iro71 40 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 To na 99% uszkodzona grafika normalny objaw komp działa bez sterowników ze sterownikiem kod 43 przy karcie i restarty uszkodzona pamięć karty dlatego na płycie dioda pamieći ma problem ewentualnie uszkodzony kontroler VRAM ale on niestety znajduje się w rdzeniu GPU Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Też wygląda na uszkodzoną kartę graficzną, albo fabrycznie już miała wadę albo Vero jej zaszkodził. Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 A że tak zapytam karta nie jest czasem po koparkowa z 2 ręki, niema zainstalowanego biosu do kopania? Cytuj Link to post Share on other sites
stalowekk 3 Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 43 minuty temu, iro71 napisał: A że tak zapytam karta nie jest czasem po koparkowa z 2 ręki, niema zainstalowanego biosu do kopania? Kupiona jako nowa, przedstawisz sposób jak zweryfikować BIOS? Chętnie sprawdzę. Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 gpu-z, linijka bios version ale jeli ku[iona jako nowa to raczej nie możliwe ,chociaż? miałem tez kiedyś podobny przypadek i był problem z nowym ramem profil xmp żle ustawiała płyta właśnie na amd , ten sam ram z każdą sprawdzałem z 3 płytą intela bez problemu działął a z amd działała tylko 1 kość obojętnie która z wyłączonym xmp czyli na 2133 Mhz Cytuj Link to post Share on other sites
stalowekk 3 Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 7 godzin temu, BlackCoffe napisał: Masz możliwość podłączenia innej karty graficznej do kompa? Albo sprawdzenia swojej w innym kompie? Podłączyłem Gigabyte 3060 i wszystko śmiga, także 1660 super karta musi być uszkodzona. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Wysyłaj ją na gwarancję, choć lepsza by była rękojmia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts