drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 oficjalny filmik dla ciekawych jak mniej więcej było https://youtu.be/-Q1TgknWtKc Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 @up: idea mi się podoba, ale jakoś nie przemawia do mnie pomysł płacenia za to, żeby się uperdzielić w błocie i zmęczyć biegając...Niemniej, wygląda zacnie. @Bigi: ile tam ciśniesz? 100 + gryf? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 stawiam ze to 2x20, 2x15 4x10 i gryf 20 U mnie podobnie.. Masa i siła za wszelka cene.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ja już z tego wyrosłem, teraz zależy mi tylko na zdrowym wyglądzie na miarę moich możliwości fizycznych Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Wygląda na 130, ciekawe na ile ruchów, zacny wynik Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jak tu wcisnąć w siebie 3500kcal? Przy obecnym trybie życia muszę ładować takie ilości aby przybrać na masie Chyba będę odwiedzał chipotle 2 razy dziennie zamawiając chicken burito. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Witajcie! Jest to mój pierwszy post w tym temacie, choć już wcześniej rozważałem, czy nie powinienem zapytać się was o kilka rzeczy. Jednak powstrzymałem się i zacząłem działać na własną rękę. Zacząłem prawie codziennie robić pompki, brzuszki przysiady itd., ale z racji, że efekty na przestrzeni czasu były bardzo znikome (zamiast 10 pompek, po których łapy latały mi jakbym miał parkinsona teraz, po około 3-4 miesiącach jestem w stanie zrobić ich 25-30) postanowiłem, że zacznę chodzić na siłownię. Żeby mieć też jakąś motywację i nie odpuścić sobie po 1-2 miesiącach, zamierzam co miesiąc publikować swoje "wyniki" (może znajdzie się ktoś, kto lubi patyczaki ) Może w przyszłości, gdy do czegoś dojdę będę was prosił o rady, na chwilę obecną myślę, że wystarczy mi trener zatem stan na 08.06.2015 190cm 60kg http://i.imgur.com/tgl0GYJ.jpg ps. mam nadzieję, że nie macie nic przeciw temu :E Edytowane 8 Czerwca 2015 przez NieTrafiam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Musisz żreć, dużo. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Sęk w tym, że do tej pory nie uprawiałem żadnych "konkretnych" sportów, większość czasu siedziałem przed komputerem i co chwile odchodziłem by coś zjeść. Jak tak porównałem, to dziennie zjadam więcej niż kumpel, który waży prawie 2x tyle co ja, więc albo mam ze 2 niewidzialne tasiemce, albo uber szybką przemianę materii (co jest bardziej prawdopodobne, chociażby ze względu na to, że prawie wszyscy w rodzinie tak mają ). Dzisiaj trener mi powiedział, że jak wytrzymam miesiąc, to przygotuje mi "dietę", więc zobaczymy jeszcze jak to będzie, ale dzięki za radę Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Duuuzo wegli zryc i bialka musisz. Przed i po treningu. Mozesz tez dodac jakiegos gainera. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 a idźcie z suplami na tym etapie, potrzebne mu jak świni siodło pooglądaj sobie hardcoreowego koksa, tylko pod kątem diety, nie ćwiczeń, bo to co on robi na treningach to całkiem inna para kaloszy, jedynie co, to technikę możesz podpatrzeć, ale tym powinien się zająć twój trener 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 190cm 60kg O żesz kuwa, to w ogóle jest możliwe??? a idźcie z suplami na tym etapie, potrzebne mu jak świni siodło Popieram. Na tym etapie chłop potrzebuje regularnego i podstawowego treningu (żadnych treningów zawodowców, takie bodźce są ci potrzebne w jeszcze mniejszym stopniu niż suple), obfitej w kalorie i zbilansowanej diety złożonej z 4 a najlepiej 5 posiłków dziennie i snu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) O żesz kuwa, to w ogóle jest możliwe??? najwyraźniej :| i zbilansowanej diety złożonej z 4 a najlepiej 5 posiłków dziennie jem co się pod łapy nawinie, więc moja "dieta" jest bardzo nieregularna i zróżnicowana :E snu szczerze powiedziawszy ze snem mam trochę problem, ponieważ często potrafię w bezruchu przeleżeć 4 godziny w łóżku a i tak nie jestem w stanie zasnąć. Mam nadzieję, że to przez to, że zbytnio nie spożywałem swojej "energii" i te treningi mi pomogą. W ostateczności kiedyś trzeba się będzie z tym udać do lekarza. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez NieTrafiam Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 udać do lekarza przed rozpoczęciem jakichkolwiek treningów proponowałbym chociaż podstawowe badanie krwi + cukier. A już bankowo przed dodaniem do diety supli. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Musisz się starać jeść dwa razy więcej chociaż na obiad i dobrze by było jeść solidnie przed samym snem, regularny trening nastawiony typowo na masę i siłę też zrobi swoje broń Boże żadnych planów typu wytrzymałość/rzeźba, na początek bo rzeźba będzie wchodzić sama przy twoim poziome tkanki tłuszczowej, początki z taką mocną dietą mogą być trudne bo żołądek się musi dostosować ale dasz radę i myślę że nawet po miesiącu takiej dodatkowej bomby kalorycznej pójdzie parę kg na plus wiem co mówię bardzo ważne jest aby trzymać nadwyżkę kaloryczną za wszelką cenę te dodatkowe posiłki co tam sobie wybierzesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Musisz się starać jeść dwa razy więcej chociaż na obiad i dobrze by było jeść solidnie przed samym snem widzę, że ciężko jest wam uwierzyć, ale już teraz jem na opór broń Boże żadnych planów typu wytrzymałość/rzeźba szczerze powiedziawszy rzeźba mnie nie interesuje, jedyne czego chcę, to nabrać siły i ew. trochę masy Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Mój kumpel nie mógł nabrać masy przez to że był uczulony na produkty z białej mąki albo ziemniaki nie pamiętam dokładnie i po wykluczeniu z diety tego składnika którego nie przyswajał zaczął tyć momentalnie, wiem co to znaczy szybka przemiana materii rozumiem Cię doskonale na pocieszenie mogę powiedzieć tylko tyle że kiedyś zwolni i masa przyjdzie jest na to czas . Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 NieTrafiam ile masz lat? bo strzelam ze jakos 17? Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 strzelam ze jakos 17 Blisko , mam 18 już skończone Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Chodzi o to, że masz jeść 4-5 razy dziennie, a nie 2 razy do porzygu. Z rana płatki owsiane z orzechami i rodzynkami, drugie śniadanie jakieś banany, orzechy daktyle, później pierwszy obiad drób z ryżem i warzywami, drugi obiad to samo. No i na kolacje coś lekkiego, płatki po raz drugi albo coś innego. Albo najlepiej odwiedzić dietetyka, bo każdy reaguje inaczej, ale forma się nie zmienia. Czyli 4-5 posiłków dziennie i ćwiczenia, jak zaczniesz rosnąć to organizm sam będzie się domagał żarcia więc spokojnie. Na razie w takim stanie to Ci się wydaje, że dużo jesz. Nie chcesz wyglądać jak fryck suchoklates to czas coś zmienić 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 dobrze by było jeść solidnie przed samym snem pogięło cię? to dopiero się bezsenności nabawi @ odstaw węgle w ostatnim posiłku, dorzuć treningi i będzie lepiej a poza tym najlepiej odwiedzić dietetyka 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ja tak jem i mnie nie pogięło tez mam bardzo szybką przemianę materii i nie zwalnia ona nawet zbytnio w nocy bo gdy nie zjem solidnie przed snem odczuwam rano w żołądku bardzo nie przyjemne ssanie, do tego dochodzi narzut na języku, lekarka określiła to jako nieżyt żołądka . A śpię doskonale zjadając około 1000 kalorii - + Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 to jesteś dość specyficznym przypadkiem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Dokładnie tak, uważam osobiście że NieTrafiam albo za mało jesz nadal jak już pisali wcześniej co jak rozumiem Cię już irytuje, albo źle jesz, za mało kalorycznie lub coś cię w diecie uczula/nie trawi się dobrze i nie przyswaja, myślę że trochę prób zmodyfikowania diety mocno z kaloriami na plus i dobry trener lub partner treningowy zaowocuje niezłą przemianą, niestety przemiana materii będąc ektomorfikiem w twoim wieku jest szalenie szybka i utrzymanie diety na masę może być męczące a co gorsze ciężko taką przemianę w tym wieku oszukać, przeskoczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 a ja zdecydowałem zarzucić coś na regenerację, bo nie nadążam z dnia na dzień, i taki zestawik zacznę zjadać http://www.kulturystyka.sklep.pl/catalog/gfx/D/789_82495.png 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts