Revenant 1170 Napisano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) Na sprzedaż laptop MSI GF66 z dystrybucji niemieckiej (klawiatura QWERTZ). 3DMark Firestrike Ultra z 26 lipca 2022: https://www.3dmark.com/fs/28126194 Na życzenie mogę odpalić stosowne 3DMarki. Na życzenie więcej zdjęć lub screenshootów. Cena: 4400zł (allegro +59zł [prowizja 1,35%], do tego koszty wysyłki, wysyłka w ori opakowaniu) Półtora miesiąca temu laptop był czyszczony (wentylatory, heatsinki), pasta SYY (droga i trudnodostępna pasta, odpowiednik Thermalright TFX, ta sama fabryka, lepsza od Kryonauta bo nie cierpi na pump-out effect co jest ważne w laptopie). Laptop jest w stanie IDEALNYM jak z pudełka. Przez cały rok od zakupu był używany jako pecet -> podłączony do zewnętrznego monitora przez HDMI oraz zewn. myszkę i klawiaturę. Posadzony na podstawce chłodzącej. Tylko raz używałem go poza domem. Zero rys, obić, przetarć, uszkodzeń. Matryca w stanie perfekcyjnym. Śruby itp. w stanie prawidłowym. Bateria w aplikacji MSI ustawiona by była eksploatowana w zakresie do 60% (bez ładowania powyżej), appka MSI posiada taką opcję co jest mega przydatne. Więc jest zdrowa. WERSJA Z RTX 3060 i RTX 3070 POSIADA DWA ZŁĄCZA M2 NVME ZAMIAST JEDNEGO! Oba złącza w obsługują TYLKO dyski NVME, bez obsługi SATA (ja się na to naciąłem po zakupie bo miałem swój M2 SATA...)! Obecny BIOS: E1581IMS.310 Specyfikacja: CPU: Intel i7 11800H (8 rdzeni, 16 wątków). 45W, możliwość zniesienia powerlimitu (PL1, PL2) lub jego zmiany (BIOS na to pozwala pod odblokowaniu OC w trybie ADVANCED). Można to robić zarówno w XTU jak i BIOS'ie. Osobiście polecam stock + undervolt dla zwykłego śmiertelnika. RAM: 2x8GB (16GB) DDR4 3200MHz, dual channel (dodawałem drugą kostkę, taką samą - fabrycznie była jedna 8GB) GPU: RTX 3060 Mobile (85W TGP, wersja z 14Gbps VRAM [niektóre laptopy mają słabszą wersję 12Gbps] Matryca: 144Hz SSD 1: Fabryczny dysk NVME 500GB Kingston SSD 2: wolny slot M2 NVME Klawiatura: podświetlana na czerwono, QWERTZ Zasilacz: 180W fabryczny (słabsze wersje GF66 mają słabszy zasilacz przy podobnym poborze prądu... taki fun fact... tutaj jest najmocniejszy 180W) Przy ustawieniu języka PL w Windowsie klawiatura będzie normalnie działać jak QWERTY. Więc nie jest to żaden problem. Jak kogoś będzie irytować np. zamieniony Z z Y na klawiaturze to może sobie kupić naklejki na allegro za parę złotych chociaż nie wiem po co. Ewentualnie można sobie kupić i wsadzić klawiaturę np. EN lub PL (jeżeli jest taka w ogóle). Brak OS - do ogarnięcia we własnym zakresie (mogę preinstalować W10 lub W11 ze strony MS ale bez aktywacji, konfiguracji oraz instalowania czegokolwiek), osobiście polecam chyba W10 zamiast W11. Sprzedaję w cenie lepszej niż porysowane, zaplute i pewnie zaniedbane padliny w wersji z 3050'tką lub i5 (wziąłem korektę na klawiaturę DE w cenie)... w dodatku laptop regularnie czyszczony (z wymianami pasty). Moje pedantyczne podejście do sprzętu jest legendarne. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Revenant nie wiem czemu wpisałem quertz zamiast qwertz :x Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Prajs drop do 4200 cebulek polskich (nieindeksowanych inflacją ) Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 5 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2022 Prajs drop do 4100 cebulek indeksowanych programem 500+ Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Promka dla benczmarkowiczów: 3950 (+KW oraz ew. prowizja allegro). Mogę dorzucić podkładkę chłodzącą gratis. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts