczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 przecież ok 8% to granica "zdrowego" poziomu tłuszczu dla kobiet, facet może mieć i 4% Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Wczoraj poszedłem na siłownię, zabrałem wszystko od zeszytu po ciuchy na zmianę ale nie wziąłem najważniejszego - spodenek Swoją drogą dowiedziałem się jak wykonywać poprawnie deadlift Jak sztanga przekroczy linie kolan to wpychasz biodra w sztangę jakbyś chciał ją wyruchać i ciągniesz po udach Edytowane 10 Października 2015 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ciągnięcie po udach to kant dyskwalifikujący na zawodach, osobiście też nie wyobrażam sobie ćwiczenia w ten sposób, ale jak ktoś lubi... Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Panowie, co sądzicie o diecie tłuszczowej? Ostatnio będąc na siłowni przegadałem z jednym z trenerów ponad pół godziny, który to właśnie polecił mi w/w dietę, co mnie dość zdziwiło, bo przy mojej delikatnej nadwadze wydaje mi się to co najmniej średnim pomysłem. Dowiedziałem się także, że facet nie je regularnie, ani nie ma żadnej ułożonej diety - je kiedy jest głodny, a raz w tygodniu "pozwala sobie na więcej" w kwestii jedzenia. Koleś jest naprawdę dobrze zbudowany, do tego nie korzysta z żadnych supli. Czyli jednak bez regularnego jedzenia i specjalnej diety też da się osiągnąć świetne efekty, wbrew powszechnej opinii. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Panowie, co sądzicie o diecie tłuszczowej? ma to swoje fizjologiczne podstawy, ale IMO każda dieta polegająca na wyłączeniu (czy drastycznej modyfikacji proporcji) jakiś makroskładników to coś do przegadania z lekarzem-dietetykiem, a nie z facetem na siłowni Czyli jednak bez regularnego jedzenia i specjalnej diety też da się osiągnąć świetne efekty, wbrew powszechnej opinii. zależy jak leży, czyli dla jednego bez znaczenia, dla drugiego nieosiągalne obczaj sobie elementarne podstawy jakie wiążą się z typologią Sheldona Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Jeżeli chodzi o martwy ciąg, to sztanga powinna iść jak najbliżej nóg (w całym zakresie ruchu), bo w ten sposób mniej obciążasz kręgosłup, każdy centymetr odchylenia od goleni/ud to dodatkowe i zbędne obciążenie dla kręgosłupa, co ma duże znaczenie, jeżeli targasz ciężar przekraczający masę twojego ciała. @kacperq: to że chłop na siłowni zbudował dobrą sylwetkę bez specjalnej diety i supli oznacza tyle, że ma dobrą genetykę. To nie znaczy, że ty czy ktokolwiek inny mógłby osiągać podobne wyniki stosując te same metody. Zresztą to, że nie ma sztywno ułożonej diety, nie znaczy, że nie je zdrowo i nie dba o skład posiłków. Ja też nie mam żadnej rozpiski i jak mam ochotę to jem słodycze, niemniej staram się jeść regularnie i w DT mieć dużo białka w posiłkach. Edytowane 11 Października 2015 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 z facetem na siłowni Facet jest ekspertem ds. żywienia i suplementacji, choć sam z niczego nie korzysta. Najbardziej zdziwiło mnie to, że ja przy lekkiej nadwadze powinienem wcinać po ~4000kcal. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 sztanga powinna iść jak najbliżej nóg zgadza się, ale nie powinna być wciągana po udach, jak to wspominał kolega Najbardziej zdziwiło mnie to, że ja przy lekkiej nadwadze powinienem wcinać po ~4000kcal. jak chcesz masować to musisz mieć nadwyżkę kaloryczną, też byłem na takiej diecie (właśnie 4k), w pewnym okresie się nawet sprawdziła, a potem przyczyniła tylko do zarośnięcia smalcem Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 e-papieros przeszkadza w ćwiczeniach ? (liquidy 3mg albo 0mg) Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Jak będziesz jarać podczas ćwiczeń to może Ci przeszkadzać. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 no podczas ćwiczeń nie jaram to wiadome jest.. ale mniej więcej rano, i wieczorkiem ;p nie zaburzy to jakoś wyników ? to jak ? mogę wapować ? czy odstawić lepiej bo będą jakieś spadki w wynikach ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Między treningami pal,pij a będziesz na poziomie polskiej ligi kopanej.... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 e-papieros przeszkadza w ćwiczeniach ? nie wiem co ćwiczysz, ale jeszcze nie słyszałem o treningu z wykorzystaniem e-papierosów, mógłbyś szerzej? Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 chodzi mi ogólne, gdy ćwiczę na siłowni.. ale palę wapuje sobie e-papierosa z liquidem o mocy 3mg albo 0mg, to czy to nie będzie miało wpływu na wyniki w ćwiczeniach itd ? nie chodzi mi o palenie podczas treningu tylko ogólnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Weź kornel lepiej odstaw te e-papierosy, bo ci na beret siadają. Chłopaki drą z ciebie łacha, a ty nawet nie zauważasz. A tak na poważnie to czy serio potrzebujesz forumowego mędrca, żeby ci powiedział że palenie (czegokolwiek) nie wpłynie pozytywnie na uprawianie żadnego sportu? Czy będziesz miał spadki od palenia e-papierosa? Pewnie nie. Ja swojego czasu paliłem szlugi i zielsko i nie przeszkadzało mi to ćwiczyć 4 razy w tygodniu, a że byłem młody to i przyrosty miałem fajne, ale z pewnością też nie pomagało. Wdychanie nawet pary z e-papierosa nie wpływa korzystnie na pracę twoich płuc, które mają co robić podczas treningu (i nie tylko), więc jak możesz, to weź wypierd*l ten szajs a zaoszczędzone pieniądze wydaj na porządne jedzenie. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 bo właśnie mam jutro okazje sprzedać za 150zł i chyba tak zrobie jeśli piszecie że nie zdrowe 3 Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 piszecie że nie zdrowe Ty to powinienes wiedziec od urodzenia... Co do tematu, chinczyk mial racje co do abs wystarczy je robic regularnie a efekty z czasem przyjda, min 10 min dziennie treningu i 1 dzien na regeneracje. Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) e-papieros sprzedany, dziś nie czułem takiej ciężkości w płucach jak nie paliłem D: więc przestaje to g*wno palić Edytowane 15 Października 2015 przez kornel823 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 To jak pogoniłeś go za 150 zł, to teraz poczytaj o odżywianiu pod kątem treningów na siłowni, poszukaj przepisów, wydaj kasę na żarcie i naucz się gotować. To ci się przyda niezależnie od treningów, a jeśli chcesz siłownię traktować choć trochę poważnie, to musisz zadbać o żarcie (a wiadomo, jak chcesz, żeby coś zostało zrobione porządnie, to najlepiej zrób to samemu) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 spokojnie, ćwicze już dłuższy czas, dieta, trening wszystko jest tylko z tym e-papierosem takie pytanie miałem Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 jako ciekawostke wstawiam pomiary z wagi która pokazuje pare istotnych dla sportowców szczegółów. Nie wiem na ile pomiary są dokładne, zawsze byłem sceptyczny do tego typu wynalazków.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) ja nawet nie mieszczę się w tej skali BMI, smuteg :v 17,4 http://i.imgur.com/8vdPIU0.png Edytowane 18 Października 2015 przez NieTrafiam 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 normy BMI to jakiś wymysł księgowego, nie aplikują się do większej części społeczeństwa, a w szczególności do osób trenujących i posiadających przynajmniej trochę mięsa żeby się w tych normach mieścić trzeba mieć budowę maratończyka lub hipstera poglądowo http://szatnia.pl/wp-content/uploads/2013/02/trening-interwalowy-hiit-high-intensity-interval-training_67_4.jpg po lewej maratończyk, po prawej lekkoatleta, według norm BMI ten po prawej ma nadwagę... taa 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts