Lucyred 0 Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Hej, mam takie pytanie. Mi i mojemu chłopakowi będzie szła paczka z zagranicy z numerem śledzenia. Przeprowadziliśmy się w nowe miejsce zamieszkania i często nie ma nas w domu i mamy nową pocztę. Przypuszczam, że pewnie paczka przyjdzie akurat jak nas nie będzie. Sprawdziłam opinie na temat nowej placówki i nie są zaciekawe w sensie takim, że niemiła obsługa ale jest jedna opinia o paczce z zagranicy która została odesłana do nadawcy a odbiorca nie miał awizo i nie wiedział czy paczka jest czy nie. Moje pytanie to czy jeśli nie ma nikogo w domu to czy listonosz może od razu taką paczkę nadać z powrotem do nadawcy czy najpierw musi ona leżeć na poczcie i czekać na odbiór? Dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 11488 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Najpierw jest wystawione awizo i paczka zostaje w oddziale pocztowym. Masz link do śledzenia to tam będzie adnotacja o tym, że kurier nikogo nie został. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2091 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Paczka po pierwszej nie udanej próbie doręczenia leży na poczcie 10-14 dni w tym czasie jest podejmowana jeszcze jedna próba doręczenia. Po tych 10-14dnkach wraca dk nadawcy na jego koszt..Tak na marginesie kto korzysta z pp w dzisiejszych czasach to proszenie się o problemy.PP działa jak działa prędzej spodziewał bym się zaginięcia paczki niż jej dostarczenia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lucyred 0 Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 4 godziny temu, raiders napisał: Paczka po pierwszej nie udanej próbie doręczenia leży na poczcie 10-14 dni w tym czasie jest podejmowana jeszcze jedna próba doręczenia. Po tych 10-14dnkach wraca dk nadawcy na jego koszt.. Tak na marginesie kto korzysta z pp w dzisiejszych czasach to proszenie się o problemy. PP działa jak działa prędzej spodziewał bym się zaginięcia paczki niż jej dostarczenia. Odp ale chyba się nie dodało. Wiem, że poczta polska niestety jest średnia ale teraz z tą inflacją kurier jest bardzo drogi a to duża paczka. Do mojego chłopaka przychodziły już paczki z zagranicy pocztą więc zobaczymy. Dzięki za odpowiedź :) Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 5 godzin temu, raiders napisał: Tak na marginesie kto korzysta z pp w dzisiejszych czasach to proszenie się o problemy. PP działa jak działa prędzej spodziewał bym się zaginięcia paczki niż jej dostarczenia. Oj widać z kolega powiela Stereotyp rodem z PRL i chyba dawno nie nadawał nic poczta . Od3 lat wysyłam towar tylko pocztexem i w 85% na 2 dzień jest u klienta pozostałe 15% to po jutrze , zaznaczam wysłałem tak około 200 paczek żadna nie był uszkodzona lub nie zagineła pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 630 Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Oj widać z kolega powiela Stereotyp rodem z PRL i chyba dawno nie nadawał nic poczta . Od3 lat wysyłam towar tylko pocztexem i w 85% na 2 dzień jest u klienta pozostałe 15% to po jutrze , zaznaczam wysłałem tak około 200 paczek żadna nie był uszkodzona lub nie zagineła pozdrawiamKolega szanowny od 3 lat nadaje Pocztexem i nie wie że Pocztex to nie to samo co Poczta Polska? Owszem, należy do Poczty ale jest to zupełnie inna usługa. Kurierska. Paczka nadana Pocztexem a Pocztą to dwie różne sprawy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lucyred 0 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Dziękuje za odp, paczka trochę się opóźniła i dopiero bd wysłana bo wysyła ją osoba nam znajoma. Jeszcze mam pytanie, czy jeśli wybraliśmy opcje z podpisem przy odbiorze to czy jak kogoś w domu nie będzie to także listonosz awizuje paczke, zostawia na poczcie i tam się podpisuje i odbiera? Dziękuje i sorki za takie pytania dość głupie ale wole wiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts