Player1 1183 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 De gustibus non est disputandum... Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dziewczynie za to kupilem ta koszulke(tylko ze z bialym napisem). ale ona chyba nie jest w stanie pojac, co ta koszulka symbolizuje.http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/251283834192_1_1_1_00000002.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 no ja chyba też nie jestem, afaik mirin to takie wino ryżowe do gotowania, bardzo fajna przyprawa nie tylko w kuchni japońskiej, ale... zapewne żyję w błogiej nieświadomości Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 mirin, to admiring, i jeszcze sylwetka Zyzza. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 @up: też nie ogarniam koszulki. A Ronie Coleman wielki kolo, ale brzmi trochę jak lekko zaburzony nastolatek... słyszeliście kiedyś jaki chłop ma głos? Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 @verul: niezła forma na zdjęciu, w kącie pokoju widać zapas paszy i wiatmin. Sprytnie wykorzystałeś pytanie o ciuchy, żeby wrzucić fotkę bez koszulki, niby że spodenki polecasz , ale forma godna podziwu, dobra równowaga pomiędzy masą i rzeźbą, więc jest okejka. Hehe, chwalenie swoja droga, ale serio te spodenki sa wygodne Dalbym fotke w koszulce ale jakos dziwnym trafem ani jednej takiej sobie nie zrobilem Nie rozumiem ludzi ktorzy chca na redukcji tracic mase poprzez pocenie sie. Jeszcze jestem w stanie zrozumiec zawodowcow ktorzy przed zawodami chca sie odwodnic, ale zwykli ludzie? Bez sensu. Z drugiej strony zaczynam rozumiec ludzi ktorzy mowia jak to sie strasznie poca na silce. Dla mnie to zawsze bylo dziwne, no ale ja pocenia sie unikam, a inni jak widac robia to celowo. Za to leci ze mnie straszliwie jak na trenazerze kolarskim jezdze przez godzine lub dwie. Wtedy to zima okno otwarte, wentylator na maksa a i tak bez recznika w poblizu sie nie obejdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 A więc tak poznana data Euro Ligi 18 październik niewiele czasu na przygotowanie, rezygnuję na ten czas z ćwiczeń typowo siłowych, potrzebuję od was porad na ćwiczenia typowo na wydolność, wytrzymałość i kondycję muszę przycisnąć z przygotowaniami bo nie chcę zębów pozbierać po zawodach regenracja dojdzie na 3 dni przed zawodami to wejdę do sauny i na basen na dzień przed Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Walka to chyba raczej interwaly wiec HIIT. Nie ma sensu sie nastawiac na typowa wytrzymalosciowke w aero bo to sa srednio lekkie wysilki przez godzine, dwie, trzy lub cztery a ma sie to nijak do walki. Moim zdaniem najlepiej poprawi Ci VO2 max HIIT. Edytowane 1 Października 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Walka to faktycznie bardzo mocne interwały Muszę mieć siłę na 3x2 minuty w pełnym Muay Thai więc wydolność i szybkość da mi bardzo dużo. Walka to faktycznie bardzo mocne interwały Muszę mieć siłę na 3x2 minuty w pełnym Muay Thai więc wydolność i szybkość da mi bardzo dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 interwały niewątpliwie, ale nie ma lepszego treningu tzw 10 kumite, bierzesz 10 sparing partnerów i z każdym walczysz rundę, ty bez przerwy, a każdy z nich na świeżo i mają za zadanie bezpardonowo cię sklepać PS ja kiedyś dawałem radę 10, przy kolejnych rundach powoli zamieniałem się w worek treningowy PPS trenowałem kiedyś z gościem, który zaliczył tak 100, ale końcówka to była już masakra, chyba tylko mocą jedi ustał na nogach, a nie stawali do niego koledzy, czy coś, na taki challenge zjeżdżają się fighterzy z całego kraju i nie tylko PPPS my walczyliśmy po 3 minuty na rudę Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) A jak niej znajdziesz sparing partnerów do 10 kumite, to spróbuj tzw. próby trola. Wzór próby trola na poniższym filmiku: http://joemonster.org/filmy/64112/Po_zlej_stronie_stadionu Ino wybierz się na mecz piłki nożnej i nie siadaj z Januszami i innymi piknikami, ale pchaj się na sekcję dla kiboli . Edytowane 2 Października 2014 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Już dostałem nie raz po pysku od "kibiców" nie mam zamiaru więcej bo walką z pałką teleskopową nie jest równa Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Cześć koksy, polecicie jakieś mieszanki białkowo-węglowodanowe z aminokwasami bez kreatyny przeznaczone do stosowania bezpośrednio po treningu? W tej chwili siorbię Complete Workout Support V2 od SFD, o takie: http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Complete_Workout_Support_V2-opis26691.html ale rozpuszczalność jest marna i jak skończy mi się worek, który kupiłem, to chętnie spróbowałbym czegoś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 tak, nie stosować takowych przeszedłem przez to (bo mnie inni kumple przekonali) i wniosek jest jeden - gó**o warty syf dużo lepiej wyjdziesz na garści suszonych daktyli (lub bananie) + BCAA bezpośrednio po treningu (jeszcze w szatni), a po powrocie do domu WPI/WPC (z naciskiem na to pierwsze) lub pełnowartościowym posiłku Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Żeby była jasność drachenfeles: ja wiem, że suple to uzupełnienie diety a nie jej podstawa, że dobrze zbilansowany posiłek jest lepszy niż porcja najlepszej odżywki i że bez dobrej michy suple na nic się nie zdadzą, ale potrzebuję uzupełnić dietę w białko a aminokwasy powinny poprawiać regenerację, więc zamiast tradycyjnego banana przez sezon jesień/zima będę walił odżywki potreningowe, natomiast białkową zalewam płatki owsiane na 2. śniadanie w dzień treningowy i kolejną porcję po kolacji. Także spokojnie, nie jestem entuzjastą żarcia w proszku, ale to wygodne i w dni treningowe suple pozwalają łatwo uzupełnić 4 posiłki o dodatkowe ok. 50 gram białka. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Ja to mam zawsze problem by nie jesc za duzo bialka, bo lubie sobie dowalic 350g steka albo 400g piersi z kuraka na jeden posilek. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 same here, stejk poniżej 350g to jakaś popierdółka, a nie stejk natomiast suma dobowa nie wychodzi mi już tak kolorowo, a wiadomo tyle na raz się nie wchłonie a wracając do gainerów jako potreningówek, odpowiem lakonicznie - tak nadają się, ale nie jest to zdrowe, ponieważ walą tam cukru, skrobi modyfikowanej oraz tonę WMS, który wbrew obiegowej opinii nie jest niczym dobrym, a jakby tego było mało kantują na białkach i w połowie przypadków żresz soję zamiast WPI/WPC - co sugeruję to dobry, sprawdzony miks WPI/WPC fo tego BCAA oraz normalne źródło węgli, proste bezpośrednio po treningu i złożone potem razem z izolatem/koncentratem zdecydowanie lepiej na tym wyjdziesz http://www.bodybuilding.com/fun/waxy_maize_starch_myth.htm Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 a wiadomo tyle na raz się nie wchłonieWchlonie. Z tym 50g na raz to jakis mit jest. Natomiast duza ilosc bialka nie poprawia rezultatow. wracając do gainerów jako potreningówekOtoz to. Rownie dobrze mozna zjesc czekolade i popic WPC. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 @@Player1, ja biore ze 400kcal z gainera mass freak, a po godzinie wpc ostrovit. Rozpuszcza sie to wszystko srednio. Do mieszania mysle ze blender jest dobry, chociaz sam nie mam i nie wiem jak to by bylo z piana.. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 co do potrenigówek to polecam kupić białko naturalne (samo w sobie jest słodkie) dodać do tego 2 łyżeczki ciemnego kakao wymieszać i samo w sobie jest pyszne dodatkowo uzupełniamy magnez co prawda małymi ilościami ale zawsze po treningu jest to dobre Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Nie do końca chyba można stawiać "=" pomiędzy gainerem a mieszanką taką jak Complete Workout Support. Gainer to często w 80% węglowodany z niewielką ilością białka, a tu mamy 33g białka do 27 g węgli. Na gainery szkoda prądu, bo tak jak piszecie równie dobrze można zjeść banana + pół tabliczki czekolady i zapić szklanką pełnego mleka (akurat takie połączenie zdarza mi się i wchodzi bardzo dobrze ). Natomiast samo białko bezpośrednio po treningu też nie jest optymalne, bo straty powysiłkowe organizm szybciej uzupełnia z węglowodanów (ewentualnie banan + białko) i szkoda czystego białka zaraz po treningu, ponieważ białko ma zostać zużyte do budowy a nie jako źródło energii (na to lepiej przeznaczyć cukry). Ja potrzebuję suplementu łączącego białko, węgle i aminokwasy w odpowiednich proporcjach do spożycia bezpośrednio po treningu (najlepiej bez kreatyny). Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Wchlonie. Z tym 50g na raz to jakis mit jest. to nie jest żaden mit i nie dotyczy tylko białek, tak działa układ trawienny, że jak jest nadmiernie zawalony treścią to nie jest ona odpowiednio trawiona i w efekcie nie wchłania się w całości dlatego kładzie się nacisk na częstsze ale mniejsze objętościowo posiłki Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Panowie macie polecić jakieś białko ? Najlepiej paczka 1kg lub 2kg tak do 100-120zł najlepiej smak neutralny ale dość słodki bo mieszam z kakaem a zważywszy że to jedyne słodkie co mnie spotyka przez cały dzień to lubię się cieszyć tą chwilą Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) http://www.sfd.pl/sklep/SFD_6_Protein_Complex-opis29225.html Jak skończy mi się białko, to biorę w następnej kolejności. Tania polska marka. Jakość pewnie przeciętna, ale przynajmniej cena nie zawiera 25% opłaty marketingowo-brandowej. Obecnie mam WPC od tej firmy i smak waniliowy jest bardzo dobry (przynajmniej z mlekiem, z wodą nie próbowałem). Myślę, że z dodatkiem kakao wanilia też będzie spoko wchodziła. Edytowane 4 Października 2014 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Nie no jak jest opcja smaku to raczej bym brał białą czekoladę bo nie chce ryzykować że po wymieszaniu nie bd mógł zejść z toalety przez następną godzinę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts