GRAABI 7278 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Na Twoim miejscu poszedłbym w FBW. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 wszystkiego 20 powtórzeń, minuta przerwy i tak 3 razy Ja bym wydłużył przerwy do 3 minut i zmienił zakres powtórzeń 8-10 maks dokładając ciężaru, dobre też mogą być 5x5 serie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Na Twoim miejscu poszedłbym w FBW. Ja bym wydłużył przerwy do 3 minut i zmienił zakres powtórzeń 8-10 maks dokładając ciężaru, dobre też mogą być 5x5 serie a ja na moim miejscu zamierzam kontynuować zaleceń \instruktora, wolę się w nic nie bawić póki nie posiadam podstawowej wiedzy choć dzięki za rady, może w przyszłości z nich skorzystam Edytowane 14 Lipca 2015 przez NieTrafiam Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Jak sobie chcesz,pamiętaj tylko,że robiąc astronomiczne ilości powótrzeń kształtujesz wytrzymałość a nie siłę czy masę. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Jak sobie chcesz,pamiętaj tylko,że robiąc astronomiczne ilości powótrzeń kształtujesz wytrzymałość a nie siłę czy masę. o, i takich odpowiedzi oczekiwałem, ale nie jakieś fbw, ektomorfik sraty taty du*a w kraty w takim razie w czwartek jak będę to przy okazji tego nowego zestawu w razie gdyby dalej zawierał duże ilości powtórzeń, to pogadam z typem czy nie da rady mi czegoś z mniejszą ilością powtórzeń ułożyć Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Pewnie twój trener chce Cię rozruszać ale jeśli dalej będzie Ci utrzymywał przerwy poniżej 1,5 minuty i taki duży zakres ruchów np. 20 to wiedz że coś jest nie tak... pisałem Ci wcześniej że twoim największym wrogiem teraz jest robienie rzeźby i wytrzymałości, jeśli chcesz przybrać masy to rób plany siła/masa, tak jak mówi GRAABI, mięśnie i twój organizm potrzebują silnego bodźca, dużego ciężaru w sensie solidnej progresji, wtedy zacznie się organizm domagać o paliwo(węglowodany) metabolizm się wkręci jak należy i zaczniesz przybierać elegancko kg. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 no to jedziem - nie znam nazw większości urządzeń, więc opiszę co i jak gadałem z typem też odnośnie tych przerw i ilości powtórzeń - powiedział, że 15 (bo tyle mi teraz dał) powtórzeń na chwilę obecną jest najlepszą opcją jak przedtem robiłem wszystkie ćwiczenia bez przerwy i po kolei, to teraz robię po 3 serie 1. ćwiczenia z minutową przerwą przy każdej serii i dopiero przechodzę do następnego 0. rozgrzewka - 5min orbitrek, robienie małych okrążeń ramionami wyciągniętymi równolegle do podłoża i coś w stylu skip upa 8x 20sekund z 10 sek. przerwami 1. http://www.technogympolska.pl/product/low-row-selection/?cat=47 2. podciąganie na drążku szerokim chwytem i z "odciążeniem" - nie mogę nigdzie tej maszyny znaleźć 3. pompki - tyle ile wycisnę, a jak już nie daję rady to mam robić damskie żeby tylko jak najwięcej 4. http://www.technogympolska.pl/product/pectoral-machine-selection/?cat=47- ostro klata po tym boli ;x 5. no i tutaj zabawa z ciężarkami - ruchy ramion w boki - to chyba na barki 6. podnoszenie ciężarków na siedząco z wysokości barków nad głowę 7. dalej ciężarkami na biceps - równocześnie 2 ciężarki podnoszę 8. na leżąco... macie opis jaki znalazłem w necie: Wyciskanie nad glowa z pozycji lezacej – Uzywamy ciezarki srednie/ciezsze. Trzymamy rece wyprostowane nad glowa, po czym starajac sie nie ruszac ramionami uginamy rece w lokciach i przekladamy za glowe, po czym wracamy do pozycji wyjsciowej 9. brzuch+nogi na takim czymś http://olimpfitness.com/images/products/l/94_1234717970.jpgtylko tu już 20 powtórzeń no i 10. 5 min orbitrek i do domciu poprzedni zestaw schodził mi w godzinę a ten 2,5 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 zamiast robić na maszynach, i jakies głupie ćwczenia to ułóż sobie FBW i same ćwiczenia wielostawne, bez izolowanych. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 jeżeli dobrze rozumiem znaczenie słowa "ćwiczenia izolowane", to jedynie na maszynie na klatkę piersiową takowe wykonuję. W całej reszcie (prócz niektórych z hantlami) czuć, że pracują prawie wszystkie większe partie mięśni Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Co do damskich pompek https://www.youtube.com/watch?v=6DnWKnYbnrw Edytowane 16 Lipca 2015 przez okar19 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Pewnie twój trener chce Cię rozruszać ale jeśli dalej będzie Ci utrzymywał przerwy poniżej 1,5 minuty i taki duży zakres ruchów np. 20 to wiedz że coś jest nie tak... pisałem Ci wcześniej że twoim największym wrogiem teraz jest robienie rzeźby i wytrzymałości, jeśli chcesz przybrać masy to rób plany siła/masa, tak jak mówi GRAABI, mięśnie i twój organizm potrzebują silnego bodźca, dużego ciężaru w sensie solidnej progresji, wtedy zacznie się organizm domagać o paliwo(węglowodany) metabolizm się wkręci jak należy i zaczniesz przybierać elegancko kg. zamiast robić na maszynach, i jakies głupie ćwczenia to ułóż sobie FBW i same ćwiczenia wielostawne, bez izolowanych. http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html no i już sam wiem czy mam się instruktora słuchać, czy was i samemu kombinować z tymi ćwiczeniami dużo musiałbym zmienić w obecnym "planie" do tego FBW? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 W linku który wrzucił Graabi jest wszystko jak na tacy. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 no i już sam wiem czy mam się instruktora słuchać masz plan to go zrealizuj, jak skończysz to zastanowisz się nad czymś nowym, a nie jak ta chorągiewka na wietrze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 (edytowane) Jak co piątek nogi Przysiady ze sztangą 5 serii po 80kg x 7-12 powt. Nie mogę załadować więcej bo plecy odmawiają posłuszeństwa ( odcinek piersiowy ) Wypychanie na suwnicy 2 serie 80kg x 20powt 2 serie 130kg x 10 powt 2 serie 150kg x 7 powt 2 serie 180kg x 3-4 powt 3 serie wykroków po max powtórzeń z hantlami 2x8kg 2 serie albanian squat po 10 powt bez obciążenia prostowanie na maszynie 2 serie 25kg x 30powt 2 serie 50 kg x 15 powt 2 serie 60kg x 12 powt następnie dropset co 10 kg aż machałem samym bolcem Uginanie nóg siedząc bo leżąc łapały skurcze ( jak dowaliłem 30kg to też zaczęły łapać ) 2 serie 10kg x 20powt 2 serie 20kg x 10 powt 2 serie 30kg x 7 powt dropset co 5kg I łydki na maszynie 5 serii 90kg x 15 powt Przerwy między seriami 20-30 sek. Sporo ruchów negatywnych. Rozciąganie, zestaw naprawczy i jutro klata triceps i barki Edytowane 18 Lipca 2015 przez okar19 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Nie mogę załadować więcej bo plecy odmawiają posłuszeństwa ( odcinek piersiowy ) to coś źle robisz, podpytaj instruktora Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Dzięki Okar za ten filmik z klatką, świetna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 to coś źle robisz, podpytaj instruktora CO ciekawe, przed treningiem odczuwałem ból w plecach po tym jak murzyn wpadł na mnie z impetem a po treningu ból ustąpił. Myślałem że po tych siadach jeszcze pogorszę sprawę a tu zupełnie odwrotnie. up Zobacz ten kanał https://www.youtube.com/channel/UC0ASolYU_Yh3yShLFQC0stg Dziś robię klatkę na piłce. Ogólnie zamierzam obejrzeć wartościowe filmy na tym kanale i wdrożyć wszystko do treningu. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 @up próbowałem z tymi damskimi pompkami na klatę, ale mimo zastosowania się do zaleceń, dalej czułem pracę jedynie w ramionach/tricepsach i tak przy okazji: https://youtu.be/04MztgCjGGs?t=4m19s Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 (edytowane) Dzisiaj widziałem babkę na suwnicy z torebką na ramieniu. Szok dla oczu. Nie zdążyłem cyknąć fotki. Koksy padali ze śmiechu bo torebka zaczynała jej spadać to zdjęła z ramienia i zaczęła trzymać tak że nie mogła ćwiczyć Spróbuj złączyć łokcie po kilku seriach i zobacz czy jest pompa. Ja też mam ostatnio problem z klatką wyciskając hantle czy robiąc rozpiętki. Bardziej czułem ją robiąc pompki i chyba do nich wrócę za tydzień. Edytowane 19 Lipca 2015 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Mi klatkę pompuje najbardziej wyciskanie hantli, i nie muszę używać sztangi aby zrobić pełny trening klatki. Mam też znajomych dla których ćwiczenie nr 1 na klatkę to wyciskanie sztangi i jeśli tego nie zrobią to znaczy, że trening był SŁABY Co do nóg mam z nimi mega problem, w pracy siedzę ok 13h (tak siedzę na krześle, które też pozostawia wiele do życzenia) i jak idę po 21 na trening to wchodząc na siłownie mam już skurcze w udach, ostatnio chciałem zrobić nogi małym ciężarem, nałożyłem po 10 kg na sztangę i nie mogłem zrobić, raz mnie skurcz chwycił zanim jeszcze to podniosłem. Robiąc wyprosty nóg z nawet 80 kg nie miałem żadnego problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 bo masz zwiotczałe, jak nie będziesz robił przysiadów i martwych to takie pozostaną, bo wyprosty na maszynie czy inne suwnice to du*a, a nie ćwiczenie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Robię przysiady i MC, jedynie w lipcu chodzę na siłownie po 21 i mam taki problem z nogami. Wyprosty na maszynie zrobiłem ponieważ nie byłem w stanie zrobić nawet przysiadu z samą sztangą. Lepsze coś takiego niż olanie nóg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 to rób je na początek w taki sposób, choćby samym gryfem Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Nie jestem początkującym, te przysiady co pokazuje robię dość często ponieważ mam problemy z kolanami (obie rzepki mi wypadły kilkukrotnie, mam za płytki ten dołek w którym siedzą i jedyne co mi może pomóc to operacja) więc robię małymi ciężarem. Co do ostatnich skurczy w nogach, to nie mogłem nawet pod sztangę wejść ponieważ przy samym pochyleniu się mnie łapały strasznie. Od 1 lipca wracam do treningów koło południa gdzie nie mam żadnych problemów ze skurczami jeszcze przed treningiem, a od dziś robię P&P 4 dni w tyg więc te nogi będą trochę częściej pracować Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts