Skocz do zawartości

Ada Lovelace - wątek o kartach RTX 4000

Recommended Posts

28 minut temu, ODIN85 napisał:

No nie zauważy bo go takie rzeczy nie zwraca się uwagi jak ktoś gra w gry dla przyjemności a nie dla fsów

Najwięcej problemów mają ci, którzy nie grali z dlss3, ale wiedzą, że jest do du.y bo "internety" tak piszą.

• Popieram 3
2 godziny temu, ODIN85 napisał:

No nie zauważy bo go takie rzeczy nie zwraca się uwagi jak ktoś gra w gry dla przyjemności a nie dla fsów i nakładki msi afterburnera na pół ekranu z temperaturami i innymi parametrami.

Tak samo jak dla niektórych 30fps jest płynne na konsolach.

Ciężko to ogarnąć entuzjastą ale takie są fakty.

W takim razie po co ci DLSS 3.0 Frame Generation?

9 godzin temu, ODIN85 napisał:

Gram w gry na premierę a wtedy często ich stan nie jest zbyt dobry. Trzeba się wtedy posiłkować czym się da żeby to jako tako latało zanim wydadzą stosowne patche. Wtedy właśnie przydaje się FG.

No ale przecież nie grasz dla FPS'ów, tylko dla przyjemności...

plują się najczęsciej Ci którzy na oczy nie widzieli. Nie mówię ze w każdej grze jest rewelacja ale są takie w których to naprawdę robi robotę np CP2077. Prawda jest taka ze jak chce się uderzyć to kij się zawsze znajdzie i myślę ze nie jest problemem doszukanie się problemu jeżeli ktoś bardzo chce go znaleźć, przy okazji uspokoić siebie i utwierdzić się w przekonaniu ze mu to nie jest potrzebne.

Edytowane przez r1023
  • Popieram 2

MSI 4070 Ti Gaming Trio za 4499 zł –> zwrócona 

Gainward 4070 Ti Phantom Reunion za 4099 zł –> zwrócona 

Zotac 4070 Ti Trinity za 3699 zł –> aktualny model 

Za dwa tygodnie nie pogardzę jakimś Inno3D za 3299 zł :banan:

IMG20230304153307.jpg

• Lubię to 2
42 minuty temu, Artok napisał:

MSI 4070 Ti Gaming Trio za 4499 zł –> zwrócona 

Gainward 4070 Ti Phantom Reunion za 4099 zł –> zwrócona 

Zotac 4070 Ti Trinity za 3699 zł –> aktualny model 

IMG20230304153307.jpg

Szczerze.... wkurzają mnie tacy jegomoście, który  mają takie podejście do zwrotów, bo taniej.... 

Kolejni janusze biznesu w tym kraju... życzę Ci byś następną kartę dostał z czyjegoś zwrotu.

• Lubię to 2
  • Że co, proszę? 1
  • Popieram 2
9 minut temu, willis81 napisał:

życzę Ci byś następną kartę dostał z czyjegoś zwrotu.

Dziękuję za życzenia, jeżeli będzie w takim stanie w jakim ja oddaję karty (zero śladów montażu, pod śruby daję nylonowe podkładki) to może być ze zwrotu. 

3 minuty temu, Artok napisał:

Dziękuję za życzenia, jeżeli będzie w takim stanie w jakim ja oddaję karty (zero śladów montażu, pod śruby daję nylonowe podkładki) to może być ze zwrotu. 

To na plus ale nie zmienia faktu, że jednak trochę Januszowe podejście :rotfl: no ale co kto lubi jak się ma chęci i dużo wolnego czasu ;)

• Popieram 2
23 godziny temu, r1023 napisał:

to raczej kanalik AMD unboxed a nie PCMR :D

Jak już AMD wypuści swój generator klatek to narracja natychmiastowo się zmieni. W przypadku DLSS i FSR było tak samo.

image.png

• Lubię to 1
4 godziny temu, willis81 napisał:

Szczerze.... wkurzają mnie tacy jegomoście, który  mają takie podejście do zwrotów, bo taniej.... 

Kolejni janusze biznesu w tym kraju... życzę Ci byś następną kartę dostał z czyjegoś zwrotu.

To jest po prostu żałosne....Ręce opadają na takie zachowania

3 minuty temu, Dominik132 napisał:

To jest po prostu żałosne....Ręce opadają na takie zachowania

Jeszcze napisał, że podkładki pod śrubami wstawił, czyli co, rozkręca karty i na zwrot daje? Czy pod śruby montażowe do obudowy?

Edytowane przez mirai99
6 godzin temu, mirai99 napisał:

Jeszcze napisał, że podkładki pod śrubami wstawił, czyli co, rozkręca karty i na zwrot daje? Czy pod śruby montażowe do obudowy?

Chyba to logiczne że pod śruby montażowe.

I nie ma co się spinać bo jakby odesłał bo mu wiatrak tarkocze albo cewki koncert na pół pokoju grają to byście jęczeli jaka lipna jest teraz kontrola jakość.

A tak jakiś Kowalski kupi sobie sprawną kartę z pełną gwarancją za parę stówek mniej.

• Dzięki 1
4 godziny temu, ODIN85 napisał:

A tak jakiś Kowalski kupi sobie sprawną kartę z pełną gwarancją za parę stówek mniej.

Właśnie znalazłeś sposób, jak kupić coś taniej.

Wystarczy coś kupić, poużywać chwilę żeby było widać, że używane (np. właśnie ślad po montażu) odesłać i za chwilę kupić to samo jeszcze raz z outletu kilka stówek taniej. GENIALNE!

Szkoda tylko, że właściciel sklepu będzie te parę stówek w plecy, ale czego się nie robi dla dobra (Janusza) klienta.

• Popieram 2
15 minut temu, soda napisał:

Szkoda tylko, że właściciel sklepu będzie te parę stówek w plecy

Właściciel sklepu nie będzie w plecy, bo ma to wliczone w koszta i odbija sobie wyższą marżą. Pewnie dlatego elektronika u nas droższa niż na zachodzie.

• Lubię to 1
Godzinę temu, soda napisał:

Właśnie znalazłeś sposób, jak kupić coś taniej.

Wystarczy coś kupić, poużywać chwilę żeby było widać, że używane (np. właśnie ślad po montażu) odesłać i za chwilę kupić to samo jeszcze raz z outletu kilka stówek taniej. GENIALNE!

Szkoda tylko, że właściciel sklepu będzie te parę stówek w plecy, ale czego się nie robi dla dobra (Janusza) klienta.

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale sklepu typu xkom morele proline niektóre zwroty wkładają do gotowców licząc za nie pełną ceną.

Jeszcze tip co do telefonów gratis.

Nie kupuj fona w Media Expercie z folią.

Tam też może to być fon po zwrocie.

2 godziny temu, zbiku90 napisał:

Właściciel sklepu nie będzie w plecy, bo ma to wliczone w koszta i odbija sobie wyższą marżą. Pewnie dlatego elektronika u nas droższa niż na zachodzie.

Czyli my jesteśmy w plecy za każdym razem, dzięki wam za ten prezent.

• Że co, proszę? 1
  • Popieram 1

Widzę ludzie mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Towarzysz @ArtokNIE ROZKRĘCA kart a daje podkładki pod śruby żeby nie było szans na jakikolwiek ślad na śledziu od GPU; wyzywanie go od Januszy tj po prostu żenua :/ bo dzięki takim ludziom masz możliwość dowiedzieć się z forum czegoś konkretnego o szerszej gamie produktów (kosztem JEGO czasu oraz JEGO chęci) = doceń to. Dalej, jest to w pełni legalny proceder, bo 

2 godziny temu, zbiku90 napisał:

Oraz 

Godzinę temu, ODIN85 napisał:

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale sklepu typu xkom morele proline niektóre zwroty wkładają do gotowców licząc za nie pełną ceną.

W temacie: poszedł mój 3080 w dobre ręce (niecałe ~3000 PLN) więc testuję 4080 (KFA2 SG) i... będę zwracał. Cewki nie piszczą, karta nawet cicha, temperatury dosyć przyzwoite. Grałem chwilę w cybera z FG i takie mieszane uczucia mam. Jest sporo więcej klatek ale momentami widać te bieda klatki (najbardziej podczas dynamicznych scen, przy czym tj "chwilowy artefakt", detal widoczny dla uważnych). Jeśli to ma podnieść FPS z 30 do 75 - git, wolniejsze tytuły z RT robią się grywalne; dla szybszych tytułów gdzie celujemy w wysoki fps moim zdaniem to jeszcze nie to, bo jednak deko czuć laga. Fajna technologia ale zdecydowanie zbyt mało by był to motor napędowy Next gena i główny argument za dopłatą do tych pojednanych cen. 

IMG-20230302-203414.jpg

Jestem też lekko zawiedziny sprawnością energetyczną. Miały być w grach ~300W no to u mnie są "okolice 340W" (gram w 5120x1440); po standardowym 100 mV UV robi się z tego ~300W. Dalej, żadnych problemów z nowym złączem 12vHWDP przez przejściówkę w zestawie na 3x8pin, która jakościowo imho nie przystoi do produktu za takie pieniądze :/

19 godzin temu, Artok napisał:

Linkuj od razu, bo Inno3D tj jeden z nielicznych modeli 4070 Ti, który chciałbym przetestować. 

• Lubię to 1
  • Smutne 1
  • Dzięki 1